CAMORANESI NEVÍ CO CHCE?

23.08.2006, 14:38
Aktuality
Ital z Argentiny, Mauro Camoranesi, do Serie B nechce. To je nad slunce jasné. Jak by také mohl chtít, je přeci mistrem světa! Před pár dny to vypadalo na odchod do Lyonu, teď se mluví, a hodně nahlas, o milánském Interu.

Uběhlo jen pár dnů od chvíle, kdy se zdálo, že Camoranesi svěsil hlavu, zkřížil ruce a smířil se s osudem. Ale bylo to opravdu jen zdání, protože kdesi uvnitř to v tomto hráči vřelo, něco se v něm stále vzpouzelo myšlence zůstat v Juventusu, hrát druhou ligu, pykat za hříchy jiných. Potají pošilhával chvíli směrem na sever, pak zase chvíli na jih a rozhodl se během pár okamžiků.

"Chci hrát Ligu mistrů, chci do Interu!" Tato slova slyšela jediná osoba a tou je jeho agent Sergio Fortunato. Mauro se totiž stáhl do ústraní, je jako šnek ve své ulitě, odmítá mluvit s novináři, všechny záležitosti okolo budoucnosti ponechává na svém reprezentantovi.

Poslechněme si tedy, co Fortunato o snaze zajistit přestup do Interu říká: "Inter je velkým týmem a to je přesně to, co mu vyhovuje. V takovém mužstvo chce Mauro pokračovat ve své kariéře. Potřebuje mít motivaci, něco, co ho požene dopředu, potřebuje tým, který ho bude nutit vidět do budoucnosti, bude v něm hráčem základu, jak v Serii A tak v Lize mistrů! Inter v letošním roce získal řadu posil, připravuje velice silný tým pro nadcházející sezónu, Camoranesi by si velice vážil příležitosti hrát v jeho dresu a pomoci k získání titulu a postupu co nejdále v LM!"

Je zde ovšem jeden velký problém! Juventus zavřel dveře na tisíc západů, obehnal své panství několika řetězy a odmítá kohokoliv pustit ven. Již pravděpodobně tuší, že Serie A je pro něj ztracená, bude začínat se zátěží ztráty bodů. I když druhá nejvyšší soutěž není tak náročná, přeci jen se zde objevují týmy, které na postup pomýšlejí a ty ostatní se budou chtít proti Juve vytáhnout.

Trenér Didier Deschamps byl ve svém úterním prohlášení nekompromisní a jasněji to ani říci nemohl: "Již jsem to opakoval několikrát. Ti, kteří jsou zde, zůstanou, nebude existovat žádná jednání, smlouvy se dodrží do posledního dne. Na mém rozhodnutí, podporovaném vedením klubu, se nic měnit nebude. Výjimky neexistují!"

Nezbývá tedy nic jiného než v klidu čekat, jak se celá situace vyvine, zda Deschams dodrží své slovo, nebo zda se Camoranesimu podaří "upláchnout"!

Mauro Germán Serra Camoranesi se narodil 4. října 1976 v argentinském Tandilu. Má jak argentinskou, tak italskou státní příslušnost, ale je reprezentantem Itálie, s kterou letos získal titul mistra světa. S fotbalem začal v Club Atlético Aldosivi v roce 1994. Po roce přestoupil do Mexika, v Santos Laguna vydržel jednu sezónu a namířil si to tentokráte do Uruguaye. Po pár zápasech zjistil, že hrát za Montevideo Wanderers není to pravé ořechové, sbalil si kufry a vrátil se domů, do Argentiny. Tentokráte podepsal smlouvu s Banfieldem. Ale jak se zdá, má boty z toulavého telete a něco ho táhlo znovu na sever, do Mexika. Kupodivu zde vydržel celé dva roky, hrál v Cruz Azul.

S příchodem nového tisíciletí se dočkal, krev předků se v něm ozvala, zmizel za oceánem, v Itálii. Začal oblékat dres Hellasu Verona, který v roce 2002 vyměnil za onen černobíle pruhovaný Juventusu.

Giovanni Trapattoni ho povolal do reprezentace Itálie na začátku roku 2003. Zde jsou slova, která Camoranesi tehdy řekl: "Ne, nejsem zrádce, stále se cítím stoprocentním Argentincem! Jenom chci dodat, že tohle je záležitost čistě fotbalová, nic víc!"

Nastoupil v Janově proti Portugalsku, bylo to 2. února 2003. Později hrál také na EURO 2004 a letos na MS 2006. Je nejen mistrem světa, ale ve své sbírce má také jedno scudetto a Pohár Itálie. Těchto úspěchů dosáhl v sezóně 2002/03. Za Itálii nastoupil ve 26 zápasech.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Inter je prý největší favorit, ale Lyon hodlá nabídnout 25 mega za dvojici Camoranesi + Treze..Takže vlastně prachy od Realu..

Reagovat
Mata

Do Interu ne !!!

Inter uz ma tech zkurvencu z Juve dost!!!

Obvzlast Zlatan. Proc ho kupovali, kdyz maj Adriana,Crespa a Cruze. To je ctvrty typove stejny utocnik a pro Inter nejhorsi. Je to nafoukana primadona a vykonnost posledni dobou pokulhava. Pryc s nim. A jeste chteji prodat Martinse. Co ten Moratti blbne?

Reagovat
HOST*Luis

Plně souhlasim, ikyž nákup Viery plně schvaluju!! Zlatan byl zbytečný nákup!!!

Reagovat
Mata

Ja ne. Uz maj Dacourta a Cambiassa.Viera je starej.Ten zvladne jeste tak jednu sezonu.Vyhozeny prachy, ikdyz Juve provaril vic

Reagovat
smazaný uživatel

S Dacourtem a Cambiassem přece nemůžeš odehrát celou sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrádce argentiny,v Interu by si nezahrál.

Reagovat
sansiro

S Cambiassem určitě...

Reagovat
HOST*Dack

No a co ze je Vieara starej stejnak je to dobrej hrac vubec nezalezi ze je starej stejnak to vali a tobe by natrhl prdel jedna dva i nedved je starej a jak to vali a to Vieara o 4roky mladsi

Reagovat
smazaný uživatel

No, myslim že Interu by se docela hodil, za zálohy odešel Veron, Kily Gonzalez a asi odejde i Recoba... Je to sice jinej typ hráče než tyhle tři, ale Mancini prej chce hrát v nový sezoně mnohem víc defenzivně. Prej loni umřeli na krásu...

Reagovat
smazaný uživatel

To dostalo slovo "krása" nějakej novej význam?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele