Calciopoli opět na scéně. Bude potrestán i Inter?

07.04.2010, 16:24
Aktuality
Zaujalo nás
Itálií znovu hýbe úplatkářský skandál z roku 2006, ze kterého vyšel nejhůře Juventus. Turínský klub tehdy přišel o dva tituly a byl přeřazen do druhé ligy. Právníci nyní shromažďují nové důkazy a už v úterý bude jasno, zda se případ znovu otevře. V ohrožení by byl tentokrát i milánský Inter, který vyšel z Calciopoli čistý.

Podle listu Repubblica existuje nejméně patnáct tisíc nahrávek telefonních hovorů, které nebyly do původního vyšetřování úplatkářského skandálu zahrnuty.

Problematické mají být především hovory vedení Interu a AC Milán se zástupci komise rozhodčích. Inter před čtyřmi lety vyvázl s čistým štítem. AC byly odečteny body, nejednalo se ale o tak výrazný postih jako v případě Juventusu. "S novými skutečnosti může hrozit trest i Interu," citoval list Tuttosport Piera Sandulliho, který předsedal vyšetřovací komisi Calciopoli.

Z oficiálních míst zatím konkrétní informace nepřicházejí, čeká se na šlyšení u neapolského soudu 13. dubna. Obhajobu připravují i právníci Luciana Moggiho, "titulní postavy" Calciopoli. Moggi byl sportovním ředitelem Juventusu, a právě jeho hovory s rozhodčími vedly k potrestání Juventusu.

Italská média spekulují, jaký může mít kauza vývoj. Pokud se Calciopoli znovu otevře, bude problematické, že některé kluby už byly jednou potrestány. Vzhledem k novým skutečnostem může nové vyšetřování být nejvíce nepříjemné pro dosud čistý Inter. Ten na kauze zatím vydělával, oslabila konkurence a připadly mu tituly Juventusu.

Autor: Radim Šantrůček / football-italia.net, goal.com

Komentáře (543)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele