Bundesliga - souhrn 7. kola: Porýnské derby bez dramatu

06.10.2023, 22:36, aktualizováno 08.10.2023, 21:24
Komentáře a souhrny
Leroy Sané a Kingsley Coman (© AFP)

Leverkusen svého rivala z Porýní nešetřil a doma ho porazil jasně 3:0. Stejným výsledkem kraloval také Bayern nad Freiburgem. Serhou Guirassy je k nezastavení, hattrickem odstřelil Wolfsburg a vrátil Stuttgart do čela tabulky. Dortmund zvládl přestřelku s Unionem, překvapivou ztrátu zaznamenalo Lipsko. Brémy opět prohrály, tentokrát doma nestačily na Hoffenheim...

Eintracht Frankfurt - 1. FC Heidenheim 2:0

08.10.2023 19:30

Góly: 39. Hugo Larsson, 72. Ansgar Knauff

Večerní dohrávka sedmého kola německé Bundesligy přinesla Frankfurtu vítězství 2:0 nad Heidenheimem. Die Adler tedy konečně prolomili sérii pěti utkání bez zisku maximálního počtu bodů. Celek z města nad Mohanem v dosavadním průběhu sezony trápila především bídná ofenziva, což prokázala i zahozená penalta ze 30. minuty, kterou neproměnil Jessic Ngankam. Domácí příznivci však nemuseli smutnit dlouho, neboť o výhře jejich týmu rozhodla v závěru úvodního dějství nadějná letní akvizice z Malmö Hugo Larsson.

Frankfurtu v letošním ročníku nefungovala především ofenziva, která byla společně s Kolínem a Mohučí nejhorší v celé soutěži. Orli ovšem svou slabinu v útočné fázi kompenzovali pevnou obranou, která byla naopak nejlepší v lize. V předchozím ligovém klání s Wolfsburgem ale přece jen povolila a hned dvakrát inkasovala, což znamenalo vůbec první prohru červenobílých v této sezoně. Zaváhání chtěli odčinit doma proti Heidenheimu, který však z posledních tří duelů hned dvakrát vyhrál.

Orlům se naskytla skvělá příležitost k prolomení bezbrankového stavu ve 30. minutě. Hlavní sudí nařidil pokutový kop ve prospěch domácího celku. Exekuce se zhostil Ngankam a namířil tak mizerně, že míč skončil až na tribuně Deutsche Bank Parku. Naštěstí pro něj se v závěru poločasu rozhodl Larsson propálit absolutně vše, co mu stálo v cestě. Přízemním pokusem nedal žádnou šanci zasáhnout Kevinu Müllerovi, který pravděpodobně neviděl mezi všemi hráči balon ani odstartovat. Frankfurt tedy odcházel do poločasové přestávky s nejtěsnějším možným náskokem.

Solidní bránění za cenu ofenzivy bez fantazie. To byl recept, který diváky odsoudil k nepříliš atraktivnímu pokračovaní hry. Značný podíl na tom měla i zvýšená četnost faulů. Zvrat nastal až v 70. minutě, kdy se nejprve krásným zákrokem prezentoval Müller a krátce nato už se červenobílí dočkali šťastného konce. Křižná přihrávka přes celé pokutové území našla svého adresáta, kterým byl Ansgar Knauff. Záložník nasměroval míč k bližší tyči a připsal si svou první přesnou trefou v tomto ročníku německé nejvyšší ligové soutěže.

Frankfurt tak domácí duel s nováčkem zvládl a po ligové prohře si připsal plný počet bodů. Na výhru se pokusí navázat 21. října, kdy se střetne s Hoffenheimem. Heidenheim změří o den později síly s Augsburgem.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - SC Freiburg 3:0

08.10.2023 17:30

Góly: 12. Kingsley Coman, 25. Leroy Sané, 85. Kingsley Coman

Hráči Bayernu si v sedmém kole Bundesligy připsali po suverénním výkonu výhru 3:0 nad Freiburgem. Skóre v Allianz Areně otevřel a v 85. minutě i uzavřel Kingsley Coman, jenž ukončil dlouhé čekání na první přesný zásah v sezoně. Náročné mnichovské publikum kromě něj rozjásal také v dobré formě hrající Leroy Sané. Bavoři tak nedopustili, aby jim na čele tabulky unikl nečekaný tandem konkurentů - Leverkusen a Stuttgart.

Bayern byl před tímto kolem jedním ze tří týmů, které v letošním ročníku Bundesligy stále nepoznaly přemožitele. Po těžkém šlágru s Lipskem, z něhož Bavoři nakonec vydolovali alespoň bod, se utkali v Lize mistrů s Kodaní. S ní měli poměrně velké komplikace a až po hodině hry otáčeli nepříznivý vývoj. Nakonec se však radovali z vítězství, na které chtěli navázat doma proti Freiburgu. Ten na rozdíl od domácích v týdnu v Evropské lize na svého soupeře nestačil, jelikož padl na vlastním hřišti s West Hamem.

Bavoři se ujali vedení už ve 12. minutě, kdy Coman hledal před brankou spoluhráče a jeho centr nečekaně zaplaval až za záda mladého gólmana Noaha Atubolua. O chvíli později pálil za vápnem Harry Kane, jeho střela jen těsně minula levou tyč. Pouhé tři minuty nato naložil anglický šutér s podobnou situací úplně stejně. Potřetí už však Kane nahrál a Sané ve 25. minutě sám před prázdnou brankou uklidil míč do sítě. Ve 41. minutě to byl znovu anglický internacionál, kdo se dostal ke střele, obrana ale jeho pokus zblokovala. Třetí gól ještě před koncem poločasu přidal znovu Sané, jenže branka kvůli předešlému ofsajdu nemohla platit.

Ve druhé části zápasu Bayern nadále kontroloval hru. V 55. minutě o sobě dal poprvé vědět Thomas Müller, jeho akrobatický pokus ale letěl daleko od branky Atubolua. Následně střílel za vápnem Coman, jeho technická rána však mířila nad. Krátce nato pálil francouzský křídelník znovu, tentokrát pokus lapil Atubolu. O devět minut později se gólově prosadil také střídající Mathys Tel, mladý talent si ale nepohlídal ofsajdové postavení. Ofenzivní snahy Bayernu nebraly konce, v 83. minutě ve vápně střílel Leon Goretzka, brankář však jeho ránu vytěsnil na tyč. Chvíli poté znovu pálil Coman a i s pomocí teče dostal míč do sítě. Freiburg se dočkal branky v 87. minutě, jenže hlavičkující Killian Sidillia stál v ofsajdu.

Bayern tak na domácí půdě potvrdil roli favorita a získal tři body. Následující ligový zápas sehrají oba celky 21. října. Bavoři změří síly s Mohučí, Freiburg přivítá doma Bochum.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FC Köln 3:0

08.10.2023 15:30

Góly: 22. Jonas Hofmann, 32. Jeremie Frimpong, 67. Victor Boniface

Fotbalisté Leverkusenu zvítězili v sedmém kole Bundesligy na domácím hřišti nad Kolínem nad Rýnem 3:0. Vítěznou branku vsítil ve 22. minutě Jonas Hofmann, který ve druhé půli navíc asistoval u gólu Victora Bonifaceho, pro něhož se jednalo už o sedmou trefu v nejvyšší německé soutěži. Bayer se tak opět vrátil do čela tabulky, na jejím dně naopak zůstali s pouhým jedním bodem přikovaní Kozlové. Za domácí nastoupil na hřiště v 81. minutě Adam Hložek.

Rozjetý Leverkusen od startu nové sezony stále nepoznal přemožitele, díky čemuž se před zahájením sedmého kola nacházel v čele nejvyšší německé soutěže. Xabimu Alonsovi dělala radost především ofenziva jeho týmu, která nasázela již 20 branek, což bylo společně s Bayernem nejvyšší číslo z celé ligy. Kolín nastupoval do zápasu z předposlední příčky, přičemž dosud nedokázal zvítězit a v šesti odehraných duelech hned pětkrát padl.

Byli to však právě hosté, kteří si vypracovali první gólovou příležitost. Jeff Chabot si naskočil na centr z rohového kopu, jeho pokus ovšem branku přeletěl. Poté zahrozil Leverkusen. Ránu Bonifaceho z bezprostřední blízkosti ale vychytal Marvin Schwäbe. V 17. minutě hlavičkoval nadějně Jonathan Tah, jenže míč skončil pouze na vrchní straně sítě. Další příležitost domácích už vedla ke gólu. Florian Wirtz nádhernou patičkou vybídl ke skórování neomylného Hofmanna. Rozjetý Bayer se nezastavoval a přidal další trefu. Alejandro Grimaldo našel skvělým pasem na zadní tyči osamoceného Jeremieho Frimponga, jenž trefou do prázdné brány navýšil vedení.

Po změně stran domácí v nastaveném tempu nepolevovali. Boniface vybídl přihrávkou mezi obránci ke skórování Frimponga, ten však trefil pouze gólmana. Bayer nadále bavil fanoušky, kterým se odvděčil v 67. minutě. Hofmann nahrál Bonifacemu, jenž projektilem do odkryté sítě skóroval. Hned z následující akce mohl přidat další zásah, nicméně jeho tvrdý pokus pokryl gólman. Nigerijský kanonýr nadále hrozil, v dalším samostatném úniku však těsně minul branku. Hosté ani ze závěrečného tlaku nevyprodukovali gól.

Leverkusen tak potvrdil skvělou ligovou formu a dalším vítězstvím si udržel první příčku v tabulce. V následujícím ligovém klání změří 21. října síly s Wolfsburgem, Kozlové se o den později střetnou s Gladbachem.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - TSG Hoffenheim 2:3

07.10.2023 18:30

Góly: 17. Romano Schmid, 90+1. Jens Stage - 8. Maximilian Beier, 29. Grischa Prömel, 90+2. Marius Bülter

Hráči Hoffenheimu zvítězili v sedmém kole Bundesligy nad Brémami 3:2 a udrželi stoprocentní bilanci z venkovních utkání této sezony. Plodná první půle nabídla divákům na Weserstadionu, kde hosté neprohráli od roku 2014, hned tři přesné zásahy. Oba týmy si nejprve vyměnily po jednom úderu, ve 29. minutě ale Jiří Pavlenka nedosáhl na střelu Grischy Prömela. Domácím se podařilo vyrovnat až v úplném závěru, jenže prakticky okamžitě vrátil Hoffe vedení Marius Bülter. S ním gól oslavil i Pavel Kadeřábek, který nechyběl v základní sestavě.

Hoffenheim si v minulé sezoně zahrával s prvoligovou příslušností, v aktuálním ročníku to však byla zcela jiná písnička. Před začátkem kola se nacházel na skvělé šesté příčce, kam ho vynesla zejména fantastická forma ze hřišť soupeřů, kde zatím neztratil ani bod. Konkrétně na Weserstadionu se mu navíc dařilo dlouhodobě, ligové klání na něm totiž naposledy prohrál před devíti lety.

Celek z regionu Kraichgau chtěl skvostnou formu z venkovních trávníků potvrdit i v Brémách a výborně k tomu nakročil v osmé minutě. Maximilian Beier obdržel skvělý pas za obranu a po samostatném úniku v pádu prostřelil Pavlenku. Hosté se z náskoku radovali pouze devět minut, protože přihrávku Marvina Ducksche s přispěním teče zužitkoval rakouský záložník Romano Schmid. Hoffenheim si vzal vedení zpět ještě před uplynutím úvodní půlhodiny, když z hranice velkého vápna napřáhl Prömel a střelou k levé tyči rozvlnil síť.

Domácím se krátce po návratu z kabin podařilo zásluhou Justina Njinmaha překonat Olivera Baumanna, jenže gólovou radost jim sebral zvednutý praporek asistenta rozhodčího. Zvýšit náskok hostujících hráčů tak mohl po hodině hry Kevin Vogt, jenže Pavlenka tváří v tvář německému stoperovi svůj tým fantasticky podržel.

Werder se v závěru tlačil za vyrovnáním, ale zároveň zapomínal na zadní vrátka. Toho chtěl využít Florian Grillitsch, který ovšem svou střelu po průniku otevřenou obranou poslal nad bránu. Erupce radosti přišla v nastavení, kdy se domácí dočkali srovnání zásluhou dělovky Jense Stageho. Poslední slovo si ovšem vzal Bülter, jenž po dlouhém Kadeřábkově autu propálil Pavlenku z hranice vápna.

Série venkovních vítězství Hoffenheimu tak byla opět prodloužena. V příštím kole 21. října přivítá Frankfurt, Brémy se o den dříve představí v Dortmundu.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 3:1

07.10.2023 15:30

Góly: 67. Serhou Guirassy (pen.), 78. Serhou Guirassy, 82. Serhou Guirassy - 34. Yannick Gerhardt

Fotbalisté Stuttgartu otočili vývoj duelu sedmého kola Bundesligy a po výhře 3:1 nad Wolfsburgem prodloužili sérii vítězství již na pět zápasů v řadě. Naděje Vlků sice dlouho držel vedoucím gólem Yannick Gerhardt, po hodině hry však začal opět střílet domácí fenomén. Serhou Guirassy nejprve z penalty srovnal a dalšími dvěma zásahy vývoj utkání otočil, čímž se dostal v probíhajícím ročníku již na 13 ligových branek v prvních sedmi zápasech. Rychleji v německé soutěži tolik gólů přitom ještě nikdo předtím nenastřílel.

Když Stuttgart ve druhém kole schytal pětigólový debakl od Lipska, jen málokdo by tipoval, že po více než měsíci se budou Švábi nacházet v tabulce právě nad Býky. Velkou zásluhu na pětizápasové šňůře bez ztráty bodu měl Guinejec Guirassy, jenž nastřádal již 10 branek. Na nejlepšího kanonýra soutěže však nenápadně dotíral sedmigólový Jonas Wind, který Vlkům v minulém kole vystřílel vítězství 2:0 nad Frankfurtem.

První zajímavá příležitost přišla z kopaček hostujících hráčů. Joakim Maehle se skvěle uvolnil na levé straně pokutového území, následně ale pouze napálil Alexandera Nübela. Německý brankář následně vystavil stopku i střele Thiagu Tomásovi. Stav byl tak po 30 minutách stále bezbrankový. Ve 35. minutě už to ale Vlkům vyšlo a mohli se radovat z první branky zápasu. Yannick Gerhardt se po rychlém protiútoku dostal ve vápně k dorážce a zakončením z prvního doteku nedal domácímu brankáři žádnou šanci.

V 58. minutě zvedl diváky ze sedaček pokus, který zpoza vápna vyslal Hiroki Ito. Zakončení japonského obránce jen těsně minulo pravou tyč. Vyrovnávací branka přišla v 66. minutě. Z penaltového puntíku se o ni postaral dosavadní nejlepší střelec Bundesligy Guirassy. Guinejský zabiják ale neměl v plánu zastavovat a v 78. minutě dokonal obrat, když s přehledem obešel gólmana a uklidil míč do odkryté branky. Ani to ale vytáhlému útočníkovi nestačilo. O pár minut později si tak počkal ve vápně na dorážku a zkompletoval hattrick.

Wolfsburg proti rozjetému soupeři na body nedosáhl a venku prohrál potřetí za sebou. Po reprezentační pauze jej čeká 21. října domácí klání s Leverkusenem, Stuttgart tentýž den zavítá na stadion Unionu Berlín.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - SV Darmstadt 1:2

07.10.2023 15:30

Góly: 86. Ermedin Demirović - 51. Tim Skarke, 70. Tobias Kempe (pen.)

Hráči Augsburgu podlehli v sedmém kole Bundesligy před vlastními fanoušky Darmstadtu 1:2. Větší touhu po vítězství prokazovali po bezbrankovém úvodním poločasu hosté, což se potvrdilo na začátku toho druhého. V 52. minutě totiž prokázal skvělý přehled ve vápně host z Unionu Berlín Tim Skarke, jenž skóroval ve druhém utkání za sebou. Rozhodující trefu zařídil z penalty Tobias Kempe. Zatímco ligový nováček tak v kombinaci se druhou nejvyšší soutěží zvítězil na stadionu soupeře poprvé od května, a odskočil tak od sestupového pásma, Bavoři zůstali pouze příčku nad ním.

Tabulkoví sousedé jen těsně unikající sestupovému pásmu museli brát vzájemný zápas velmi vážně, o setrvání v Bundeslize totiž mnohdy rozhodují právě tyto střetnutí. Více klidu na duši měl domácí Augsburg, čemuž pomohly i výkony Ermedina Demiroviče, který se přímo podílel již na šesti gólech. Hosty pak mohla motivovat vzpomínka na minulé kolo, v němž čtyřmi trefami nečekaně deklasovali Brémy.

Úvod klání však předznamenal, že příliš zajímavá podívaná se konat nebude. Oba týmy se střídaly v držení míče a kroužení s ním kolem šestnáctky, nicméně ani na jedné straně se nenašel nikdo, kdo by se odhodlal ke střelbě. Až ve 27. minutě zpoza vápna tvrdě pálil Skarke, ale Finn Dahmem dokázal balon vyrazit. Do samostatného úniku se následně dostal Kempe, který však také neuspěl, neboť přestřelil. V závěru mohli skórovat Bavoři, nicméně Matthias Bader z úhlu netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Vstup do druhé půle vyšel lépe hostujícímu celku. Skarke si naběhl na odražený balon a vypálil jej z první nechytatelně přímo do levé šibenice. Až po hodině hry o sobě dal více vědět Demirovič. Nejprve vypálil zpoza vápna a míč se otřel o několik hráčů, ovšem Marcel Schuhen si poradil. Vzápětí měl tento gólman štěstí, protože Bosňanova pumelice, na níž nedosáhl, přeletěla nad břevnem. Následně se do hry opět zapojili Die Lillien a v 70. minutě získali penaltu, kterou s přehledem proměnil Kempe. Domácí se však nevzdali, v 86. minutě vstřelil Demirovič z otočky ve vápně kontaktní branku. Na vyrovnání ovšem síly Bavoři nenalezli.

Augsburg tak navzdory očekávání nedokázal bodovat, k čemuž bude mít znovu příležitost v příštím kole. V něm pojede 22. října do Heidenheimu, Darmstadt vyzve o den dříve doma RB Lipsko.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - VfL Bochum 0:0

07.10.2023 15:30

Góly: -

Lipsko v sedmém kole Bundesligy překvapivě remizovalo s Bochumí 0:0. Domácí byli v průběhu hry výrazně aktivnější a vytvářeli si množství šancí včetně dvou pokutových kopů. Postupně však na fantastickém Manuelu Riemannovi ztroskotali Xavi Simons a po změně stran také Emil Forsberg. Pro zkušeného gólmana šlo již o pátou a šestou chycenou penaltu v nejvyšší německé soutěži od postupu modrobílých v roce 2021, což z něj v tomto období činilo v této činnosti jasně nejúspěšnějšího brankáře.

Zatímco několik týmů, které se v minulé sezoně trápily u dna tabulky, v aktuálním ročníku předváděly výrazně lepší výkony. O Bochumi to neplatilo. Modrobílí si stále nesáhli na tříbodový zisk a jejich defenziva byla tou vůbec nejhorší v celé soutěži. To mohlo znamenat v Red Bull Areně obrovský problém, jelikož Lipsko ve třech domácích kláních nasázelo 10 branek, a to na svém stadionu naposledy přivítalo Bayern. V duelu s ním Býci ztratili dvougólový poločasový náskok a nakonec získali jen bod.

Od úvodního hvizdu se domácí ujali útočné iniciativy a zatlačili tým ze západu Německa daleko za středový kruh. Blau-Weiss působili nebojácně, nápor soupeře v solidní formě se jim dařilo zastavovat jen za cenu faulů. Ve 27. minutě to ale přehnal s bráněním Simonse Keven Schlotterbeck a následovala penalta, již šel možná trochu překvapivě zahrávat právě Simons. Ten však vyslal velmi chabý pokus, se kterým si hostující gólman Riemann poradil znamenitě. O osm minut později si Takuma Asano vypracoval šanci, z níž mohl aktivnějšího favorita zaskočit, jeho projektilu však chyběla větší přesnost.

Druhá půle se nesla ve světle té první. Die Roten Bullen se drali do šancí, defenzivní řady Bochumi ovšem zůstaly bez sebemenší trhliny. Vyrovnaný stav mohl zrušit v 61. minutě Forsberg, jenž se postavil ke druhé nařízené penaltě, Riemann ji ale pohotově zneškodnil, a stal se tak ústřední postavou modrobílých. V 77. minutě se o slovo přihlásil forvard v barvách Lipska Yussuf Poulsen, jenž se hlavičkou snažil alespoň o první průlom precizní obrany hostů, s nadějně vyhlížející šancí si však dokázal opět zázračně poradit Riemann.

Bochum se tak premiérové ligové výhry v sezoně nedočkala, na půdě těžkého soupeře ovšem získala cenný bod. V příštím kole bude hrát 21. října ve Freiburgu, Lipsko se tentýž den představí v Darmstadtu.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Union Berlín 4:2

07.10.2023 15:30

Góly: 7. Niclas Füllkrug, 49. Nico Schlotterbeck, 54. Julian Brandt, 71. Julian Ryerson - 9. Robin Gosens, 31. Leonardo Bonucci (pen.)

Borussia Dortmund si napravila chuť po bezbrankové remíze v Lize mistrů, když v sedmém kole Bundesligy porazila na vlastní půdě Union Berlín 4:2. Ve střelecky bohatém zápase ovládli první poločas hosté, kteří šli do šaten s jednogólovým náskokem. Po změně stran ovšem převzali otěže duelu domácí, jež díky trefám Nica Schlotterbecka a Juliana Brandta převážili vítězství na stranu černožlutých. Smolný zápas potkal Alexe Krále, kterému nejdříve v 18. minutě videorozhodčí zkazil radost ze vstřelené branky hlavou a vzápětí byl český reprezentant nucený vystřídat.

Duel účastníků Ligy mistrů by měl zajisté větší grády, kdyby výkony obou celků odpovídaly této nálepce. Union Berlín byl však zatím stínem svého loňského já, což mělo za důsledek tristní sérii pěti proher v řadě s jedinou vsítěnou brankou. Ačkoliv by se dala obhájit těsná prohra s Realem Madrid, stejný výsledek proti nováčkovi ligy z Heidenheimu z minulého kola rozhodně ne. Zato Dortmund dělily od vrcholu Bundesligy pouhé dva body, burácející tribuna Žlutá zeď tedy měla důvod čekat výhru.

Domácí BVB se dostali do vedení už v sedmé minutě, když svůj důraz ve vápně prokázal Niclas Füllkrug a po rohovém kopu doslova protlačil míč do branky. Chvíli nato se hosté dočkali vyrovnání, když se taktéž po rohu dokázal prosadit Robin Gosens, jehož hlavičku na cestě do sítě mírně tečoval hrdina úvodních minut zápasu Füllkrug. V 18. minutě se z gólu krátce radoval Král, který se prosadil hlavou po centru ze standardní situace. K jeho smůle mu branka uznána nebyla a navíc musel vzápětí předčasně vystřídat. Otočku ve skóre tak zařídil až ve 31. minutě veterán Leonardo Bonucci, jenž poslal míč z pokutového kopu přesně k pravé tyči.

Dortmund vlétl do druhé půle jako uragán a dokázal brzy vyrovnat. Z velké dálky se do míče opřel Schlotterbeck, který svou střelou překvapil brankáře a procedil míč za jeho záda. O dalších pět minut později už černožlutí vedli, rychlý brejk zakončil střelou na zadní tyč střídající Brandt. V 71. minutě vlastní fanoušky uklidnil Julian Ryerson, který i díky teči jednoho z bránících hráčů poslal svůj tým do dvoubrankového vedení.

Žlutá zeď se dočkala tří bodů, znovu v ně bude doufat 20. října proti Brémám. Union Berlín vyzve o den později doma Stuttgart.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05 2:2

06.10.2023 20:30

Góly: 22. Florian Neuhaus, 88. Joseph Scally - 24. Brajan Gruda, 75. Aymen Barkok

Mohuč nedokázala zvítězit ani v 7. kole Bundesligy, když na hřišti Mönchengladbachu remizovala 2:2. Borussia byla v úvodu klání jednoznačně aktivnějším celkem, což se brzy projevilo na ukazateli skóre, krátce poté však krásnou trefou srovnal 19letý Brajan Gruda. Na další góly si diváci museli počkat do závěru utkání, když nejprve udeřili po souhře dvou držitelů marockého občanství hosté, avšak následně alespoň bod Hříbatům famózně vystřelil Joe Scally. Těmto dvěma zásahům už přímo z trávníku přihlížel také Tomáš Čvančara, který nastoupil v 64. minutě.

Hráči Mönchengladbachu začali pouť letošním bundesligovým ročníkem pěti zápasy bez výhry. V minulém kole se však i na Borussii usmálo tříbodové štěstí, když zejména díky fantastickému výkonu Alassaneho Pléy sestřelila neškodnou Bochum třemi góly už v první půli. Ještě horší vstup do sezony ale prožívala Mohuč, která měla na svém kontě pouhý jeden bod. Před týdnem navíc musela skousnout potupnou domácí porážku 0:3 s Leverkusenem.

Již v deváté minutě se Pléa dostal nikým nehlídaný za obrannou čtveřici soupeře, zvolil však zakončení jemným lobem, který skončil těsně vedle levé tyče. Ve 22. minutě už ovšem propukla v Borussia-Parku radost. Na milimetrově přesný centr Francka Honorata si naskočil Florian Neuhaus a hlavičkou otevřel skóre zápasu. Radost Hříbat ale trvala pouze pár sekund. Poté se totiž svou životní trefou prosadil mladík Gruda, jenž napřáhl z úctyhodné vzdálenosti a tvrdým projektilem vymetl pavučiny v pravém rohu domácí branky.

Zkraje druhého dějství mohl završit obrat Korejec Jae-Sung Lee, z dobré pozice ale placírkou trefil pouze prostor, kde stál připravený Moritz Nicolas. Hra Hříbat se zlepšila po trojitém střídání, jehož součástí byl i Čvančara. Ve dvou jejich velkých šancích se ovšem blýskl brankář Robin Zentner, jenž nejprve zlikvidoval střelu z úhlu od Nathana Ngoumoua a poté i hlavičku, kterou měl na svědomí Ko Itakura. Nakonec to však byli přece jen hosté, kteří z brejkové situace v 75. minutě skórovali. Gól vsítil Aymen Barkok, jenž prosprintoval po levé straně hřiště až do vápna a střelou na zadní tyč umlčel domácí publikum. Borussia se po inkasované brance snažila o vyrovnání, a i přes čarování gólmana Zentnera, na němž si vylámal zuby ve velké příležitosti i Čvančara, se nakonec kýžené trefy dočkala. Výstavní pumelicí z dálky se o ni postaral obránce Scally.

Borussia tedy vyšla z duelu s remízou. Další souboj svede 22. října na půdě Kolína. Mohuč přivítá o den dříve Bayern.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
7
6
1
0
23 : 6
19
2
VfB Stuttgart
7
6
0
1
22 : 8
18
3
Bayern Mnichov
7
5
2
0
23 : 6
17
4
Borussia Dortmund
7
5
2
0
16 : 8
17
5
TSG Hoffenheim
7
5
0
2
16 : 11
15
6
RB Lipsko
7
4
2
1
16 : 6
14
7
VfL Wolfsburg
7
4
0
3
10 : 9
12
8
Eintracht Frankfurt
7
2
4
1
6 : 5
10
9
SC Freiburg
7
3
1
3
7 : 13
10
10
1. FC Heidenheim
7
2
1
4
10 : 15
7
11
SV Darmstadt
7
2
1
4
12 : 19
7
12
Borussia Mönchengladbach
7
1
3
3
13 : 16
6
13
Union Berlín
7
2
0
5
11 : 14
6
14
Werder Brémy
7
2
0
5
12 : 17
6
15
FC Augsburg
7
1
2
4
10 : 17
5
16
VfL Bochum
7
0
4
3
5 : 19
4
17
1. FSV Mainz 05
7
0
2
5
6 : 19
2
18
1. FC Köln
7
0
1
6
4 : 14
1

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Štíhrad

Reagovat
Martin9719

Reagovat
DidusIneptus

Perfektně s rozvahou se dokáže v pokutovém území orientovat a zakončit gólem

Reagovat
Sigma Olomouc

Guirassy nebo jak se to píše

Reagovat
Salfovic

Do sedmadvaceti dal maximálně 11 ligovejch gólů za sezonu a teď má po sedmi zápasech 13

Reagovat
Jardman

Reagovat
mesyas

letos dá přes 30golů a pak o něm už nikdo neuslyší

Reagovat
Kejza

pak to bude furt nezapomenutelná sezóna

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Martin9719

Ono je taky třeba brát v potaz, že všichni říkali, že VFB mělo slabé soupeře a teď se ukáže. Všem znovu zavřeli hubu když přijelo VfL. Guirassyho výkony tak trochu zakrývají výbornou práci celého týmu vč. Hoenesse.

Reagovat
St. Pauli

Prilis je neoblibuju, ale tohle podepisuju.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Seydou Doumbia

Ligue 1 player to víš...po nkunkovi, diabym, muanim to někdo převzít musel...otěže v bundeslize

Reagovat
Sigma Olomouc

v zimě do Chelsea

Reagovat
Martin9719

Stuttgart nejgólovější tým Bundesligy zatím. I když po zítřku to nejspíš bude zase Bayern.

Reagovat
dave30

Co je s Černým? Takový dobrý začátek a včera již podruhé mimo základ...

Reagovat
Martin9719

Jednoduše prostě nic nehraje. Na BVB nic nepředvedl (jako celý Wolfsburg) a chytil se v tuhle chvíli Gerhardt. Vzhledem k tomu, že WfL moc nepotřebuje rotovat tak bych řekl že se do základu hned tak nepodívá.

Reagovat
Arnar Resmusonn

BVB zase odhodlaný výkon kdo neviděl, podívejte se na gol Brandta, co tam udělal Reus bylo učebnicové!! Takové situace jde vidět několikrát a hodně jsem je viděl pokažené ale Marco to zahrál geniálně a to by se mělo učit.

Reagovat
andrew96

*Füllkrug mu perfektně ukázal.

Reagovat
Registrujisejenproto

Kdy ma byt zpet Schick?

Reagovat
20fredy20

Nie je to jedno? Boniface je uplne inde.

Reagovat
vladino10

Nikde tu nevidím otázku či je alebo nie je Boniface inde, vidím tu otázku na návrat Schicka. Dodám, že Boniface v českej repre nehrá.

Reagovat
20fredy20

Riadne neunasas ze kritizujem tvojho oblubenca Comana.

Reagovat
vladino10

Wtf? Ten s tým čo má? Chalan sa pýtal kedy sa vráti hráč z českej repre a ty si mu odpísal odveci ako prvotriedny koreň. Na tú poslednú diskusiu o Comanovi som nereagoval, lebo ste tam mali pravdu, že nemá svoje obdobie tak nechápem o čom tocis.

Reagovat
20fredy20

Lebo viem ze Coman je tvoj velky oblubenec, je to sympatak ale momentalne nema hadam ani na nasu ligu. Tak potom v pohode, ja som len si chcel rypnut do CZE lebo oni to robia velakrat

Reagovat
vladino10

Nevieš, z aktuálneho kádra vôbec nie je môj obľúbenec. Mám rád hráčov s nejakým charakterom ako bol Robben alebo kľudne aj makač typu Rode ktorý sa nakoniec nepresadil. Coman má talent, je to dobrý hráč, ale tak nejak to pre mňa nie je ten sympaťák typu Badstuber, Lahm, Gomez alebo kľudne z repre Howedes alebo Klose. Už keď behal prvé zápasy v drese bayernu a tým copikom a koralkami na ňom tak som vedel, že toto nebude úplne moja šálka kávy.

Z aktuálnych hráčov u mňa asi Kane a Muller, aj keď chápem postupne odstavovanie mullera na úkor iných.

Kedysi by som napísal aj Neuera, ale tá jeho lyžovačka mi stále.nejde porozumiet hlavou..

Reagovat
Werkrider

Trénuje s týmem, po repre pauze možná začne s minutami místo Hložka.

Reagovat
St. Pauli

Geraerts z belgickeho Unionu do S04, coz je az skoda, protoze by to nemusel byt uplny flop.

Reagovat
Rudnevs

Žiadna škoda Myslím, že sa v St. Pauli obávať nemusíte, Schalke to tento rok na postupové boje už nedotiahne. Som rád, že konečne prichádza nejaky zaujímavý tréner, ani neviem, kedy som sa naposledy tešil na nového trénera. Medzi oslovenými vraj bol aj van Nistelrooy a mal aj záujem, no vedenie sa rohodlo pre skúsenejšie trénera. Zvláštne, ze teraz, ked sme na spodku v druhej lige, tak sa oslovujú mená ako Raúl, RvN a Geraerts, ale pred rokom, ked sme v absolutnej eufórii postupovali do prvej ligy, nevedeli zodpovedný vymyslieť nič lepšie než je totálny tragéd Frank Kramer?

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
St. Pauli

Pro fajnsmekry doporucuju nasledujici cetbu. A pro nenemcinare alespon obrazky a grafy.

https://www.spiegel.de/sport/fussball/fussball-wer-sind-die-freunde-und-rivalen-ihres-lieblingsvereins-a-1219354.html

Reagovat
Rudnevs

Schalke najviac miluje i nenávidí. Klub plný emócii.

Reagovat
St. Pauli

Uz jsem dneska nad tim studovanim jednotlivych tymu stravil urcite minimalne puldruhe hodiny cisteho casu a nestacim se u nekterych kamosu X rivalu divit. Super material!

Reagovat
andrew96

Dávno mám v záložkách a občas nad tím taky strávím dost času.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele