Bundesliga - preview 7. kola: Leverkusen útočí na vrchol

06.10.2023, 08:54, aktualizováno 08.10.2023, 08:28
Previews

Stuttgart se v sobotu vyhoupl na první příčku Bundesligy, odkud ho v neděli může sesadit pouze Leverkusen. Ten doma přivítá poslední tým tabulky 1. FC Köln. Mnichovský Bayern remizoval dvakrát z posledních tří zápasů a je pátý. Jestli chce udržet kontakt s čelem, měl by zabrat a porazit Freiburg.

Bayer Leverkusen - 1. FC Köln

neděle 15:30

Náročný program mezi dvěma reprezentačními pauzami uzavře Leverkusen v regionálním derby. V něm změří síly s kolínskými "Kozly", které by alespoň při pohledu na tabulku Bundesligy měl porazit. Avšak poslední vzájemné měření sil ukázalo, že papírové předpoklady nemusí mít ve střetnutí rivalů velkou váhu.

Také v květnu letošního roku se Köln vydal do BayAreny jako hůře postavený celek. Přesto se mu Leverkusen povedlo zaskočit a i díky výhře 2:1 stvrdil klidnou záchranu v nejvyšší německé soutěži. Bayer si tehdy zkomplikoval kvalifikaci do evropských pohárů, pár týdnů na to však na konci sezóny nakonec slavil postup do Evropské ligy.

V ní Bayer zápasí právě nyní na podzim. Ve čtvrtek zvládl utkání v norském Molde, po němž si upevnil vedení ve skupině H Evropské ligy. Rychle však musí přepnout na derby, které následuje jen tři dny po špílu na severu Evropy. "Dnes se zotavíme, od zítřka pak půjdeme do derby naplno a připravíme se co nejlépe," vzkázal na páteční tiskové konferenci trenér Leverkusenu Xabi Alonso.

Köln působil v evropských pohárech vloni, letos hraje jen domácí soutěže. Volnější program mu ale moc neprospívá, naopak spolu s Mainzem zůstává jediným mančaftem čekajícím v Bundeslize na první vítězství v aktuálním ročníku. "Víme, že to momentálně nevypadá dobře. Kluci chtějí, je to vidět na tréninku. Momentálně to ale nejsme schopni přetavit v úspěch," trápí lodivoda "Effzeh" Steffena Baumgarta.

Nyní jsou tedy karty rozdány jasněji než v případě květnového derby, do něhož šel Köln v podstatně lepší fazóně. Tentokrát se Kozli trápí, naopak Leverkusen se veze na vítězné vlně. Bayer od začátku sezóny ještě neprohrál jediný zápas a před začátkem sedmého kola dokonce vévodil bundesligové tabulce.

"Werkself" se daří navzdory absenci útočníka Patrika Schicka, který se na trávníky vrátí nejdříve po reprezentační pauze. Mezi zraněnými hráči Leverkusenu figurují ještě obránci Timothy Fosu-Mensah s Arthurem. Už tak tápající Köln schytal během týdne další dvě rány. Útočník Luca Waldschmidt totiž onemocněl, kvůli bolavým zádům není fit ani další ofenzivní hráč Linton Maina. Zranění zůstávají také pravý bek Benno Schmitz i forvardi Florian Dietz s Markem Uthem, z marodky se však do tréninku vrátili alespoň záložníci Eric Martel s Mathiasem Olesenem.

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Kossounou, Tah, Tapsoba - Frimpong, Palacios, Xhaka, Grimaldo - Hofmann, Wirtz - Boniface

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Carstensen, Hübers, Chabot, Paqarada - Ljubicic, Olesen - Alidou, Waldschmidt (Huseinbasic), Kainz - Selke

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 6.02 - 11.20

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - SC Freiburg

neděle 17:30

O dva body pozadu byl Bayern za první pozicí po šesti odehraných střetech. A jestli tak bude chtít před reprezentační přestávkou poskočit do čela, musí nejenže zvítězit nad Freiburgem, avšak zároveň také doufat v zaváhání Leverkusenu, který se představí v ten samý den proti Kolínu nad Rýnem. Domácí mimochodem může strašit fakt, že se teď jedná o sedmé kolo.

Pro někoho je sedmička šťastným číslem, ne však právě pro mnichovského giganta. Ten totiž v posledních sedmi sezónách, když na řadu přišlo sedmý bundesligový hrací den, uzmul tříbodový výsledek jen jednou. V kontextu několika absencí a vlivem náročného programu přitom nebude mít zajisté snadný úkol přepsat tyhle statistiky k lepšímu, jakkoli letos jeho soupeř možná nepůsobí tak nepropustně jako v minulých sezónách.

Tak jako tak svěřenci kouče Christiana Streicha rozhodně nevykazují nějaké špatné výsledky. Jenom zkrátka občas zabřednou do jakéhosi šedého průměru, i proto se před sobotním programem nacházeli v tabulce na osmé příčce. Připomeňme, že loni i předloni skončili vždy alespoň do šestého místa, takové umístění by přitom pro letošek chtěli minimálně zopakovat. Zatím jsou tak těsně pod hranicí svých dlouhodobějších cílů.

Die Rekordmeister by svého protivníka rozhodně neměli podceňovat. Není tomu totiž tak dávno, co Bayern s Freiburgem utrpěl porážku před vlastními fanoušky, to když se oba celky rvaly o postup do semifinále DFB-Pokalu zkraje dubna. Na druhou stranu bundesligová bilance již jasně hovoří ve prospěch bavorského klubu. Ten naposledy padl s Breisgau-Brasilianer v roce 2015, od té doby ve čtrnácti případech minimálně aspoň plichtil.

Domácí stratég Thomas Tuchel se současnými výsledky může být vesměs spokojený. Lépe řečeno k ideálům má jeho parta zřejmě stále daleko, na druhou stranu velkou porci zápasů v neúprosném sledu za sebou zvládá slušně. Alespoň tedy po té výsledkové stránce. Před týdnem se jí podařilo zvrátit nepříjemnou situaci na půdě Lipska a uhrát tam bod, povinnou výhru v Kodani v rámci Ligy mistrů taktéž urvali díky povedeným závěrečným pasážím klání.

Co každopádně Tuchela hodně rozzlobilo, to je následující program německé reprezentace. Několik jeho hráčů totiž bude muset absolvovat přátelská utkání v USA a nejen dlouhé cestování si jednoduše může vybrat svou daň. "Nenajdete tu nikoho, komu by se to líbilo," povídal naštvaně. "V určité chvíli tu budete mít najednou víc a víc zápasů. Rozšířilo se EURO, rozšíří se světový šampionát. Tam se navíc bude hrát na místech tisíce kilometrů od sebe. Nenajdete prostě klubového kouče, který si myslí, že je to dobře. Ani nenajdete hráče, který by vám řekl, že s takovým rozpisem dosáhne na své výkonnostní limity.”

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Mazraoui, Upamecano, Kim, Davies - Goretzka, Kimmich - L. Sané, Musiala, Coman - Kane

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Sildillia, Ginter, Lienhart - Sallai, Röhl, M. Eggestein, Kübler - Höler, Grifo - Adamu

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.14 - 9.35 - 19.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - 1. FC Heidenheim

neděle 19:30

Ještě před minulou sobotou se Frankfurt mohl pyšnit neporazitelností od začátku sezóny. Ale pak na řadu přišel bundesligový zápas s Wolfsburgem a duel Konferenční ligy na půdě PAOK a rázem je vše jinak. Před reprezentační přestávkou si tak rozhodně bude chtít spravit náladu proti Heidenheimu. Nováček soutěže ale zatím ukazuje, že se nechce v Bundeslize jen plácat.

Bylo už před startem tohoto ročníku více než jasné, že pokud svěřenci kouče Franka Schmidta hodlají úspěšně nakročit k záchraně na nejvyšší úrovni, budou muset především zvládat střety před domácím publikem. A zatím tahle předsevzetí vlastně dost dobře plní, už ve Voith-Aréně uměli skolit Brémy a naposledy také Union, aktuálního účastníka Ligy mistrů. Přece by nicméně také trochu potřebovali vylepšit venkovní bilanci, aby se jim lépe dýchalo.

Heidenheim by ve finále mohl využít ne úplně dobrého rozmaru svého protivníka, který padl v posledních dvou kláních na domácí a evropské scéně. "Hráči byli samozřejmě zklamaní a sklíčení. Ale v zásadě je velmi důležité vědět, že jsme toho proti PAOK udělali spoustu dobře. Jasně, je potřeba i uznat, že něco se naopak nepovedlo. Tohle je sport,” poněkud filosoficky hodnotil frankfurtský stratég Dino Toppmöller souboj v Řecku. "Někdy jste na té straně, kdy vyhrajete nebo vyrovnáte utkání v poslední vteřině. Ve čtvrtek večer to pro nás bylo bohužel extrémně hořké. Porážka byla naprosto nezasloužená,” nerad připomínal rozhodující gól ze závěrečných pasáží hry.

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, R. Koch, Pacho - Larsson, Skhiri - Dina Ebimbe, Chaïbi, Nkounkou - Ngankam, Omar Marmoush

1. FC Heidenheim - pravděpodobná sestava:
Kev. Müller - Traoré, P. Mainka, Siersleben, Föhrenbach - Maloney - Theuerkauf - Dinkci, Beste - Pieringer, Kleindienst

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.93 - 4.49

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg

sobota 15:30

Patnáct bodů ze šesti zápasů představuje bilanci, s jakou ani klubové vedení zřejmě nepočítalo. A VfB rozhodně nebudou chtít polevit, třebaže Vlci nepatří k jejich nejoblíbenějším soupeřům. Sami mají na kontě jenom o jednu porážku méně.

A v kádru řádí Jonas Wind, který si připsal už sedm zásahů. Hned dvakrát se prosadil i před týdnem proti Frankfurtu. A nepochybně bude zajímavé sledovat minisouboj se Serhouem Guirassym, který sice minule proti Kölnu neskóroval, nicméně s deseti zásahy pořád zůstává na čele tabulky kanonýrů. Proti VfL už po přestupu z Francie také dal gól.

Není divu, že se o jeho kvalitách zmínil i Niko Kovać: "Je vlastně docela překvapivé, že půjde o duel mezi druhým a sedmým týmem. Není pochyb, že se Stuttgart pohybuje v tabulce takhle vysoko zcela zaslouženě. My ale chceme zůstat hladoví a soupeři rozhodně nedáme nic zadarmo. Deset Guirassyho branek ukazuje, že se jedná o výborně připraveného útočníka. Přesto věřím, že se nám ho podaří zastavit."

V družině chorvatského kouče schází Fischer, Jens, Lage, Lukas Nmecha a Rogerio. Jeho protějšek bude postrádat Jeonga Woo-yeonga, Joshu Vagnomana a Nikolase Narteye. Specifický nádech bude mít tohle střetnutí pro Tiaga Tomáse, jenž v uplynulém roce odváděl v dresu celku z Bádensko-Württemberska velmi cenné služby. Teď však hraje ve Wolfsburgu.

Sebastian Hoeneß na adresu VfL prohlásil: "Hrají velmi pěkný fotbal. Přes léto přivedli kvalitní hráče, které do týmu výborně začlenili. V ofenzivě jsou hodně silní a my dobře víme, že nás nečeká jednoduchých devadesát minut. Před reprezentační přestávkou chceme uhrát dobrý výsledek, což se povede pouze tehdy, když budeme diktovat tempo hry a nenecháme otevřená okna v obraně."

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Nübel - Stenzel, Anton, Rouault, Ito - Karazor, Stiller - Silas, Millot, Führich - Guirassy

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Baku, Lacroix, Zesiger, Maehle - Svanberg, Arnold - Majer, Gerhardt, Tomás - Wind

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.94 - 4.17

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Augsburg - SV Darmstadt

sobota 15:30

Třebaže FCA má rozhodně dost kvalitní kádr na to, aby se drželo daleko od sestupových pozic, zatím to vypadá, že také letos budou mít v Bavorsku, co dělat, aby udrželi Bundesligu i pro příští sezonu. Zato Darmstadt má po šesti kolech na kontě ještě o bod méně, nicméně před týdnem poprvé dokázal zvítězit.

Mezi elitou se oba celky před tímto střetnutím potkaly čtyřikrát a pouze jednou vyšel ze souboje jako vítěz současný prvoligový nováček. Poslední vzájemné klání se datuje do února 2017 a skončilo vítězstvím klubu, který v aktuálním ročníku v domácí WWK Areně vsítil pokaždé alespoň dva góly, díky čemuž před vlastními fanoušky a fanynkami neprohrál.

"Samozřejmě, že nejsme spokojení s tím, kolik bodů se nám dosud podařilo nastřádat, protože jsem přesvědčený o tom, že jsme měli na to, abychom jich uhráli víc. Proto Darmstadtu bude nutné být efektivní v zakončení a zároveň budeme muset minimalizovat chyby v defenzivní činnosti," nechal se slyšet trenér Enrico Maaßen, jenž bude postrádat Engelse, Oxforda, Frambergera, Okugawu a Tangangu.

Jeho protějšek Torsten Lieberknecht zase nebude moct poslat na trávník Emira Kariće. A tím výčet zraněných hráčů končí. Die Lilien v rámci 6. kola vyzráli na Brémy, když se ze značky pokutového kopu prosadil Tobias Kempe, čímž zvýšil na 4:0. Protivník z hanzovního města stačil už pouze dvěma zásahy snížit. Jenže to se hrálo na Merck-Stadion am Böllenfalltor. Venku borci hájící barvy klubu z Hesenska ještě nebodovali.

V letošním přestupovém období odešli z Darmstadtu Phillip Tietz a Patrick Pfeiffer. Zamířili zrovna do Augsburgu. Kouč Lieberknecht přesto vyzdvihnul jejich přínos pro SV a podotknul, že si dobře uvědomuje, že oba budou mít o motivaci postaráno. Zatímco ghanský obránce (jehož německý jmenovec Luca pro změnu pravděpodobně nebude chybět v základu hostujícího celku) by měl být na hrací ploše od úvodního hvizdu, s Tietzem jeho přímý nadřízený počítá spíše na lavičku náhradníků.

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Dahmen - Pfeiffer, Gouweleeuw, Uduokhai - Mbabu, Maier, Rexhbecaj, Iago - Vargas, Demirović - Beljo

SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Schuhen - Klarer, Gjasula, Maglica - Bader, Kempe, Holland, Nürnberger - Mehlem - Pfeiffer, Skarke

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.80 - 4.58

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

RB Lipsko - VfL Bochum

sobota 15:30

Jednu radostnou zprávu Lipsko přineslo svým fanouškům během pátku. Dlouholetá opora Willi Orbán, který podle nejnovějších zpráv bude kvůli zranění mimo hru ještě zhruba deset týdnů, podepsal kontrakt až do roku 2027. Samozřejmě že ale saští příznivci budou ještě více zvědaví, jak si Die Roten Bullen budou počínat po dost náročném programu proti Bochumi.

Před týdnem se svěřenci trenéra Marca Roseho prezentovali ve šlágru bundesligového kola proti Bayernu a nakonec získali remízu. Určitě škoda, protože ztratili ve druhém poločase hned dvoubrankový náskok. Následně přitom nedokázali zastavit loňského šampiona Ligy mistrů, Manchesteru City podlehli o dva góly. A teď na řadu přichází již třetí domácí zápas v pořadí, soupeř přitom po papírové stránce rozhodně nebude představovat tak těžkou zkoušku jako ti dva uplynulí.

Družina kouče Thomase Letsche je společně s Kolínem nad Rýnem a Mohučí jedinou, která doposud na ligové scéně ještě nezvítězila. Nachází se tedy na opačném pólu tabulky než co aktuálně Lipsko, které se očekávaně pere o vyšší příčky. "Možná Letsch říká, že chce budovat hlavně pevné mužstvo, to ovšem nutně nemusí znamenat, že bude stát jen vzadu,” povídal domácí stratég. "Nevíme, jestli nastoupí se třemi nebo čtyřmi obránci. Bude se však snažit vytvářet si šance a hrát odvážně. Nemá totiž proti nám co ztratit,” myslel si.

Lipsko dělí pouhé tři body od vedoucího Leverkusenu, před reprezentační přestávkou by tak nebylo dobré, aby případným zaváháním s Bochumí ztrácelo kontakt s úplným čelem. "Ve čtvrtek jsme si krátce analyzovali duel proti Manchesteru. Máme každopádně dojem, že jsme do toho utkání dali všechno,” nehanil Rose své svěřence za porážku s anglickým gigantem. "Teď nicméně chceme být lepší. Musíme hlavně dobře řešit situace v pokutovém území.”

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Blaswich - Klostermann, Simakan, Lukeba, C. Lenz - Seiwald, X. Schlager - Simons, Fábio Carvalho - Werner, Šeško

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Gamboa, Ordec, K. Schlotterbeck, Bernardo - Losilla, Stöger - Asano, Wittek - P. Hofmann, Antwi-Adjei

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.34 - 12.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Union Berlín

sobota 15:30

Na Westfalenstadionu na sebe narazí týmy, kterým se během pracovního týdne nevyvedly domácí zápasy v Lize mistrů. Dortmund jen remizoval s milánským AC, Union zase prohospodařil dvoubrankové vedení. Který ze zástupců německé kopané v evropských pohárech si v sobotu odpoledne vylepší náladu?

I ve svém druhém mači v Champions League vyšel Dortmund gólově naprázdno. Po porážce 0:2 na hřišti Paris Saint-Germain plichtila Borussia bez branek též s italským soupeřem. "Dostáváme se do nebezpečných prostorů, avšak neodměňujeme se za dobré úseky držení míče, protože nám stále dělá problémy práce ve finální třetině," uvědomuje si limity kouč BVB Edin Terzic.

"Schwarzgelben" tak pokračují v rozpačitém vstupu do rozehrané sezóny. V Bundeslize sice uspěli čtyřikrát za sebou, herně to ale od Borussie pořád není ono, jak ostatně ukázal středeční duel v evropské soutěži. Z ofenzivních opor si konstantní formu drží snad jen nizozemský křídelník Donyell Malen, na druhou kolej se naopak dostal kapitán Emre Can, který se navíc v pátek neobjevil ani ve výběru trenéra německé reprezentace na nadcházející sraz národního mužstva.

Berlínský Union se pak vyloženě nachází v krizi. "Eisernen" za sebou mají přímo příšerné září, během něhož prohráli všechno, co šlo. A ani vstup do října se jim nevyvedl. Své první utkání v Lize mistrů v historii klubu sice zahájili skvěle, jenže nadějný stav 2:0 neudrželi. Portugalská Braga po změně stran vyrovnala a těsně před koncem zasadila fanouškům na zaplněném Olympiastadionu bolestivý úder.

V sobotu se Union, který v tabulce Bundesligy sídlí až jedenáctém místě, bude chtít vyvarovat sedmé soutěžní porážce v řadě. "Musíme k našemu úkolu přistoupit pozitivně a s přesvědčením, že v Dortmundu něco získáme. Máme před sebou těžkou práci. Musíme zůstat kompaktní a dobře organizovaní po celých devadesát minut," prohlásil trenér berlínského celku Urs Fischer.

Eisernen budou kvůli zranění postrádat stopera Robina Knocheho, středopolaře Raniho Khediru s Andrásem Schäferem a útočníka Laurenze Dehla. Borussia se musí obejít bez levého beka Ramyho Bensebainiho, který před týdnem viděl v Hoffenheimu červenou kartu, a kvůli ní si musí odpykat jednozápasový disciplinární trest. Na marodce zůstávají praví beci Mateu Morey s Thomasem Meunierem, záložník Marcel Sabitzer a mladý útočník Julien Duranville. Zdravotní stav všech čtyř hráčů BVB se nicméně postupně lepší.

Schwarzgelben se v domácím prostředí proti Unionu daří, protivníka z hlavního města zdolali na Westfalenstadionu ve všech šesti dosud odehraných vzájemných seancích. Přesto má Dortmund v historii Eisernen i pozitivní místo. Právě proti Borussii totiž klub z východního Berlína dosáhl na své historicky první bundesligové vítězství.

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - M. Wolf, Süle, N. Schlotterbeck, Ryerson - Özcan, Can - Reus - Brandt, Malen - Haller

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Doekhi, Bonucci, Diogo Leite - Trimmel, Král, Roussillon - Laïdouni, Haberer - Becker, Volland

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 4.06 - 4.95

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Werder Brémy - TSG Hoffenheim

sobota 18:30

Oba mančafty před týdnem prohrály. V případě TSG to nebylo až takové překvapení, jelikož natrefilo na Dortmund, zatímco Brémy se po nedobrém výkonu postaraly o to, že Darmstadt poprvé po opětovném postupu mezi elitu bral všechny tři body.

"Hoffenheim má zkušený tým s kvalitními fotbalisty na všech postech. Není snadné proti němu hrát. Jsou velmi dobře organizovaní, jenže v Bundeslize každý mančaft občas chybuje a my musíme bez váhání využít každou příležitost, jakou dostaneme," prohlásil Ole Werner, který bude opět spoléhat na dobrou formu Marvina Ducksche, který měl zatím prsty, resp. nohy téměř v polovině z deseti gólů, jaké Zelenobílí v šesti kolech vsítili.

Před týdnem si připsal jednu asistenci, která však znamenala po Veljkovićově zásahu pouhou korekci na 2:4. To znamená, že jen čtyři celky inkasovali víckrát, než ten z města nad řekou Vezerou. Soupeř, v jehož základní sestavě by neměl chybět Pavel Kadeřábek, si navíc drží ve vzájemných kláních velmi dobrou bilanci, když z posledních třinácti bundesligových duelů prohrál dva.

V dresu Werderu na trávník nevyskočí Olivier Deman, Amos Pieper a Niklas Stark, přičemž poslední dva jmenovaní řeší svalové problémy. Jenom na lavičku patrně usedne Naby Keita, který v roce 2018 zaznamenal svou zatím finální branku na německých hřištích právě proti klubu, který aktuálně vede Pellegrino Matarazzo.

Toho může těšit, že Andrej Kramarić neomylně proměňuje penalty. Dosud se postavil ke třem, čímž se kromě něj může chlubit už jenom mnichovský Harry Kane. Ze značky pokutového kopu skóroval i proti BVB, nicméně nikdy ze spoluhráčů jej nenapodobil, a tak se zrodila druhá domácí porážka v tomto ročníku. Venku Hoffenheim drží ze tří mačů stoprocentní bilanci, čímž se nemůže pochlubit žádná jiná skvadra. Otázka zní, jestli se podaří vyhrát i na Weserstadionu.

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Rapp, Veljković, Friedl - Weiser, Lynen, Jung - Schmid, Stage - Ducksch, Woltemade

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Brooks, Vogt - Kadeřábek, Grillitsch, Skov - Prömel, Stach - Kramarić, Beier

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 3.88 - 2.56

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05

pátek 20:30

Mönchengladbach se minulý týden konečně dočkal prvního ligového vítězství v sezóně. V pátek bude Borussia usilovat o to, aby se totéž nepovedlo Mainzu. "Nulapětky" totiž do probíhajícího ročníku vstoupily ještě hůř, v posledním zápase už však ukázaly alespoň náznaky zlepšení.

Až v šestém kole se Gladbach mohl pořádně zaradovat. V Bochumi si díky třem brankám připsal výhru, po níž se mu pořádně ulevilo. "Výsledky vždy mají vliv na náladu. Proto se cítíme lépe než po porážkách. Snažíme se zpracovat příčiny vítězství, nadále také identifikujeme oblasti, v nichž se potřebujeme zlepšit," uvedl před dalším bundesligovým kláním kouč Borussie Gerardo Seoane.

Mainz na první zisk tří bodů dál čeká. Naposledy si herně nevedl až tak zle, avšak rozjetý Leverkusen jej vyučil v produktivitě. "Musíme se zaměřit na věci, které můžeme ovlivnit. Musíme pokračovat v práci, nevzdávat se a nereptat. Pak se nám věci budou dařit. Musíme toho hodně udělat i v oblasti mentální síly," řekl trenér FSV Bo Svensson.

"Nulapětkám" může výrazně pomoct návrat kapitána Silvana Widmera z marodky. Mezi zraněnými hráči Mainzu naopak zůstávají obránci Andreas Hanche-Olsen, Maxim Leitsch a Phillipp Mwene a útočníci Jonathan Burkardt s Nelsonem Weiperem. Po střetnutí s Leverkusenem není fit ani forvard Karim Onisiwo.

Gladbach hlásí návrat útočníka Tomáše Čvančary, jenž odehrál několik minut již v Bochumi. Na trávníky se pomalu vrací středopolař Manu Koné, po utržených šrámech uplynulý víkend by měli být k dispozici také stopeři Ko Itakura, Nico Elvedi a Maximilian Wöber. Nejistý je start defenzivního univerzála Tonyho Jantschkeho, kvůli nataženým vazům v koleni se na trávníku zřejmě neobjeví záložník Christoph Kramer. Dlouhodobě Borussia postrádá brankáře Jonase Omlina a pravého beka Stefana Lainera.

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Nicolas - Elvedi, Itakura, Wöber - Weigl - Honorat, Reitz, Neuhaus, Netz - Siebatcheu, Pléa

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Van den Berg, Bell, Fernandes - Da Costa, Barreiro, Kohr, Caci - Gruda, Lee - Ajorque

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.87 - 3.22

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
6
5
1
0
20 : 6
16
2
VfB Stuttgart
6
5
0
1
19 : 7
15
3
Bayern Mnichov
6
4
2
0
20 : 6
14
4
Borussia Dortmund
6
4
2
0
12 : 6
14
5
RB Lipsko
6
4
1
1
16 : 6
13
6
TSG Hoffenheim
6
4
0
2
13 : 9
12
7
VfL Wolfsburg
6
4
0
2
9 : 6
12
8
SC Freiburg
6
3
1
2
7 : 10
10
9
Eintracht Frankfurt
6
1
4
1
4 : 5
7
10
1. FC Heidenheim
6
2
1
3
10 : 13
7
11
Union Berlín
6
2
0
4
9 : 10
6
12
Werder Brémy
6
2
0
4
10 : 14
6
13
Borussia Mönchengladbach
6
1
2
3
11 : 14
5
14
FC Augsburg
6
1
2
3
9 : 15
5
15
SV Darmstadt
6
1
1
4
10 : 18
4
16
VfL Bochum
6
0
3
3
5 : 19
3
17
1. FC Köln
6
0
1
5
4 : 11
1
18
1. FSV Mainz 05
6
0
1
5
4 : 17
1

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (83)

Přidat komentář
andrew96

Takže Álvarez se v létě do BVB nedostal kvůli Canovi, jenž je známý výkyvy formy a zbytečnými výlevy emocí na hřišti. Přesto se ten samý Can stal kapitánem (!) a měl být konečně stálým členem základní sestavy, aby se nyní zjistilo, že lépe na jeho postu zahraje i v mnohém průměrný Özcan. A zatímco v repre dál zůstává Süle, jenž je přitom v Dortmundu až třetí stoper, kapitán BVB už do Nationalelf ani nedostal pozvánku.

Postavit BVB okolo Cana byl opravdu majstrštyk.

Reagovat
Martin9719

No, Cana bych ještě úplně neodepisoval, navíc po zlepšení disciplíny a za výkony v jarní části Bundesligy by bylo zvláštní kdyby ho Terzič odepsal pro novou sezonu. Tam podal špatný výkon snad jen v Mercedes-Benz areně, jako asi mnoho dalších. V nové sezoně samozřejmě nic moc, proto je tu Özcan, zajímavý je, že už má v tuhle chvíli Can víc ŽK než za celou jarní část. V tuhle chvíli navíc Özcan zálohu docela uklidnil a jeho výkony jsou za odehrané zápasy spíš nadprůměr. Pokud Özcan udrží výkonnost tak asi úplně nemusíme litovat že Álvarez šel za 38 milionů do WHU. Navíc jeho výkony tam zatím nejsou v topu. To, že je Can kapitán je věc druhá, ale když nehraje tak není. Mimochodem s tím úpadkem formy hráčů z jara se dost svezl i Haller, kterého teď podle mě Füllkrug jen tak do hry nepustí.

Terzič mi ale přijde, že tu situaci těmi změnami docela uklidnil po tom rozpačitým startu kde byla znát ta jarní tragédie jménem Mainz. Upřímně jsem mu moc šancí, že by přežil podzim nedával. Sám si uvědomuje, že BVB už není tak silné. Mluvil o tom na tiskovce, že teď tady sice už nejsou top hvězdy jako v minulých sezonách a proto musí BVB pracovat víc jako tým. Teď se dobře prezentuje třeba Ryerson, což je jeden z hráčů který tohle tvrzení dle mě potvrzuje.

Třeba Süle mi osobně moc nevadí a líbí se mi jeho rozehrávka, byť na to vůbec nevypadá tak někdy dokáže dávat hezký kolmice. V jarním zápase s Kölnem tam měl takhle tuším krásnou asistenci. Teď spíš nehraje kvůli lepší formě Schlotterbecka.

Reagovat
andrew96

Neřekl bych, že Terzic něco uklidnil. Herně je to pořád slabé, v LM je BVB vyloženě k smíchu. Kromě Malena to jsou od ostatních spíš záblesky než pravidelně dobré výkony. Pífku mají fans zejména na Adeyemiho.

Reagovat
Martin9719

To se ví no. Není to žádná extra sláva, ale něco změnil a pomohlo to alespoň výsledkově. V LM už BVB asi nebude dělat zázraky, navíc skoro možná v nejtěžší možný skupině. Malen je zatím asi ofenzivní hráč sezony. Uvidíme zda se prosadí víc Bynoe-Gittens.

Reagovat
Gazdo

Can je stelesnenim priemernosti a defacto tym padom aj BVB. Skoda po Barce je to moj druhy najoblubenejsi tim ale to co predvadzaju je pre mna proste humus a je tam nula ambicii a sebavedomia

Reagovat
andrew96

Ale prd, ambice jsou velké. A humus si taky představuji jinak.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Gazdo

Ambicie si predstavujem inak

Reagovat
andrew96

Před sezónou se vyhlásil útok na titul, to mně přijde ambiciózní. A ano,dosažení tohoto cíle brání různé cíle, nicméně je třeba si uvědomit, že se Dortmund nachází v nezáviděníhodné situaci. Na Bayern finančně ztrácí, zároveň si bezpečně drží pozici druhého nejlepšího klubu v BL, což je vlastně supr výsledek, jenž nemá obdoby, byť druhý nechce být nikdo. Naštěstí si těch 80K fans, kteří obtýden zaplní stadion a dělají z BVB to, čím je, nemyslí, že je to nějaký humus.

Reagovat
Gazdo

Len ja by som robil rozdiel medzi vyhlaseniami a cinmi. Ano vyhlasenia ma BVB uz niekolko rokov super ale to co robia tomu proste nenapoveda. Ja stale neverim tomu ze su taki chudobni aby neustale rozpredavali hracov ktori ich drzia nad vodou a su vynimocni a namiesto toho aby slahli do ich nahrady 30 mega im to radsej mohli dat do poatu a urobili by lepsie. Jasne tak bohaty klub ako Bayern je asi len RB a ti do toho proste uplne slapnut nechcu ale zase nerobme z BVB klub tretieho sledu. Oni ten Bayern nedokazu ani len potrapit, jedina nadej je ze sa Bayern zacne do nohy kopat sam ako napr minulu sezonu a aj to sa BVB totalne zosypalo. Zas sa uplne prosim nedrz toho slova humus, zas to nie je slovo ktore by bolo take poburujuce. Aj ked uznavam ze moze nabrat vyznam aky som nie uplne zamyslal

Reagovat
vladino10

No ty kokos, že to nikomu u nich doteraz nenapadlo, im dať tých 30 mega na plat...

Reagovat
andrew96

Tak ti hráči jsou cizinci, kteří jednak nemají k BVB takový vztah jako Großkreutz (kdyby jej tedy někdy někdo chtěl), jednak si přestupem do City nebo Realu jednoznačně sportovně polepší. A když Dortmundu tady ty kluby nasypou šílené peníze, tak... není o čem. A i tak třeba Sancho i Bellingham vydrželi o sezónu déle, než jsem čekal.

Dortmund není klubem třetího sledu (ono je to i blbost, když je věčně druhý), a ano, přímá konfrontace s Bayernem končí povětšinu času fiaskem. Ale pořád je to fajn. Watzke, který sám klub vytáhl z bahna, je sice svéráz, na druhou stranu dlouhodobě odvádí výbornou práci (být přes 10 let stabilní součástí špičky BL není jen tak). Strašák z posledních finančních potíží je pořád až moc velký na to, aby klub začal víc rozhazovat.

Reagovat
Rudnevs

Ambicie práveže majú, tam ten titul chcú možno až moc, len ich nejak nevedia splňať no…

Reagovat
Rudnevs

Celkom pekná prvá nominácia od Nagelsmanna A konečne sa útočníci nedávaju dokopy so stredopoliarmi.

Reagovat
Martin9719

Docela mě těší zasloužená pozvánka pro Rauma. S Bayernem to odjezdil pěkně.

Reagovat
Rudnevs

Mňa potešil najmä ten Behrens, hoc na to kvalitatívne asi úplne nemá, tak tam proste niekoho treba a radšej vziať kludne aj slabšieho hráča, ktorý je ale vo forme, než žiadneho útočníka. Julian ukazuje, že má pre hráčov jasné rozdelenie postov.

Reagovat
Martin9719

Docela jsem to i čekal, nemám nic proti Behrensovi. Ono teda Havertz v Arsenalu nehraje v útoku, Müller taky není klasický hrot. Německo prostě nemá klasické útočníky. Možná to někomu přijde k smíchu, ale vybral bych si zároveň i Ducksche. Za mě je to nedoceněný borec a bojovník které DFB teď potřebuje. A proč nevyzkoušet Selkeho či Beiera..

Reagovat
andrew96

Behrensovi to přeji, ale... to je prostě bída.

Reagovat
andrew96

Pořád ale od něj čekám víc, celkově bych jeho dosavadní působení v Lipsku označil za průměrné. A zrovna na levém beku nemá v Nationalelf až tak velkou konkurenci (byť postů, o nichž lze říct totéž, nějak přibývá).

Reagovat
Martin9719

Minulá sezona asi ne, ale letos průměrná známka 7.6, což je vynikající. Na levým beku se dlouhodobě neuchytil krom Hectora nikdo od dob Lahma. V tuhle chvíli nominace oprávněná a zasloužená.

Reagovat
Martin9719

"Musíme pokračovat v práci, nevzdávat se a nereptat. Pak se nám věci budou dařit. Musíme toho hodně udělat i v oblasti mentální síly."

Sympatické vyjádření od Bo, než se vymlouvat na smůlu a podobně.

Reagovat
andrew96

Gruda

Reagovat
Rudnevs

Weiper, Gruda či Burkhardt - Mainz tam vpredu má zaujímavých mladých Nemcov. Len by chcelo, aby sa niekto z nich tak poriadne chytil.

Reagovat
andrew96

Oni se chytli, ale pak se zranili. Burkardt má problémy už přes rok.

Reagovat
Martin9719

Další skvělý zápas a opět hned v předehrávce.

Reagovat
Martin9719

Asi dobře, že se Schalke nerozhodlo pro nějakého dinosaura. Ale dobře, že to nebude už proti Herthě.

Reagovat
Rudnevs

Príde mi, že je to až moc pekné na to, aby to bola pravda. Ale určite sa mi páči zmýšľanie vedenia, že nejdu po ľudoch ako Baum, Kohfeldt, Schwarz... Mmimochodom, už pred 16 rokmi sa špekulovalo, že by Geraerts prišiel ešte ako hráč k Schalke.

Reagovat
Martin9719

Maassenovi to ultimátum podle mě sečetli i za tu jarní část, protože až na porážku ve Freiburgu - kde navíc prohrát vůbec nemuseli asi o moc bodů více mít nemohli. Výraz Streicha po závěrečných hvizdu to jasně dokazoval. Samozřejmě ještě tu byl Gladbach, ale pořád bych řekl že Augsburg vůbec nehraje špatně a na nějaký ultimáta je brzy.

Reagovat
andrew96

S tou kvalitou kádru oproti konkurenci jsou výsledky HSV k smíchu snad ještě víc než v minulých letech.

Reagovat
Rudnevs

Naopak St. Pauli forma ako z inej planéty. Na tých by som si tento rok vsadil na postup.

Reagovat
Martin9719

Jsou neuskuteční, dokonce si myslím že by mohli v tuhle chvíli hrát o horní polovinu 1. Bundesligy s přehledem. S HSV nechápu co se děje.

Reagovat
Rudnevs

Ono sa to dalo čakať, už minulú sezónu tú Rückrunde mali tak dobrú, že skoro postúpili aj napriek katastrofálnej jeseni. A teraz len pokračujú. Ten Hürzeler je strašne zaujímavý týpek a očividne fakt skvelý tréner. Okrem iného St. Pauli na to cieli už dlho a bolo jasné, že skôr či neskôr to asi príde.

Reagovat
Martin9719

Já mám akorát strach, že HSV se to zase nepovede s těmi "turistickými ztrátami". Viděl jsem zápas s Fortunou a moc mě teda nepřesvědčili, že by měli na to hrát důstojnou roli v 1. Bundeslize. Tam se to prostě zlomilo v půlce září s Elvesbergem. Po zápase s Herthou kde nás HSV nepustilo přes půlku jsem si říkal, že teď už to musí dát, ale teď přišel totální útlum. Stejně jako u formy Glatzela. A St. Pauli není jediný tým který má ambice jít výš. 96ky taky nabírají formu a uvidíme co Lautern. HSV každopádně musí zabrat, konkurence je velká, a už mohli mít 5-7 bodů náskok na 1. místě. Budeš dnes sledovat Schalke?

Reagovat
Rudnevs

Lautern ešte ne, tí podľa mňa na jar odpadnú, tam sa tvorí zaujímavý tím a som moc rád, že hrozba menom tretia liga je na teraz zažehnaná, ale príde mi, že na postup to ešte úplne nie je. Po tom všetkom trápení, čo som si s tymto klubom prežil, mi príde už toto umiestneni dosť neuveriteľné. Aj keď povedzme si úprimne, ten covid a úľavy od DFL pomohli Lauternu ako nikomu inému. Nebyť toho, kto vie, či by dnes nejaky Lautern existoval. Občas sa z Mainzu ozýva: “Nikdy sa nepýtaj ženy na vek, muža na jeho plat a fanúšikov Lauternu na to, ako sa zbavili dlhov.” Čiže asi tak no

Schalke s Herthou by som si pozrel moc rád, uvidíme, ako mi to vyjde. Momentálne som už určite v období, keď má osobný život prednosť pred futbalom a navyše dneska čakám, že dostaneme biedu, ale snáď aspoň pár minút stihnem.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Martin9719

No já čekám to samé takže jsme 2. Když vidím základní sestavy tak nevím co Daradiovi jeblo, že dal Kennyho na pravou zálohu. Přemýšlel jsem jestli tam nemají chybu, ale po oznámení z appky Bundesligy tenhle post potvrdil i livesport, tak nevím. Uvidíme co Zeefuik a jeho druhý zápas v základu.

Reagovat
Rudnevs

Lautern ešte ne, tí podľa mňa na jar odpadnú, tam sa tvorí zaujímavý tím a som moc rád, že hrozba menom tretia liga je na teraz zažehnaná, ale príde mi, že na postup to ešte úplne nie je. Po tom všetkom trápení, čo som si s tymto klubom prežil, mi príde už toto umiestneni dosť neuveriteľné. Aj keď povedzme si úprimne, ten covid a úľavy od DFL pomohli Lauternu ako nikomu inému. Nebyť toho, kto vie, či by dnes nejaky Lautern existoval. Občas sa z Mainzu ozýva: “Nikdy sa nepýtaj ženy na vek, muža na jeho plat a fanúšikov Lauternu na to, ako sa zbavili dlhov.” Čiže asi tak no

Schalke s Herthou by som si pozrel moc rád, uvidíme, ako mi to vyjde. Momentálne som už určite v období, keď má osobný život prednosť pred futbalom a navyše dneska čakám, že dostaneme biedu, ale snáď aspoň pár minút stihnem.

Reagovat
Werkrider

Prestaň podceňovať Lautern.

Reagovat
Rudnevs

ty im naozaj veríš na postup?

Reagovat
Werkrider

No, skôr je to zbožné prianie, nebudeme si klamať, ale bojovať o postup kľudne môžu. Na cenu kádra by som sa moc ako na smerodatnú nepozeral a chemistry majú celkom dobrú, podľa toho čo som videl.

Jediný komu na postup vyložene verím je tento rok HSV.

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Přestává mě ten Var bavit. Řešit pět minut ofsajd

Reagovat
Seydou Doumbia

Simons ty hovado, taková ležerní penalta takhle si to kopeš když jdeš s kamošem střílet za barák tvl

Reagovat
Martin9719

Nicoooo!!!!

Reagovat
DieFohlenBMG

Střelec neuznaného gólu stihnul vystřídat a osprchovat se než var rozhodnul

Reagovat
Rudnevs

Lipsko Fakt nevedia premeniť ani jednu z dvoch penált? A Bochum fakt betonári jak sviňa.. takto sa prehrávajú tikety, vždy kvôli takýmto blbostiam.

Reagovat
Martin9719

Pod 1.5 se nesází.

Reagovat
Vinci

Za mě teda ideální kurzy kolem 1,3 jinak vyšší kurz ti moc nepomůže když mas pak smůlu jako třeba dnes v případě Lipska. S kurzem 4 by asi taky ty penalty nedali

Reagovat
Martin9719

No kurz 1.3 ti zase moc nepomůže, ať už máš vsazeno na 1 zápas nebo na víc. Jsou to nejhorší kurzy a čím víc takových zápasů máš tak zvyšuješ riziko chyby. Sázkovky vydělávají nejvíc právě tady na tom. To, že RB neporazilo Bochum by mě ale ani ve snu nenapadlo.

Reagovat
Rudnevs

Niké ponúka stávku bez rizika (s vrátením vkladu) každú sobotu ak prekročíš kurz 5. Dal som na tiket Dortmund, Hoffenheim a aby mi to vyšlo do piatich, tak i Lipsko. Ale osud to tak asi nechcel.

Reagovat
Martin9719

To je v pohodě, mě tenkrát nevyšel ticket v LM kde vyšlo asi 6 zápasů a poslední Real prohrál myslím s Legií.

Reagovat
andrew96

*Lipsko

Reagovat
Heresy

guirassy neskutecny bomber

Reagovat
Gazdo

To bude taka ta jedna sezona po ktorej ho budu chcuet velkokluby uz v januari, aby sa on nasledne rozhodol ostat este sezonu v ktorej da 10 golov za celu sezonu a nakoniec ho nikto nebude chciet a skonci v 30 niekde v Herthe alebo tak

Reagovat
Heresy

to je mozne ..

Reagovat
Martin9719

Krásná otočka BVB i VFB ještě okořeněna dalším Guirassyho hattrickem.

Reagovat
Martin9719

Tragický Pieper z minulého kola radši onemocněl, Gross taky vůbec moc nepřesvědčil tak uvidíme co předvede Rapp. Konečně v základu Naby a vrací se do sestavy i Jung. Každopádně Ole mě konečně poslechl když dal k Duckschovi Njimnaha. Tak uvidíme..

Reagovat
Martin9719

No..tak abychom po tomhle kole neměli odvolané trenéry v Bundeslize hned 2.

Reagovat
Rudnevs

Maaßen a Werner?

Reagovat
Martin9719

Verner se teda dobrou druhou půlí zase trochu zachránil ale opravdu to není dobrý. Problém je hlavně v tom že se nehraje od začátku zápasu a obrana v tuhle chvíli možná nejhorší v Bundeslize.

Reagovat
cologneFC

Odvážny tip na Kolín

Reagovat
Martin9719

To už rovnou mohli dát dvojku i na Freiburg.

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
Werkrider

Vůbec, víš jak to na nás umíte. Proti Werkself vždy hrajete, se srdcem, naši se zvyknou často sťežovat, nechají se zvyklat, nedaří se jim a vy usmolíte dva góly.

Tohle neskončí jinak, než vašim těsným vítězstvím, anebo vaší jasnou prohrou.

Tipuju 1:2 anebo 4:0

Reagovat
Martin9719

Takže spíš to druhý. S tou rukou ať mi to teda někdo vysvětlí, protože Boniface jasně zpracoval rukou. jediné co by to mohlo ospravedlnit je že to bylo z bezprostřední blízkosti, ale pomohl si tím při zpracování, tak nevím..

Reagovat
Werkrider

Mě by ten výklad pravidel taky zajímal, moc jsem to nepochopil. Při těle? V "přirozené pozici"? Fakt nevím.

Reagovat
Martin9719

Že je Schalke bída to bylo jasný, ale že až takhle to jsem nečekal. Ten zápas je skvěle rozehraný, 04 mělo jednu šanci, my si hrajeme svoje. Zeefiuk může být zajímavý hráč. Reese pokračuje ve skvělé formě.

Reagovat
Rudnevs

Zapol som na posledných 5 min a idem na druhý polčas. Ale toto, čo opisuješ, som plus mínus aj čakal. Tam to že vraj celkovo vrie v tom tíme, minulý rok sme pôsobili ako jednota, ale teraz sa to celé rozbilo. Niet dňa, čo sa neobjaví nejaky drb z kabíny v Bilde alebo sa neozve nejaky agent či dokonca rodinný člen s kritikou na trénera či vedenie. Pod Kreutzerom som ani neočakával nejaku zmenu, on je tuším len videoanalytik a ten tam pôjde len údržbu toho, čo bolo doteraz, kým nepríde nový tréner. Keď už príde zmena, tak si ju sľubujem od Geraertsa (ak príde, pretože vraj ho na poslednú chvílu chce aj Bordeaux).

Reagovat
Martin9719

No myslím si že Matriciani dneska nebude mít klidný spaní. Reese si z něj dělá trhací kalendář. Je to neskutečný hráč. U něj je vidět že pro úspěch týmu by se přetrhnul a není to žádná namyšlená primadona. Uvažuji že si koupím i jeho dres.

Nevypadá že by v Schalke byli špatní hráči, kombinačně jsou docela dobří, ale je vidět že jako tým působí tragicky. Teď to bude hlavně o mentalitě.

Reagovat
Rudnevs

Trochu som sa z kraja sezóny bál, že pokiaľ Reese nebude ukazovať výkony, tak ho za jeho štýl, nechty, kecy etc. médiá a fans zožerú, ale on pekne ukázal, že aj pod tým “tlakom” to proste vie a má formu ako nikdy. Mimochodom bývalý Schalker, škoda ho. Čo sa týka dresu, až som pozeral, čo tam máte na zadnej strane za komédiu. Som si najprv myslel, že to sú nejake čínske znaky.

Ku koncu to Schalke trochu zdramatizovalo. Škoda toho Teroddeho brvna, ale tento zápas asi dopadol tak, ako mal dopadnúť a ďalší už snáď povedie Karel

Reagovat
Martin9719

Jo teď dával na instagram příspěvek: "90kový kluk v digitálním světě". Ale i ten jeho styl podle mě přispívá k tomu, že to není ten typ co by se fotil doma u zlatýho stromku za 30000 Euro a to se pak projeví na hřišti. Ta komedie je i na klasických tričkách což se dá koupit v modré i bílé myslím. Docela se mi to i líbí.

Od 70. minuty Schalke rozhodně přidalo a hlavně ti střídající hráči to oživili. I po té červené která možná ani nemusela být i když to byl tvrdý zákrok jsem měl teda nervy až do poslední vteřiny. Hlavně jsem se bál, že z toho zápasu bude další Kiel kde jsme teda vyhráli na konci penaltou ale Kiel nás v druhé půli přejel.

Reagovat
Rudnevs

On za to práve z kraja sezóny dostával celkom sodu, najmä za tie nalakované nechty a keďže sa Herthe ani celkovo moc nedarilo, tak to bolo kontroverzné téma. Ja tomu ale celkom fandím, keď sa pozriem na to, ako vyzeral za čias, keď kopal u nás, tak mu zmena štýlu vizuálne rozhodne prospela. Navyše mám pocit, že je teraz taký sebavedomejší, šťastnejší v živote, vyslovene pri chuti a to sa odráža aj na trávniku. Zvlášť keď Berlin je k tomu jeho vintage streetstylu asi najideálnejšie mesto a vidno, že si to tam ozaj zamiloval.

S tým stromčekom je to narážka na niekoho?

Reagovat
Martin9719

On právě vypadá že je i vděčen za to že ho Hertha vytáhla z Kielu, s tím souvisí i ty věci které píšeš. Je to pro něj pecka. Asi ani ne, ale vím že třeba Limberský měl nějakou takovou šaškárnu na Vánoce, ale našlo by se jich víc. To mě spíš jen tak napadlo.

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Leve jasně lepší. My až na šance v nastavení, jsme byli nuloví. Jedno ale nechápu a to ruku při první brance. Za mě si Boniface jasně míč zpracoval rukou Každopádně to smrdí debaklem, ale to jsme všichni čekali až na romatika z eurofotbalu, co tipoval dvojku

Reagovat
Martin9719

Atobolu Co to do prdele bylo??

Reagovat
20fredy20

Coman svojou neschopnostou dal gol pretoze center bol tak o 7 metrov nepresny.

Reagovat
Sigma Olomouc

Leve škoda, že Hložan nedostal šanci dříve.

Reagovat
Werkrider

Leverkusen vyloženě držel míč a zdržoval, strašně mě to s*alo, hlavně na konci, mohl Hložek pár krát zaútočit, ale to už se nikomu moc nevím jestli nechtělo, nebo to měla být taktika.

Boniface ... jako dobrý jo? ... ale nepamatuju u nás takového paliče. Ten kluk má 2x tolik střeleckých pokusů jak Guirassy a polovinu gólů...

Ve druhé lize mě HSV trochu namíchli , na druhou stranu Lautern

Reagovat
vladino10

Keby tam máte nejakého hrotaka s lepším zakončením ako Boniface, myslíš, že by ste dali viac gólov? Či si tie šance Victor vytvára sám a taký Schick napr. by sa do nich ani nedostal, tj. by nemal čo spáliť ale ani z čoho dať gól?

Reagovat
Werkrider

Ťažko povedať. Keby som mal fabulovať, myslím si, že Boniface si toho vytvorí viac než Schick, nevyzerá, ale myslím si, že je technickejší, napriek tomu, že hrá skvele telom a vie si loptu ochrániť.

Vo finálnej fáze zakončenia, by som ale asi skůr veril Schickovi, podľa toho čo som videl.

Na druhej strane či Boniface, či Schick, obaja budú mať veľmi dobrý servis, konec koncov majú okolo seba Hofmanna, Wirtza, Grimalda, Frimponga...

Reagovat
vladino10

No tak snáď uvidíme, či bude viac znamenať Bonifácova technika a schopnosť si čo to vytvoriť aj sám alebo Schickova koncovka zabijaka, snáď sa dostane do formy. Tohtoročný Leverkusen má veľmi baví

Reagovat
johnn

Chicharito

Reagovat
Werkrider

Nebudeš věřit, ale jediný kdo mě napadl byl právě Chicharito když jsem to psal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele