Bundesliga - souhrn 4. kola: Leverkusen zůstává před Bayernem

15.09.2023, 22:29, aktualizováno 17.09.2023, 19:29
Komentáře a souhrny
Granit Xhaka (© AFP)

Bayern Mnichov v souboji stoprocentních týmů remizoval 2:2 s Leverkusenem, za nímž zůstává o skóre druhý. Na úvodní gól Harryho Kanea brzy odpověděl Alejandro Grimaldo, a když už to vypadalo, že rozhodl Leon Goretzka, měl poslední slovo z penalty Exequiel Palacios. Dortmund se na oba soupeře každopádně dotáhl na rozdíl dvou bodů, protože vyhrál ve Freiburgu, Lipsko už ztrácí jen bod po skalpu Augsburgu...

SV Darmstadt - Borussia Mönchengladbach 3:3

17.09.2023 17:30

Góly: 8. Marvin Mehlem, 10. Matej Maglica, 33. Tim Skarke - 56. Jordan, 74. Florian Neuhaus, 77. Tomáš Čvančara

Darmstadt sice vedl v utkání čtvrtého kola Bundesligy proti Mönchengladbachu po úvodní půlhodině již o tři branky, nakonec se však oba celky rozešly smírně po remíze 3:3. V bláznivém duelu opět sehrál důležitou roli Tomáš Čvančara, jenž se sice dostal na hřiště až v poločasové přestávce, ve zbývajícím průběhu střetnutí však byl prakticky u všeho podstatného. Český reprezentant nejprve trestuhodně zahodil penaltu, které ještě předcházelo vyloučení v domácích řadách, poté ale rozjel akci před prvním gólem svého celku, na ten další nahrál a vyrovnávací branku tvrdým projektilem sám vstřelil.

Nováček soutěže z Darmstadtu okusil plnou sílu německé smetánky, když všechna tři úvodní utkání prohrál s hrozivým skóre 2:10. Bídně na tom byl překvapivě i Gladbach, jenž za stejný časový úsek nasbíral pouze jeden bod. Hříbata ale doplatila na dva těžké duely po sobě, když nejprve padla s Leverkusenem a poté s Bayernem. Na prozatímním otloukánkovi ligy si tak chtěla Borussia vylepšit náladu a vrátit mu poslední vzájemný zápas, ve kterém loni prohrála, a vypadla tak z domácího poháru.

Přesný dlouhý míč za obranu odstartoval první gólovou akci duelu. Marvin Mehlem si jej zkušeně zpracoval, poradil si s posledním hráčem a přízemní střelou překonal brankáře. V 10. minutě stadion opět explodoval radostí, tentokrát to bylo zásluhou Mateje Maglici. Obránce hlavou skvěle usměrnil centrovaný balon, který následně rozvlnil síť za zády bezmocného brankáře Hříbat. Ve 33. minutě dokázal nováček ligy skórovat potřetí. Tim Skarke se dostal nejdřívek k odraženému míči v pokutovém území a razantní střelou nedal hostujícímu gólmanovi šanci. Jedinou kaňkou pro domácí se nakonec v úvodním dějství stalo vynucené střídání Matthiase Badera.

Komplikace pro Die Lilien nastaly až chvíli po změně stran. Čvančara vybojoval pokutový kop a červenou kartu pro Maglice, následně však český útočník příležitost z 11 metrů zazdil. Hříbata se dočkala snížení v 56. minutě, kdy se prosadil postaral Jordan Siebatcheu. Času na využití početní převahy bylo tedy dost. Na kontaktní trefu se navíc příliš dlouho nečekalo, když bývalý hráč Sparty chytrou asistencí na zásah Floriana Neuhause alespoň částečně odčinil zpackanou penaltu. Kompletní odpuštění od příznivců Gladbachu si Čvančara vypracoval pokusem z 20 metrů, který letěl raketovou rychlostí a vyrovnal stav utkání. Borussia se hnala za rozhodujícím gólem až do posledních okamžiků, ale přesilovku už znovu využít nedokázala.

Darmstadt tak sice prolomil hrozivou bilanci proher, po skvělém startu si však určitě přál více než pouhý bod. Další duel sehraje 22. září proti Stuttgartu, Hříbata svedou o den později bitvu s Lipskem.

Více informací k zápasu

1. FC Heidenheim - Werder Brémy 4:2

17.09.2023 15:30

Góly: 5. Tim Kleindienst (pen.), 44. Eren Dinkci, 68. Eren Dinkci, 76. Jan-Niklas Beste - 49. Marvin Ducksch, 64. Mitchell Weiser

Fotbalisté Heidenheimu vyzvali ve čtvrtém kole Bundesligy Brémy, které před vyprodaným stadionem porazili 4:2. Hned v úvodu dal o sobě opět vědět Tim Kleindienst, jehož penalta nedala Jiřímu Pavlenkovi mezi třemi tyčemi žádnou šanci. V závěru prvního dějství pak nepěkný dárek do kabiny nadělil Werderu jejich kmenový hráč Eren Dinkci. Brémy sice dokázaly po změně stran srovnat, nicméně rozhodující slovo měl díky svému druhému gólu v utkání Dinkci. Frank Schmidt se tak po neuvěřitelných 16 letech ve službách domácího klubu dočkal prvního vítězství mezi německou elitou.

Asi největším zklamáním dosavadního průběhu Bundesligy byl Dortmund, za což z velké části mohl Heidenheim. Těsně před reprezentační pauzou totiž nováček z půdy obrovského favorita vyválčil svůj historicky první bod mezi německou elitou, ještě po odehrané hodině hry přitom ztrácel dvě branky. Autorem vyrovnávací trefy nakonec byl v minulém ročníku druhé nejvyšší soutěže 25gólový Tim Kleindienst. Právě on měl být největší hrozbou i pro Brémy, které naposledy přesvědčivě porazily Mohuč.

A byl to právě zkušený ostrostřelec, který si stoupl k pokutovému kopu nařízenému po ruce jednoho z hráčů Brém. Pavlenku poslal na opačnou stranu, a Heidenheim tak šel v páté minutě do brzkého vedení. Domácí hráče takto časná branka nabudila a byl to opět Kleindienst, kdo mohl navýšit vedení. Pavlenkovi vypadl míč z náruče, odchovanec ostravského Baníku se však stihl dostat do lepší pozice, a společně s obránci vysunul útočníka Heidenheimu do míst, ze kterých již nedokázal skórovat. Za Brémy pak poprvé zahrozil Jens Stage, po individuální akci ovšem gól do šatny zařídil na druhé straně hřiště Dinkci.

Hned tři změny přichystal v poločasové pauze trenér hostů Ole Werner. Střídající Marvin Ducksch se odvděčil trenérovi za příležitost, když po čtyřech minutách na hřišti dorazil svou neproměněnou penaltu a snížil náskok domácích. Ti si dvoubrankové vedení mohli vzít zpátky po hodině hry, nicméně Kleindiensta zastavila tyč. O slovo se tak opět přihlásili hosté z Brém, konkrétně Mitchell Weiser, který se v 64. minutě vyšplhal nejvýše ze všech a hlavičkou do levé šibenice srovnal stav zápasu. O pár chvil později se ale připomněl střelec z první půle Dinkci. Ten se ocitl nehlídán na hranici pokutového území a přízemní střelou do pravého dolního růžku nedal Pavlenkovi šanci. Poslední hřebíček do rakve Werderu pak zatloukl v 76. minutě odchovanec Dortmundu Jan-Niklas Beste.

Po zisku svého prvního bodu v Bundeslize se tak Heidenheim radoval i z premiérové výhry. V příštím kole se 24. září představí na půdě Leverkusenu, Brémy o den dříve přivítají Kolín nad Rýnem.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Eintracht Frankfurt 1:1

16.09.2023 18:30

Góly: 74. Kevin Stöger (pen.) - 57. Junior Dina Ebimbe

Hráči Frankfurtu remizovali ve čtvrtém kole Bundesligy na půdě Bochumi 1:1. Úvodní gól zápasu si na své konto připsal v 57. minutě 22letý Junior Dina Ebimbe, který pohotovou ranou na vzdálenější tyč dorazil střelu Omara Marmoushe, jenž celou akci dravým průnikem z levé strany načal. Právě egyptský útočník však o něco později zbytečně fauloval ve vlastním vápně a Kevin Stöger z pokutového kopu rozhodl o výsledné dělbě bodů. Pro Orly, kteří potřetí v řadě remizovali a udrželi dosavadní neporazitelnost, se jednalo o teprve třetí inkasovanou branku.

Bochum se po pětigólovém debaklu od Stuttgartu v úvodním kole zmátořila a povedlo se jí obrat o body Dortmund i venku Augsburg. K lepšímu postavení v tabulce by ovšem potřebovala i vítězit, o což se chtěla pokusit proti Frankfurtu. Jeho vedení v posledních týdnech řešilo především budoucnost kanonýra Randala Kolo Muaniho, který si nakonec stávkováním "vydupal" přestup do PSG. Jeho absence by mohla být pro Orly citelná, jelikož dosud v žádném utkání nevstřelili více než jeden gól.

V Bochumi mohli hosté inkasovat již po čtyřech minutách, když se špatného postavení Kevina Trappa snažil využít Stöger. Hostující gólman ale záměr rakouského záložníka včas odhalil a včasným návratem do branky zamezil neštěstí. Ještě v úvodní čtvrthodině si příležitosti začali vytvářet rovněž Die Adler, ránu Dina Ebimbeho na zadní tyč ale Manuel Riemann pohotově vykopl levou nohou. Brankář Blau-Weiss se znovu vyznamenal ve 22. minutě, kdy brejk Hugo Larssona zastavil včasným vyběhnutím. O chvíli později byl v akci rovněž jeho brankářský kolega Trapp, jenž skvělým zákrokem proti střele Takuma Asana udržel bezbrankový stav. Bochum byla v úvodním poločase aktivnější, Orli hrozili převážně prostřednictvím protiútoků, ani na jedné straně se však úspěšný střelec nenašel.

Byla to právě jedna z rychlých protiakcí Frankfurtu, po které se v 57. minutě skóre poprvé měnilo. Ránu Marmoushe vyrazil Riemann pouze k nohám Dina Ebimbeho, jenž zachoval chladnou hlavu a dorážkou z hranice pokutového území otevřel gólový účet. V 74. minutě hosté nabídli modrobílým možnost k vyrovnání, když po faulu Marmoushe nařídil rozhodčí pokutový kop. Míč si vzal na starost Stöger a ranou do pravé části branky rozjásal domácí fanoušky. Již o dvě minuty později mohli Die Unabsteigbaren po rohovém kopu dokonat obrat, ten ale Trapp reflexivním zákrokem odmítl. V hektickém závěru mohly rozhodnout oba týmy, hlavička Goncala Paciencii však zamířila pouze do středu branky. Zakončení Tuty na druhé straně rovněž úspěch nepřineslo.

Bochum navázala na sérii remíz a smírně se rozešla i s Frankfurtem. V dalším kole modrobílí zavítají 23. září na hřiště Bayernu. Orli budou o den později hostit Freiburg.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - TSG Hoffenheim 1:3

16.09.2023 15:30

Góly: 61. Davie Selke - 1. Andrej Kramarić, 28. Florian Grillitsch, 52. Maximilian Beier

Hráči Hoffenheimu vyhráli ve čtvrtém kole Bundesligy na půdě Kolína nad Rýnem 3:1. Skóre utkání se přepisovalo již v první minutě, kdy se z branky radoval na zadní tyči nikým nehlídaný Andrej Kramarič. Skvělý poločas hostů navíc vyšperkoval sváteční střelec Florian Grillitsch, jenž se v ligové soutěži trefil poprvé od sezony 2020/2021. Pavel Kadeřábek nastoupil v základní sestavě a spolehlivým výkonem pomohl Hoffe ke třetí výhře v řadě. Domácí naopak na svůj premiérový tříbodový zisk v letošním ročníku stále čekají.

Hráči Kolína získali v úvodních třech kolech jediný bod, zápas proti TSG tak byl z pohledu domácího celku nesmírně důležitý. Kozly tlačila bota především v ofenzivě, což naopak rozhodně nemohli tvrdit v Hoffenheimu. Na sedmi gólech modrobílých se podílela hned šestice různých hráčů včetně Kadeřábka. Ve prospěch hostů mluvily i výsledky z posledních vzájemných klání hraných na kolínském stadionu, kde neprohráli sedm bundesligových duelů v řadě.

Skvělou bilanci na stánku v Porýní potvrdil Hoffenheim již v úvodní minutě utkání. Kadeřábek poslal nebezpečný centr do šestnáctky, kde si ho po několika odrazech našel Kramarič a z bezprostřední blízkosti se nemýlil. Druhou trefu hostujícímu celku zajistil Grillitsch poté, co využil špatného výběhu gólmana Marvina Schwabeho. Rakouský záložník ho překonal ránou z poloviny hřiště, a do kabin tak po prvním dějství šli v lepším rozpoložení hosté.

Po změně stran opět skóroval Hoffenheim, v 52. minutě vypustil 20letý útočník Maximilian Beier projektil z hranice pokutového území, který vymetl pravou šibenici Kozlů. Domácím se podařilo rychle snížit, David Selke se o devět minut později objevil s míčem v šestnáctce a z ostrého úhlu procedil míč za záda Olivera Baumanna. Kolín si v průběhu druhého dějství vytvořil několik zajímavých příležitostí, domácí celek je však nedokázal zužitkovat. Nepovedený výkon Kozlů podtrhnul v první minutě nastavení Rasmus Carstensen, který za svůj zákrok předčasně odešel do kabin.

Kolín se před vlastním publikem nepředvedl v dobrém světle a po další porážce ani na čtvrtý pokus nedokázal zvítězit. Další možnost dostane přesně za týden v Brémách, Hoffenheim se ukáže doma ve stejný den proti Unionu Berlín.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart 1:3

16.09.2023 15:30

Góly: 70. Leandro Barreiro - 56. Serhou Guirassy, 84. Serhou Guirassy, 90+7. Serhou Guirassy

Hráči Stuttgartu zvítězili v zápase čtvrtého kola Bundesligy na hřišti Mohuče 3:1, a nadále tak pokračují ve výborných výkonech z úvodu sezony. První trefu utkání v 56. minutě Serhou Guirassy. Za domácí pak sice srovnal Leandro Barreiro, poslední slovo ovšem měl znovu střelec z Guineje, který nakonec zaznamenal hattrick a upevnil si pozici nejlepšího kanonýra soutěže. Die Nullfünfer tak se ziskem jediného bodu zůstali na předposlední příčce tabulky.

Mohuč v minulé sezoně patřila k nejpříjemnějším překvapením Bundesligy a nebýt závěrečné pětizápasové série bez výhry, mohla se kvalifikovat do evropských pohárů. Bohužel pro její fanoušky ale Die Nullfünfer pokračovali v bídném trendu i v aktuálním ročníku a ve třech odehraných kolech získali pouhý bod. O poznání lépe se dařilo Stuttgartu, jehož duely před reprezentační přestávkou patřily k tomu nejzábavnějšímu napříč Evropou, když v každém z nich padlo minimálně pět branek.

Gólovost utkání Švábů mohl již v 10. minutě potvrdit záložník jejich soupeřů Marco Richter, jenž se dostal v pokutovém území k propadlému míči a nebýt pohotového zákroku Alexandera Nübela, tak by jeho projektil z voleje mířil přímo do levé části brány. Hra se poté po zbytek první půle přelévala ze strany na stranu, ani jeden z týmů však nedokázal napřímo ohrozit protivníkova brankáře. To se rozhodl změnit po obrovském závaru ve 38. minutě Silas, tváří v tvář ale nevyzrál na domácího gólmana Robina Zentnera.

Start druhé půle přinesl aktivní výkon obou celků, který hned využil hostující Stuttgart. V samostatném úniku se ocitl Guirassy a v souboji jeden na jednoho zakončil nechytatelně lobem přes brankáře domácích. O chvíli později pak mohl vedení Švábů navýšit Chris Fuhrich, jeho střelecké pokusy ale zblokoval obránce, respektive mířily mimo. V 69. minutě měl vyrovnání na kopačce Tom Krauss, jeho rána ale pouze orazítkovala tyč. Mrzet ho to ovšem nemuselo, neboť již o pár desítek vteřin později po centrovaném míči protlačil míč za Nübelova záda Barreiro. Rozuzlení utkání pak přinesl pět minut před koncem opět famózní Guirassy který svou další trefou přihrál Stuttgartu všechny tři body.

Stuttgart si tak připsal tři body a fotbalisté Mohuče čekají už od roku 2018 na výhru ze vzájemného střetnutí v domácím prostředí. V příštím kole se 23. září představí na půdě Augsburgu, Stuttgart o den dříve přivítá Darmstadt.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Union Berlín 2:1

16.09.2023 15:30

Góly: 12. Jonas Wind, 31. Joakim Mæhle - 28. Robin Gosens

Wolfsburg po divoké úvodní půli přemohl ve čtvrtém kole Bundesligy Union Berlín, jehož hráči již v koutku duše přemýšleli o blížící se klubové premiéře v rámci milionářské soutěže, a zvítězil 2:1. Nejkrásnějším momentem zápasu byl vítězný gól ze 30. minuty v podání Joakima Maehleho, jenž skvělým volejem k tyči rozhodl o třech bodech pro Vlky. Ještě předtím se mohl prosadit hostující Alex Král, nicméně svou hlavičku neumístil přesně. Václav Černý se na straně vítězů na trávník nepodíval.

Sotva Černý s Králem vysvlékli reprezentační dres, čekalo je v roli soupeřů utkání na klubové scéně. Jejich týmy dosud proplouvaly soutěží obdobně. Na úvodní dvě výhry navázaly porážkou, přičemž především pro ambiciózní Union byl debakl od Lipska krutou ranou. Ani ve Wolfsburgu ovšem Berlíňany nečekal jednoduchý úkol, na hřišti Vlků totiž nikdy v historii nevyhráli.

A hned od 12. minuty bylo našlápnuto k prodloužení této série. Jonas Wind se po přiklepnutí míče od spoluhráče dostal ve vápně do dobré pozice a přízemním obstřelem na zadní tyč rozjásal tribuny. Srovnáno mohlo být již ve 24. minutě hry. Na bujnou kštici Krále přiletěl pěkný centr, avšak český reprezentant hlavičkoval z dobré pozice jen doprostřed branky. Die Eisernen se tak radovali až před půlhodinou hry, kdy si na nadýchaný míč do vápna naběhl Robin Gosens, který razantní hlavičkou nedal Koenu Casteelsovi šanci. Die Wölfe ale kontrovali prakticky okamžitě. Po rohovém kopu se vysoký balon odrazil k Maehlemu, který ho těžkým kopem z voleje uklidil k tyči.

Po návratu z kabin měl rozhodně víc ze hry hostující celek, nicméně kompaktní obrana Vlků žádné větší šance nepřipouštěla. Na Unionu začal být postupem času vidět časový pres a větší uspěchanost. Do dobré pozice ke skórování se v 71. minutě dostal Janik Haberer, který se snažil hlavou usměrnit míč do sítě. Bohužel pro hosty však vůbec netrefil bránu.

Wolfsburg udržel proti Unionu domácí neporazitelnost a získal tři body. V dalším kole vyzvou Vlci 23. září Dortmund, Berlíňané se ve stejný den utkají s Hoffenheimem.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Borussia Dortmund 2:4

16.09.2023 15:30

Góly: 45+2. Lucas Höler, 45+6. Nicolas Höfler - 11. Mats Hummels, 60. Donyell Malen, 88. Mats Hummels, 90+2. Marco Reus

Hráči Dortmundu vyhráli ve čtvrtém kole Bundesligy na půdě Freiburgu 4:2. Hostující fanoušci nečekali na gólovou radost příliš dlouho, neboť už v 11. minutě poslal Borussii do vedení důraznou hlavičkou urostlý stoper Mats Hummels. Bádenský celek ještě před ochodem do šaten ukázal, že centry má také natrénované, když duel v dlouhém nastavení první půle otočil. Po změně stran však utekl obráncům Donyell Malen, který svou čtvrtou soutěžní brankou v probíhající sezoně vystřelil hostům naději. V závěru utkání dohrával Freiburg s červenou kartou, čehož využil hrdina Hummels a svým druhým střeleckým zápisem rozhodl.

Po remízovém utkání s Bochumí ztratil Dortmund body i s Heidenheimem. Stalo se tak jen chvíli po skončení přestupového okna, a Borussia tak musela dál spoléhat na stávající kádr. Mezi fanoušky i experty ovšem hlasitě zazníval názor, že by měl do klubu na úkor trenéra Edina Terziče přijít Julian Nagelsmann, jehož služby si ale možná vyžádá německá reprezentace. Kouč s chorvatskými kořeny každopádně potřeboval od svých svěřenců zlepšený herní projev, jelikož s dosavadními výkony by na lavičce dlouho nezůstal.

Úvod utkání patřil hostujícímu celku, když vybojoval několik rohových kopů v řadě. Při jednom z nich si nejlepší pozici ve vápně našel Hummels, na jehož prudkou hlavičku brankář Noah Atubolu nedosáhl. O vyrovnání se pokusil Roland Sallai, ale do jeho prudké rány skočil jeden z obránců a zblokoval ji. Po půlhodině hry nebyl daleko od radosti Philipp Lienhart, neboť jeho projektil zamířil do levé tyče. Útočné snahy bádenského celku se vyplatily v samém závěru poločasu hned dvakrát. Povedené ukázky hlaviček ukázali Lucas Höler a po něm Nicolas Hofler, když si oba výborně naskočili na centrované balony a otočili stav utkání.

Hráči Dortmundu nechtěli odejít s prázdnou a druhou půli začali velmi aktivně. V 54. minutě propadl míč za jednoho z obránců a Julian Brandt běžel ze strany sám na bránu, kterou ovšem střelecky neohrozil, neboť jeho pokus proplul vedle levé tyče. Mnohem lépe si vedl Malen, jenž ze stejné pozice zamířil přesně a prostřelil Atubolua. Komplikace v závěru utkání přišla pro tým z Bádenska, když předčasně ze hřiště zamířil Hofler po nebezpečném zákroku, za který si vysloužil červenou kartu. Černožlutí výhody využili vzápětí hned dvakrát. Nejprve se po zmatcích před bránou dostal k míči Hummels a svým druhým gólem v utkání rozhodl. Po něm se ještě prudkou ranou prosadil Marco Reus.

Borussia tak utnula výsledkovou krizi a odvezla si všechny body. V příštím kole se utká 23. září s Wolfsburgem, Bádenský celek se o den později střetne s Frankfurtem.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - FC Augsburg 3:0

16.09.2023 15:30

Góly: 7. Xavi Simons, 12. Loïs Openda, 27. David Raum

Hráči Lipska si ve čtvrtém kole Bundesligy hravě poradili s trápícím se Augsburgem, který porazili na vlastní půdě vysoko 3:0. Die Roten Bullen měli fantastický vstup do utkání a už do 27. minuty vsítili všechny tři branky. Hlavními postavami střeleckého řádění byly letní posily Loïs Openda a Xavi Simons, jež si obě na své konto připsaly gól a asistenci. Český reprezentant Tomáš Koubek byl při vysoké prohře svého týmu na lavičce. Hosté tak od startu ročníku stále čekají na premiérové vítězství.

Lipsko v úvodu sezony bavilo fotbalem, a ne nadarmo jej mnozí experti pasovali do role celku, který by se mohl stát hlavním pronásledovatelem hegemona z Mnichova. Výtečné výkony předváděl například nizozemský reprezentant Simons, jenž se přímo podílel na polovině dosavadních ligových branek svého týmu. Děravá obrana Augsburgu se svým průměrem tří inkasovaných gólů na zápas tak mohla mít docela oprávněné obavy.

Zkraje zápasu zakončoval chorvatský dlouhán Dion Beljo, ovšem jeho pokus zblokoval bránící Castello Lukeba. Zanedlouho se však radoval domácí celek. Po centru se netradičně hlavou prosadil supertalent Simons, jenž je tuto sezonu do Lipska zapůjčen z hlavního města Francie. Krátce nato přidal po nahrávce mladého Nizozemce druhou branku další nováček v dresu Býků Openda. Hráčům v bílých dresech se střelecky zadařilo i ve 27. minutě. Tentokrát poslal Yussuf Poulsen přízemní centr na Davida Rauma, který si z ne úplně jednoduchého úhlu poradil na výbornou.

Svěřenci Enrica Maassena nic nevzdávali a v 55. minutě se mohli i prosadit, jenže ve stoprocentní šanci selhal Ermedin Demirovič, který nikým nehlídaný z úrovně penalty napálil míč doprostřed branky, kde byl připraven Janis Blaswich. Nic dalšího si ale Augsburg nepřichystal a většinu času byli u kormidla fotbalisté Lipska. Ani ti se i přes pár dalších příležitostí neprosadili a v poklidu si ustrážili tři body.

Býci si vyšlápli na dalšího soupeře a přiblížili se čelu tabulky. Po zahájení Ligy mistrů v Bernu se 23. září představí v Gladbachu, Augsburg ve stejný den přivítá Mohuč.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen 2:2

15.09.2023 20:30

Góly: 7. Harry Kane, 86. Leon Goretzka - 24. Alex Grimaldo, 90+4. Exequiel Palacios (pen.)

Mnichovský Bayern remizoval ve čtvrtém kole Bundesligy na vlastním hřišti s rozjetým Leverkusenem 2:2. Diváci v Allianz Areně, z nichž většina se na tribuny přišla naladit na o den později startující Oktoberfest, byli už v úvodu svědky zásahu Harryho Kanea, na nějž ovšem rychle odpověděl parádní ranou z přímého kopu Alejandro Grimaldo. Anglický kanonýr čtvrtým gólem z úvodních čtyř utkání v dresu Bavorů vyrovnal počin Miroslava Kloseho, jemuž se to stejné povedlo v roce 2007. V závěru se pak oba týmy prosadily ještě jednou, přičemž hrdinou hostů byl Exequiel Palacios, jenž v nastavení proměnil penaltu. Tomu už z trávníku přihlížel i střídající Adam Hložek.

Zatímco tři výhry Mnichova nebyly pro fanoušky německé nejvyšší soutěže překvapením, stoprocentní bilanci Leverkusenu by před sezonou tipoval málokdo. Bayer v prvním kole ovládl přestřelku se silným Lipskem, pak deklasoval Mönchengladbach a Darmstadt. Pro domácí tak představovali svěřenci Xabiho Alonsa dosud největší výzvu v ročníku.

Jejich počínání v úvodu utkání korespondovalo se sebevědomými prohlášeními španělského kouče, Farmaceutům to ale paradoxně uškodilo. Až příliš odvážná rozehrávka totiž vyústila v chybu a následný rohový kop Bavorů, po němž se na zadní tyči zjevil Kane za zády bývalého rivala ze severního Londýna Granita Xhaky a bez problémů hlavou rozvlnil síť.

Leverkusen se zpod permanentního tlaku vymanil až po více než čtvrthodině. Jeho premiérové obléhání pokutového území domácích přineslo faul Thomase Müllera, jenž se přitom sám cítil být obětí nedovoleného zákroku, a z asi 20 metrů fantastickou ranou pod břevno srovnal Grimaldo.

Tato situace úřadujícím mistrem otřásla a brzy mohl prohrávat. Victor Boniface však nejprve dvě příležitosti spálil a když konečně Svena Ulreicha překonal, jeho radost zmařil zvednutý praporek asistenta rozhodčího.

Zatímco v závěru úvodního dějství byl brankář Lukáš Hradecký v neustálé permanenci kvůli několika nebezpečným hlavičkám, po změně stran měl práci až v 57. minutě, kdy tváří v tvář neskutečně vychytal Kanea. Kromě tohoto zaváhání ale jinak defenziva hostů fungovala na výbornou, a ačkoliv tomu tak dlouho bylo na úkor útočné složky hry, v 78. minutě mohl rozhodnout Florian Wirtz. Vytříbený technik ale sám před Ulreichem trefil jen pravou tyč.

Chvíli nato z hranice vápna přestřelil Boniface, a tak udeřili na druhé straně domácí. Přízemní centr z levé strany uklidil do odkryté sítě Leon Goretzka a zdálo se být rozhodnuto, jenže tomu tak nebylo. V nastavení se po faulu Alphonsa Daviese kopala penalta, kterou proměnil Palacios, hrdina posledního vzájemného střetnutí.

Zápas tak skončil smírně a oba týmy zůstaly bez porážky v čele tabulky. Bayern v příštím kole čeká 23. září souboj s Bochumí, Leverkusen se o den později střetne s Heidenheimem.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
4
3
1
0
13 : 5
10
2
Bayern Mnichov
4
3
1
0
11 : 4
10
3
RB Lipsko
4
3
0
1
13 : 4
9
4
VfB Stuttgart
4
3
0
1
14 : 6
9
5
TSG Hoffenheim
4
3
0
1
10 : 6
9
6
VfL Wolfsburg
4
3
0
1
7 : 5
9
7
Borussia Dortmund
4
2
2
0
8 : 5
8
8
Union Berlín
4
2
0
2
9 : 7
6
9
Eintracht Frankfurt
4
1
3
0
4 : 3
6
10
SC Freiburg
4
2
0
2
5 : 10
6
11
1. FC Heidenheim
4
1
1
2
8 : 9
4
12
Werder Brémy
4
1
0
3
6 : 9
3
13
VfL Bochum
4
0
3
1
4 : 9
3
14
Borussia Mönchengladbach
4
0
2
2
8 : 12
2
15
FC Augsburg
4
0
2
2
7 : 12
2
16
1. FC Köln
4
0
1
3
3 : 7
1
17
SV Darmstadt
4
0
1
3
5 : 13
1
18
1. FSV Mainz 05
4
0
1
3
3 : 12
1

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (124)

Přidat komentář
PavlíčeQ

skoda, dva dementni fauly, do toho hradecky pet chycenych golu, tohle mely byt tri body

a zdalo se mi to nebo komentatori na nova sportu vazne fandili leverkusenu?

Reagovat
Nickname 9

Nejenom komentátoři ale i rozhodčí a Var.

Reagovat
Jardman

I Sven chytal dobře, chytal.

Reagovat
Salfovic

Když jsme u toho VARu, v BL se nejede na zjevná pochybení ?

Reagovat
Seydou Doumbia

kdyby bonifejs nebyl hovado tak klidně to mohlo skončit 4:4 nebo 2:5...zábavný fotbal, oba týmy měli dost šanci, remíza spravedlivá za mě

Reagovat
Frony

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
O.Giroud

Tak 3 česi vs. 0

Reagovat
DidusIneptus

Bayern Bayer Bonifác Kdyby proti Bayernu hrál kdokoliv jiný, jistě bych fandil Bayernu. Ale když se mu postavil rozjetý Bayer, nešlo jinak než fandit Bayeru. Bayer Leverkusen mistr 2023/24!

Reagovat
cologneFC

Reagovat
Müllered

Po přísných penaltách v zápasu s Bayerem byl vyhozenej Nags, v rámci spravedlnosti by měl letět i Tuchel.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Heresy

Reagovat
Ladas321

Ten fotbal pod Tuchelem je strašný, pokud ho nevyhodí co nejdřív, tak budou mít v téhle sezóně velké problémy.

Reagovat
Zemun

Nevyhodi,min.do zimnej pauzy

Reagovat
Salfovic

Strašný, v čem jako ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale futbal naozaj skvely. Hlavne treba pochvalit hru Bayeru pod Alonsom, tie prechody na jeden dotyk proti timu ako Bayern. Bola sa radost na to pozerat. Ja by som ho snad za par rokov aj privital v Reale ako trenera .

Reagovat
Amon

Včera som bol na derby Norimberg vs Fürth. Parádna atmosféra, futbal trošku slabší. 47000 divákov a plnka. Uzun ďalší gól, a to má 17 rokov. Ďalší Gundogan.

Reagovat
Rudnevs

Musel byť pekný zážitok. Čo hovoríš na štadión? Uzun skvelý talent. Mať v tíme jeho i Ouedraoga zároveň by bolo fakt super.

Reagovat
Amon

Štadión by potreboval trochu lásky. Nečudujem sa, že EURO sa nebude hrať v Norimbergu. Človek má veľmi málo priestoru na sedačke. Prešiel som už celkom dosť štadiónov, takže dokážem porovnať. Sociálne zariadenia mimo tribúny. Výhoda, že si pivo môžeš objednať dopredu i zaplatiť. Zálohovaný plastový pohár. Relatívne ochotní usporiadatelia. Negatívum turf okolo hracej plochy, ale ja som bol na hlavnej tribúne a teda nie až tak ďaleko od ihriska ako za bránou.

Reagovat
Amon

Ešte výhoda lístok v Apple peňaženke.

Reagovat
Amon

Ešte ma prekvapilo spojenie Norimberg-Schalke. Mnoho šálov, dresov a iných merchov u fans. Dokonca kotol spieval niekoľko chantov počas zápasu. Netušil som o tomto prepojení.

Reagovat
Rudnevs

Sociálne zariadenia - tym myslíš napr. stánky s bufetmi, fanshop, wcka atď.? Max Morlock Stadion je teraz už jeden z tých starších, toto je tak trošku old school poňatie bez tej vonkajšej “fasády”, ktorá tieto veci zastrešuje a tým pádom tvoria s tribúnou jeden celok. Keď sme pri tribúnach, v rohoch sú tie tribúny v Norimbergu veľmi labilné, keď fans skáču, tribúny skáču spolu s fanúšikmi. Že vraj je to tak naschvál a nič by sa nemalo stať, ale teda vždy mi to prišlo zaujímavé a asi by som nechcel byť úplne pod tým.

Nürnberg a Schalke majú obrovské priateľstvo, možno aj najväčšie v celom Nemecku. Ja som Schalke mal rád vždy, ale Nürnberg mi za svojich bundesligových čias paradoxne v tej lige nejak zavadzal, prišiel mi tam navyše, tak ako teraz FCA. Medzičasom, tym že tam už neboli dlho, na nich myslím skôr tak nejak s nostalgiou a aj tá družba mi pomohla brať Der Club trochu pozitívnejšie.

Reagovat
andrew96

Podobně se třesou ochozy také v Kolíně. Kvůli ultras to bude schválně. Ale když to člověk okusí poprvé, pořádně se lekne, že padá.

Reagovat
Rudnevs

Na jednu stranu je to vraj naschvál, na druhú stranu sa hovorilo, že budú mať fans na druhom poschodí Springverbot, takže neviem ako moc “naschvál” to je. Inak to má viacero štadiónov, tuším aj Brøndby je tým známe, ale u FCN je to vidieť asi najviac.

Reagovat
andrew96

Brøndby i FCN tím "proslavila" Pippi Langstrumpf.

Reagovat
Amon

No áno, na to som zabudol. Ta tribúna sa triasla teda poriadne, ale nejak ma to neznepokojovalo pretože ja som bol v tej hornej časti a vsetci okolo vyzerali, že sa im to páči.

Reagovat
DidusIneptus

FÜ je ve srabu a ještě se hloupě nechá vyloučit. Mají to vůbec zapotřebí? Ale dobře jim tak! Ano za hloupost se platí, a dva body to je hodně drahý.

Reagovat
Gerd 13

Zápas měl velkou kvalitu, stál proti nám fakt silný soupeř, který potvrdil svou současnou hodně dobrou formu. I tak jsme mohli určitě vyhrát, ale při trošce smůly i prohrát. Tak uvidíme, jak to bude šlapat proti United, myslím, že to zvládneme.

Reagovat
Rudnevs

Človek si staví na HSV s tým, že Elversberg by hádam poraziť mali, a hneď prvých 20 minút dva neuznané góly pre HSV a gól pre Elversberg. Samozrejme, že Elversbergu podľahli.

Fakt asi v Nemecku nemá zmysel stávkovať na favoritov. Dnes som mal dať na Elversberg, BVB to s Freiburgom ešte posere, večer výhra klasicky Bochum aj keď hrajú proti Frankfurtu, ale už to vidím, zajtra Heidenheim a možno by to dopadlo lepšie. Outsideri vládnu Nemecku.

Reagovat
Martin9719

No tak až na Herthu se ta 2. Bundesliga nevyvíjí vůbec špatně. Fortuna v BL by mi asi nevadila. HSV dostalo no, ale letos jim už věřím.

Reagovat
Rudnevs

Za mňa je na tom dosť zle najmä Schalke, teraz zrovna hrajú proti Magdeburgu, ale zatiaľ sa držia, predchvilkou vyrovnali na 2:2.

Reagovat
Martin9719

Bezva 2:3.

Reagovat
DidusIneptus

Fortuna v D'dorfu moc lidí nezajímá - návštěvnost na německé poměry mizerná. A ani krásný stadion lidi netáhne. Fortuna Düsseldorf je tradiční klub, do ligy patří. Fotbalové město to však není. Tam kde není vyprodáno, tam ten zájem hapruje.

Reagovat
andrew96

Das Dorf.

Reagovat
Slavia10

Lipsko má letos fakt hodně silný tým.

Reagovat
Martin9719

Možná ještě silnější než loni.

Reagovat
Martin9719

V Bochumi krásná atmosféra, asi mi tenhle tým v Bundeslize nevadí. Přivedlo mě to na myšlenku že vlastně asi nechci aby padli z Bundesligy víc jak 2 týmy. Pokud by vyšlo přání na Darmstadt a Heidenheim jako poslední dva a návrat HSV, Fortuny případně Schalke tak asi v poho. Jen to kazí zatím Hertha. Nemůžu si pomoct, i když Orli měli šance tak podle mě měli odjíždět bez bodu, podobně jako z Mainzu. VFB opět výborně za 3 body, z Guirassyho je neskutečný tank. Terzič dnes výborně zareagoval na hru, Füllkrug asistence asi po 2 minutách, tentokrát žádný mentální sešup ale otočka. U Kölnu bych si přál je vidět výš, ale odchody opor budou znát. Leipzig po prvním zápase s Werkself válí, tam žádný sestup tabulkou nebude a možná se i zapojí do boje o titul, letos by těch týmů mohlo konečně být víc.

Reagovat
Rudnevs

Schalke Infarktový záver, tretí brankár Michael Langer tam predviedol asi životný zákrok.

Magdeburg je veľmi nebezpečný tím. Všetci ich ofenzívni hráči majú v priemere možno tak 170 cm, ale napriek tomu hrajú po zemi technicky úplne zabijácky futbal, možno niečo podobné ako reprezentácia Japonska, ktorá má taktiež nevysokých útočníkov.

Ja tomu fandím, je to trošku niečo iné oproti tomu, čo skúša väčšina tímov, ktoré to hrajú strašne na fyzické atribúty. Magdeburg je veľmi zábavný. Navyše je to tím zložený z odpadlíkov Schalke a najmä HSV, čo je proste fakt neskutočné. Aj dnes hrali úžasne a ešte aj po vylúčení mi každá ich akcia zaváňala prúserom, čiže rozhodne napriek výhre pochvala za sympatický výkon súpera.

Hoc, to už ani netreba nejak špecificky chváliť, veď Magdeburg bol vlastne favoritom. Čiže skôr sympatický výkon outsidera Schalke

Reagovat
Martin9719

No mě tam celkem v tom debaklu s BSC zaujal ten Atik. Jak je na tom u vás vůbec Matriciani? U něj bych po minulé sezoně tipoval, že bude buď stabilně hrát nebo ho někdo vezme.

Reagovat
Rudnevs

Matriciani je futbalovo celkom limitovaný. Ak niekedy predvádza dobré výkony, je to najmä kvôli obrovskému nasadeniu a snahe. Ten do lepšieho určite nepôjde, zvlášť keď je srdciar a nebyť Schalke, tak by teraz robil fyzioterapeuta. On naopak podľa mňa bude v Schalke, kým sa bude dať a kým na to výkonnostne bude ako tak stačiť.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
MarcoBanco

Čo ten Hannover? Až ma desi, kolko sympatickych teamov je v tej druhej lige, ktore by som rad videl v prvej. Tento rok vidim postup rovnako ako minuly rok - bitka do posledneho kola

Reagovat
Rudnevs

Vcera 7:0, riaden debakel. Osnabrück zatiaľ vyzerá, že je tam omylom. A Hannover som síce zatiaľ nevidel, ale rozhodne s ním túto sezónu treba počítať.

Reagovat
MarcoBanco

Reagovat
DidusIneptus

HDH si udržení zaslouží. Darmstadt se zatím hledá. FR jsou saláti. Nedokazat porazit doma DO je slabost. Ještě se nechají hloupě vyloučit a tím se sami dodělali. FR bude asi letos rád když si ligu zachová.

Reagovat
Rudnevs

Oni sú vždy radi za záchranu. Teda aspoň tak to tvrdia.

Reagovat
andrew96

Freiburg vůbec. Dortmund sice nemá trenéra, avšak pořád disponuje kvalitními hráči, kteří – podobně jako Bayern – umí sami urvat zápas. I Freiburg je ale kvalitní, v první polovině tabulky budou v klidu.

Reagovat
Rudnevs

To už sme došli až k tomu, že Terzic = nemáte trénera? Ako dlho to ešte vydrží a kto prípadne za neho?

Reagovat
Martin9719

Po včerejšku se mu renomé podle mě docela zvedlo tou reakcí na průběh zápasu. Prostě mu konečně vyšla střídání, Füllkrug nahrál na gól po pár minutách na hřišti a Reus to zakončil 4. brankou. Každopádně je to pořád časovaná bomba s tím přístupem hráčů když mužstvo vede, tým je v tomhle špatně nastaven.

Reagovat
andrew96

Samozřejmě přeháňka, ale jak píše Martin výš, je to časovaná bomba.

Já mám jasno: Glasner. A ani za Nagelsmanna bych se nezlobil.

Reagovat
Rudnevs

Rozhodne zaujimavé možnosti. Glasner je za mňa sympaťák, super tréner. Ale tam sa zas obávam, že by to dopadlo tak ako furt. Po dvoch sezónach na druhom mieste by sa vyhadzoval, pretože Bayern je individuálnou kvalitou inde. Tam je otázka, čo vlastne Dortmund chce. A či má vôbec mentalitou, finančne či zázemím na to, čo vlastne chce. Aby to nedopadlo, že budete točiť trénerov hore dole bez zmyslu, pretože máte nereálne ciele. Ale samozrejme, pokiaľ to s Terzicom bude takto ďalej (včerajšok nerátam), tak to bude časom neudržateľné.

Nagelsmann je ešte o stupienok vyššie než Glasner. Tomu by som veril, že pokiaľ dostane čas a peniaze, tak by Bayern vedel prehnať. Na pomery BVB špičkový tréner. Ale zas.. či by do Dortmundu vôbec šiel. V mojich očiach je ideálna náhrada za Flicka.

Reagovat
andrew96

Vyjma Favreho mám pro všechny vyhazovy v éře po Kloppovi pochopení. A možná ještě vyjma Bosze, byť tehdy ta šňůra bez vítězství byla už zoufalá. Když ale půjdu postupně, tak egocentrický Tuchel musel jít, Stöger na to neměl a Rose herně dost zklamal. Terzic byl nejprve interim, a pokud nyní dojde k vyhazovu, tak to bude z podobných důvodů jako u Stögera/Roseho. Samozřejmě bych raději větší stabilitu, nicméně i takový Bayern toho navzdory všem titulům dost prostřídal. A do dekadence to má pořád daleko.

Titul je ambiciózní, ale logický cíl, neboť vyhlašovat pořád dokola ambice skončit za Bayernem je prostě zvláštní. A jak ukázala uplynulá sezóna, není to zas tak nereálný cíl. Pořád je ale obtížný, a vzhledem k tomu, že být druhý nikoho neuspokojí, to Dortmund nemá jednoduché (a řekl bych, že do podobné pasti se chytá Lipsko, kde takové zakonzervování může způsobit větší nevolí, protože fanoušci úspěchu).

Reagovat
Rudnevs

Tuchel nikde nevydrží moc dlho, na to je ľudsky moc magor. Bosz bol taký experiment, to tiež chápem. Od Stögera a jeho kariéry som si svojho času celkovo po Austrii a Kolíne sľuboval viac, ale spätne to fakt nebola dobrá voľba. Na Dortmund prislabý tréner, následne vyhodený i z Austrie a z Ferencvárosu. Favre bol v pohode, ten tam bol z nich všetkých asi aj najdlhšie. Mňa dosť sklamal ten Rose. To som si myslel, že fakt bude na dlho a že to nejak vyjde.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
DidusIneptus

Nejvíc mě dneska potěšil Elversberg. Pěkně uzemnil HSV

Reagovat
DidusIneptus

Norimberk mě štve. Plácá se v druhý lize, místo aby hrál nejvyšší ligu, nebo se aspoň snažil se tam dostat. Historie tohohle klubu jasně velí postoupit!

Reagovat
Amon

Reagovat
Martin9719

Tabakovič!!

Reagovat
Martin9719

Tak nic no

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Martin9719

To je konečně Hertha! Reese je hráč pro Bundesligu, Tabakovič hattrick kdyby nebyla hlava Reeseho v ofsajdu. Bence Dardai na plac, jen škoda že střídal zrovna Palka. Leistner tomu hezky šéfuje a Bouchalakis hezky zklidnil zálohu.

Reagovat
Rudnevs

Pekne. Ku koncu prestupového okna sa Hertha nejak chytila, Bouchalakis i ten druhý záložník vyzerajú ako dobré posily. Tabakovic je ostrostrelec. Navyše majú “slávneho” Karbownika, z ktorého som po tomto prestupovom okne už veľmi ohučaný a presýtený, ale musím uznať, že pre Herthu je fakt top posila.

Reagovat
Martin9719

Tam se budu opakovat, top je za mě hlavně Reese, však taky připravil Tabakovičovi málem hattrick už v první půli. Ono i Dardaiové už se trochu sebrali. Tabakovič je možná lepší než kdyby zůstal Ngankam + líný Dodi, trefa do černého. Nakonec ten přestupák na tu bídu vypadá velice slibně. Ještě jsem čekal, jestli nebude hrát Peter, ale asi má ještě kapsy plný Portugalců tak by nemohl běhat.

Reagovat
Rudnevs

Reese je trefa do čierneho. Aj povahovo, vyzerá ako typický berlíňan, tak nejak zapadá k povahe a štýlu mesta, si pozrite jeho instagram, jak pózuje pred Olympiastadionom so starým dresom Herthy ešte so sponzorom Die Continentale. Taký nemecký Hector Bellerin Navyše prišiel tuším zadarmo.

Ono celý ten prestupák vyzerala Hertha dosť márne. Ale nakoniec to poskladali ešte celkom okej, na to v akej situácii boli. Dobrá minimalizácia škôd. Mali ste aj výhodu, že ste to narozdiel od nás mohli doplniť ešte aj po štarte sezóny, u nás už moc peňazí neostalo, tak prišiel len Kalas a Murkin.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Martin9719

Tohle má člověk pocit jak kdyby čuměl na 2. Bundesligu když vidí ty stadiony. To je Heidenheim, Darmstadt..

Reagovat
Rudnevs

A navyše vedú 2:0 proti Gladbachu. Čo sa to s Borussiou stalo.. pričom ich leto som hodnotil pomerne kladne.

Reagovat
Martin9719

Taky koukáš? Já zatím jen kroutím hlavou, to je něco příšernýho.

Reagovat
Rudnevs

Teraz už 3:0 gólom Skarkeho - ďalšieho hráča, ktorého chcelo Schalke celé leto a nedokázalo ho získať. Spolu s Karbownikom sa im navyše obom skvelo darí, čiže fans budú musieť vypiť kalich horkého Veltinsu až do dna

No nič.. Heidenheim a Darmstadt očividne prišli preto, aby zostali. A my s tým nespravíme nič.

Reagovat
Martin9719

A pěkně v tupláku z Oktoberfestu.

Reagovat
Martin9719

Hele tak teď červená Maglici, to jsem zvědav zda dají aspoň gól.

Reagovat
Martin9719

Jak je tohle možné?? Zase jsem se spletl.

Reagovat
Rudnevs

Redka zmenila všetko. Neuhaus či Hack ich pekne popreháňali. A Čvančara dobrá bomba. Veľmi zaujímavý zápas.

Aspoň v tých zapasoch nováčikov padá dosť gólov. A štadión Darmstadtu ani neni až tak strašný. Iba Heidenheim vyzerá ako Hornbach

Reagovat
Martin9719

Tak oni tyhle nemoderní stadiony mají svoje kouzlo. Mě třeba nevadí ani Bochum nijak extra. Bylo to jako noc a den a ještě otázka kdyby dal Čvančara penaltu ještě dřív než padl první gól hříbat. Na druhou stranu času měli dost a remíza asi spravedlivá, oba týmy pokazili 1 poločas.

Reagovat
Rudnevs

Presne, mne nevadí, keď je štadión starý, má to svoje čaro. Z Voith-Areny ale nič nevyžaruje, nepôsobí esteticky pekne na oko. Taká lacná plechová skladačka à la Hornbach ako som už písal. Darmstadt vyzerá celkom lepšie, aj tie nové postranné tribúny nevyzerajú zle.

Bölle sa mi aj tak najviac páčil takýto:

https://tinyurl.com/3vs5m7zp

Reagovat
Martin9719

Tak on třeba ani Olympstadion není nic extra z hlediska atmosféry, ale není to takový obyčejný ovál, navíc kolem něj se mi to taky líbilo a lidi chodí i na 2. Bundesligu. Celkem mě ale dostávají ceny lístků, ty mě přijdou na Herthu teď celkem napálený. Hodně jich bylo před dnešním zápasem volných, vše kolem 50 eur, hlavně uprostřed na obou tribunách. Třeba Lipsko mělo teď zbytky za 5-15 eur ještě v pátek. Heidenheim ať z Bundesligy táhne, celkem mě ale děsí jak se začínají rozehrávat. Nejvíc mě děsí že se zachrání ještě ke všemu na úkor Werderu nebo Kölnu.

Reagovat
Rudnevs

Olympiastadion je krásny architektonicky. Doslova z neho dýcha tá olympijská atmosféra, história a pôsobí veľmi esteticky, skoro až luxusne. Je to taká drobnosť, ale pamätám si, že keď som to prvýkrát videl, tak sa mi páčilo, že hráči do tunelu, ktorý vedie na ihrisko, vchádzajú eskalátormi. Chápem, že tá dráha trochu vadí, ale veľmi sa mi páči, že je modrá. Vyzerá fakt super, na tých klasických atletických tratiach mi vadí tá hnusná tartanová farba. Neviem ako je na tom Hertha s novým štadiónom, ale dúfam, že ho nepostavia. Nech fakt nebláznia, nie všetko nové je aj lepšie.

Ťažko povedať kto všetko by mohol byť v ohrození zostupu. Zatiaľ nevyzerá vôbec dobre ani taký Mainz. Ale to môže byť ešte všetko úplne ináč.

Reagovat
Martin9719

Mě se líbila i prezentace na Netflixu v seriálu Berlínští psi. Tam ty letecký záběry zvenčí na ty turnikety to bylo bezva. S tou modrou je to možná i podstatný detail který mě ani moc netrknul. Mě se celkově líbí nejvíc asi ta část s tou mezerou u sektoru pro hosty, to je prostě paráda. Myslíš že by na to Hertha vzala peníze?

Reagovat
Rudnevs

Myslíš ten Marathontor? Ak hej, tak to sa mi taktiež páči, trochu to tak presvetluje a ozvláštňuje ten štadión.

https://www.herthabsc.com/de/club/fussballstadion

Tu je o stavbe štadióna. Že vraj by si to mala financovať Hertha sama s pomocou investorov. Avšak nejak to zatiaľ viazne, keďže no.. žiaden štadión tam zatiaľ nevidím

Reagovat
Martin9719

Jo to že je průměr 92 procent ale na jakých stadionech? Teď např. v Heidenheimu který má 15000. Hertha sice nevyužívá sektory právě u toho Marathonoru ale jinak i např. dnes velmi slušná až nadstandartní návštěva na 2. Bundesligu. Ale novým stadionem by samozřejmě nejvíc trpěli asi fans hostí no, např. SGD nebo na jaře Werder už by nemohli zatarasit ulice. Ono taky kdyby dali dneska zbývající vstup za 20 eur tak by přišlo víc lidí. Stačilo se podívat na tu mapku volných vstupenek kdy ty nejdražší zůstaly ve velkým nekoupené.

Reagovat
fenixLFC

lenze tie ceny na lipsko 5-15 su bud pre deti alebo nejake pofiderne. na hlavnu tribunu stoja od 35 do 60, co som pozeral herthu vlani tak to maju vlastne velmi podobne.

Reagovat
Martin9719

Na hlavní tribunu jsem měl za 66 eur, ale skoro doprostřed, tohle byl sektor vedle rohu na hlavní tribunu. Hertha za 15 je většinou tribuna za brankou.

Reagovat
fenixLFC

takze podobne ako lipsko, tam je hlavna za 60 a protilahka za 35 myslim. preto to porovnanie hore nie je presne, nedaju sa porovnavat najlacnejsie a klasicke listky

Reagovat
Martin9719

Není to tak vždy hlavně, záleží taky na soupeři a dost možná i na tom, zda sis tam už kupoval lístky na registraci, na RB jsem hledal už v minulosti a nikdy jsem tak levné neviděl do žádného sektoru.

Reagovat
fenixLFC

vzdy ked som pozeral lipsko (a ze to pozeram skoro furt) tak na tu tribunu oproti hlavnej to je za 35 eur alebo kolko. jasne, enajyk bayern, dortmud a podobne budu mozno ine ale jednak sa tam clovek ja tak nedostane a jednak to zas je porovnavanie extremu

Reagovat
Martin9719

No na BVB jsem právě koukal že i ty permice nevychází vůbec špatně, lístky vůbec, to je klidně kolem 20 eur.

Reagovat
Amon

Fuj Veltins. Tie nemecké piva sa nedaju piť.

Reagovat
Rudnevs

Raz som si v Kitsee kúpil sud s Veltinsom, že však keď už to je sponzor Schalke, tak vyskúšam. A chutil celkom dobre. Aspoň mne.

Reagovat
c_core

Mně to přišlo jako takový Gambrinus, ale tak na tom stadionu se to dalo. Normálně si neumím představit že bych to pil.

Reagovat
c_core

Fakt? Já trochu koukal na útržky z jejich přípravy a teda vzhledem ke kvalitě soupeřů nepůsobili až tak přesvědčivě. Jakože na sestup určitě ne, ale tak max ten střed mi přišli.

Reagovat
Godwinson

Bremy jsou opravdu podivny tym plny totalnich drevaku. Ti by mohli sestoupit uz v rijnu a nikomu by nechybeli.

Heidenheim moc pekne.

Reagovat
Martin9719

Já s Brémami celkem sympatizuji. Každopádně mě sere ta odevzdanost Vernera, ten tam seděl už za stavu 3:2 jako kdyby to mělo být hotový. Proč nehrál Duksch od začátku, to mi je záhadou, proč nehraje Bittencourt? Myslel jsem že aspoň 1 z týmů co má sestoupit dostane a ono je to přesně naopak. Klasický Hříbata ve venkovním zápase, bez chuti, bez zápachu, bez důrazu, už to jejich kolečko před hvizdem mi přišlo že tam jdou jen z povinnosti.

Reagovat
Rudnevs

Nieee, Werder a zostup? Kdežee.. tam to predsa robia oveľa lepšie než v Schalke, HSV a podobne. 11./12. miesto minimum

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Godwinson

Nevím, co tam dělaj dobře, ale fotbal to nebude

Reagovat
Rudnevs

To nič, len mi prišlo, že málo komentov tu je

Reagovat
vladino10

Čakáš na stasa? Povedz to narovinu

Reagovat
Rudnevs

Len taká malá provokácia po minulom kole. Nemyslel som to však úplne vážne. Určite bol cez víkend rád za to, ako Heidenheim obohacuje Bundesligu

Reagovat
Martin9719

Reagovat
fenixLFC

vzhladom na to ze sa do ligy dokazali vratit a nevpadnut tak to lepsie ako HSV a schalke evidentne robia

Reagovat
andrew96

A na rozdíl od Schalke se na jejich fotbal dobře dívá.

Reagovat
Martin9719

Já třeba vůbec nevím kde je ten slavný Keita, jestli stále sval nebo jen výkonnost. Každopádně nepostavit Duksche který rozehrává standartky, bojuje, nabízí se, to jsem nepochopil. Borré se taky mohl zapojit dříve. Nevím co od toho Werner čekal, Kownackého tam mohl nechat, ale proč k němu nedá Duksche a dá tam mladýho kluka když ten nic neodehrál a těžko se chytne když ta hra vypadá jako vypadá. Toho tam může postavit až budou hrát trochu výš, pak se třeba chytne.

Reagovat
andrew96

Reagovat
STR

Bundesliga letos opět nejgolovelější ze všech top soutěží? Krásné se na to kouká.

Reagovat
Rothbard

Čvančara V BL bude letos hodně vidět.

Reagovat
Heresy

az na tu penaltu zazdenou tak to pak trefil moc pekne ..

Reagovat
Rothbard

Tak jestli mimo 1+1 rozjel akci před tím prvním gólem, tak za mě super. 3+1 ve 4 zápasech je dobrá statistika.

Reagovat
Heresy

jo jo .. prekvapeni bylo ze to odehral bez zlute karty

Reagovat
Heresy

https://www.youtube.com/watch?v=DPQRHtnU5HM no kopl to desne tu pecku .. ale jak uz psal gol pak dal paradni

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj, mám přes uživatele vitasrp lístky na zápas Bayern Mnichov - Manchester United teď ve středu v Allianz Aréně. Bohužel mi odpadl spolucestující a jeden lístek bych mohl nabídnout. Měl by někdo zájem? Jak jsem nakoupil, tak prodávám - cena tedy 2700 Kč.

Reagovat
Martin9719

Do jakého sektoru ten lístek je?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to sektor 129, řada 9, sedadlo 10

Reagovat
Martin9719

jak by případně mohlo proběhnout předání lístku?

Reagovat
smazaný uživatel

Nám ho na emailu jako pdf soubor. Buď to můžu vytisknout a v Plzni a blízkém okolí někde předat, nebo po zaslání peněz poslat emailem.

Reagovat
Martin9719

To bychom asi mohli, kdyžtak mi napiš telefon do SZ a já bych za chvíli zavolal a domluvíme se.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se omlouvám, asi jsem slepý. Já sem chodím několik let bez uživatelského účtu, ten jsem si zařídil jen dnes, abych ten lístek prodal, takže nevím, jak se píšou soukromé zprávy a nikde to nemůžu najít. Když kliknu na tvé jméno, tak se mi zobrazí oblíbené týmy, ale možnost napsat zprávu nikde nevidím. Buď mi ji prosím napiš ty a nebo mi prosím dej info, kde to najdu.

Reagovat
Martin9719

A nebo mi sem hoď telefon, já si ho rychle opíšu a pak můžeš smazat zprávu do 5 minut

Reagovat
Martin9719

případně mail a můžeme si napsat tel. do mailu

Reagovat
smazaný uživatel

petr.vosatka@seznam.cz

Reagovat
Martin9719

jojo mám to, napíšu

Reagovat
Martin9719

Ale teď koukám že SZ už na novým eurofotbalu asi neexistuje, jak to nepoužívám tak jsem si toho nevšiml

Reagovat
vladino10

No čo, ako si dopadol?

Reagovat
Martin9719

Bomba, povedlo se až na ten výsledek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele