Bundesliga souhrn - 13. kolo

09.11.2007, 22:31, aktualizováno 11.11.2007, 19:02
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov podlehl ve Stuttgartu a jeho náskok na čele tabulky se snížil na pouhý jeden bod. Tolik na bavorský velkoklub ztrácí Werder, který doma smetl Karlsruhe a také Hamburk. Ten si veze bod ze Schalke. Leverkusen vyhrál ve Wolfsburgu, na poslední příčce zůstává Energie Cottbus...

MSV Duisburg - VfL Bochum 0:2

09.11.2007 20:30

Góly: 29. Daniel Imhof, 84. Tommy Bechmann

Vestfálské derby mezi nováčkem z Duisburgu a Bochumí dopadlo lépe pro hosti, kteří vyhráli 2:0. Duisburg si sice po celý zápas udržoval optickou převahu, ale Bochum byla maximálně efektivní.

Utkání začali lépe hráči MSV Duisburg, kteří si aktivní hrou vytvářeli brankové příležitosti. První a hned velmi nadějná příležitost MSV se nasykytla Christianu Tiffertovi, ale jeho hlavičku reflexivně vyrazil brankář Rene Reno a následující dorážku Ailtona zblokoval kapitán Bochumi Maltriz. Další šance domácích na sebe nenechaly dlouho čekat. Manasseh Ishiaku hlavičkoval po přesněm centru Ivicy Grliče mimo branku. Ailton se pak řítil sám na branku Bochumi, avšak svou střelu mezi tyče nenasměroval. Už druhý brilantní zákrok večera si o chvíli později připsal Rene Reno, když tygřím skokem vyrazil dalekonosný pokus kapitána Duisburgu Grlice. Po necelé půlhodině však nastal zlom ve vývoji celého zápasu. Do té doby nepříliš aktivní Bochumi se podařilo dostat se do vedení. Na vlastní polovině míč čistým skluzem vybojoval Joel Epalle, potáhl míč na polovinu soupeře, kde přesně přihrál Šestákovi a jeho pobídku zužitkoval ve vedoucí branku Bochumi Daniel Imhof.

Tempo zápasu ve druhém poločase pokleslo. Bochum se zaměřila na obranu a hrozila rychlým brejky, jež obstarávali především Epalle a Šesták. Hráčům Dusiburgu chyběla jakákoliv fotbalová myšlenka, působili těžkopádným dojmem a především v druhé půli nedokázali Reného Rena ohrozit žádnou nebezpečnou střelou. Na 2:0 pro Bochum zvyšoval střídající Tommy Bechmann, který si naskočil na Šestákův centr a hlavou neomylně zamířil k tyči Starkeho branky.

Bochum se tímto vítězstvím posunula v tabulce blíže klidnému středu, na dvanáctou pozici. Naopak Dusiburg pokračuje v matných výkonech a potácí se na předposledním místě.

Více informací k zápasu

Hansa Rostock - Energie Cottbus 3:2

10.11.2007 15:30

Góly: 18. Enrico Kern, 59. Enrico Kern, 74. Enrico Kern - 58. Vragel da Silva, 90. Ervin Skela

Východoněmecké derby přichystalo fanouškům plno zajímavých situací a hlavně pěkný pytel branek. Přestřelku nakonec zvládli lépe domácí, a to díky hattricku Enrica Kerna. Hansa zvítězila 3:2 a na sestupovou zónu má náskok již pěti bodů.

Začátek utkání však jasně ovládli hosté. Domácí k ničemu nepouštěli a drželi je na jejich vlastní polovině. Jenže se ničím, kromě pár nepřesných střel mimo branku, nepředvedli. Když po patnácti minutách tlak hostů opadl, vrhl se do ofenzívy i hráči Hansy a hned udeřili. Victor Agali přihrál na kraj vápna Kernovi, domácí kapitán se skvěle zorientoval a poslal balon do levého horního rohu Tremmelovy branky - 1:0. Jenže tím první poločas rychle skončil a nic vážnějšího v prvním dějství nebylo k mání.

Druhá půle však fanoušky okouzlila a ti si velmi pěkný fotbal nadmíru užívali. Jenže na začátku poločasu bylo lépe těm z Cottbusi. Jejich miláčci se totiž reprezentovali stejným fotbalem jako na začátku prvního poločasu a k tomu se jim podařilo vyrovnat. Po zmatku ve vápně domácích se k míči dostal Da Silva a zkušeně ho z první poslal za záda domácího brankáře. O pětatřicet vteřin však přišla skvělá akce Hansy a druhý gól v Tremmelově brance. Marc Stein poslal parádní dlouhý míč na rozběhnutého Enrica Kerna, ten se skvěle zbavil dvou zbývajících obránců a parádně přeloboval hostujícího gólmana.

Hosté se z rychlé odpovědi Rostocku nedokázali dlouho vzpamatovat a toho dotřetice využil Enric Kern. Poté, co se Energii podařilo odvrátit rohový kop domácích, se míč dostal na nohu Tobiase Rathgeba, ten přes řadu obránců Cottbusi marně usilujících o ofsajdovou past přihrál na volného Kerna a ten potřetí v souboji s Tremmelem uspěl - 3:1. Domácí již vycítili, že body už nejspíš neutečou a ve své hře polevili. Hostům se však dlouho nedařilo a Skelův gólový volný přímý kop z dvaceti metrů už nic neřešil.

Hostům se nepodařilo splnit svůj předvíkendový cíl v Rostocku bodovat a nadále patří na poslední místo tabulky.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Bayern Mnichov 3:1

10.11.2007 15:30

Góly: 10. Mario Gómez, 30. Yildiray Baştürk, 42. Mario Gómez - 86. Luca Toni

Tak je to tu. Bayern Mnichov poprvé v sezoně prohrává. Hráči domácího Stuttgartu zápas rozhodli třemi brankami už v prvním poločase a konečný výsledek v závěru zápasu jen upravil hostující Luca Toni.

Trenér Bayernu Ottmar Hitzfeld se před zápasem rozhodl pro novou útočnou variantu Toni - Podolski a tento tah mu hrubě nevyšel. Tato dvojice se totiž v prvním poločase skoro k ničemu nedostala a spíše jen sledovala představení domácích. Ti poprvé hosty šokovali po deseti minutách. Ludovic Magnin zakončil svůj sprint po levé straně pěkným centrem do vápna, ten podskočil mnichovský obránce Demichelis a míč se dostal až k volnému Gomezovi. Ten ve výskoku i se štěstím centr břichem tečoval a balon zapadl do levého spodního rohu branky Olivera Kahna. Bayern o sobě dal vědět pokusy ze 14. a 23. minuty, jenže domácí gólman Schäfer si se střelami hostů hravě poradil. A po půlhodině hry domácí vedení zdvojnásobili. Roberto Hilbert vracel na pravém křídle balon na tureckého reprezentanta Bastürka a ten parádním volejem podruhé překonal Kahna. Třetí hřebík do první letošní rakve hostů zatloukl před koncem poločasu znovu Gomez. Cacau na něj hlavou usměrnil centr Hilberta a mladý německý reprezentant bez problémů zvýšil na 3:0. Fanoušci hostů jen nevěřícně kroutili hlavou - něco podobného dlouho nezažili.

Ottmar Hitzfeld poznal, že Toni s Podolskim to není to pravé ořechové, a proto se o přestávce rozhodl poslat na hřiště Miroslava Kloseho. Dvě minuty po pauze se Toni dostal před Shäfera zcela osamocen, jenže brankář VfB skvěle vystartoval a šanci Tonimu zkazil dříve, než si situaci italský střelec vůbec uvědomil. Nemohoucnost hostů korunoval dvacet minut před koncem Lucio, který loktem trefil domácího Magnina a po červené kartě musel rychle pod sprchy. Hosté se v deseti však nebránili a stále se pokoušeli s výsledkem něco udělat. A to se jim nakonec podařilo. Necelých pět minut před koncem trefil Klose tyč, míč se odrazil k Tonimu a ten lehce upravil výsledek na konečných 1:3 z pohledu hostů.

Bayern sice i přes prohru zůstane první, ale jeho náskok na druhý Werder a třetí Hamburk se nebezpečně zúžil na pouhý bod.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Hamburger SV 1:1

10.11.2007 15:30

Góly: 11. Mladen Krstajić - 35. Ivica Olić

Po jednom ze šlágrů 13. kola se Schalke rozešlo s Hamburkem smírně po remíze 1:1. Schalke si tak minimálně do neděle o jednu příčku polepšilo, ale stále čeká pět kol na výhru. Hamburk se naopak o jednu příčku propadl, za vedoucím Bayernem je však třetí pouze o bod.

Domácí Schalke, hnané vpřed vyprodanou Veltins arenou, začalo utkání lépe a už ve 12. minutě se dostalo do vedení. Rakitič poslal dlouhý přímý kop do pokutového území a Mladen Krstajič, který zastupoval ve funkci kapitána vykartovaného Bordona, se zblízka hlavou nemýlil. Hosté se ale brzy otřepali a ve 35. minutě se dočkali vyrovnání. Boateng přiťukl hlavou míč Guerrerovi, ten si ho zpracoval a na zadní tyči našel hlavou skórujícího Ivicu Oliče.

Po přestávce měly oba týmy dost příležitostí na to, aby zvrátily vedení na svou stranu. V 56. minutě se dostal do šance domácí Asamoah, ale jeho nebezpečná hlavička našla pouze dobře postaveného brankáře HSV Rosta. O šest minut později měl i Hamburk dobrou šanci, ale Kompany měl mušku vychýlenou. V 63. minutě musel opět zasahovat Rost, pěknou střelou se prezentoval Rakitič. Za osm minut hájil remízový stav pro změnu Neuer, když zneškodnil střelu Van der Vaarta. Poslední šanci změnit stav měli domácí. Střídající Azaouagh nebezpečně zakroutil svůj rohový kop, ale gól z této situace nepřišel a tak bojovné utkání skončilo zaslouženou remízou.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Karlsruher SC 4:0

10.11.2007 15:30

Góly: 25. Diego, 45. Diego, 66. Hugo Almeida, 76. Naldo

Werder využil zahávání Bayernu ve Stuttgartu a díky vysoké výhře nad Karlsruhe se lídrovi přiblížil na jediný bod. O výsledku vlastně rozhodl už první poločas, kdy neškodné hosty dvakrát pokořil Diego. V druhé půli pak přidali branky Hugo Almeida a Rodriguez.

Na začátku utkání se však předvedli hosté. Jejich asi největší šanci v zápase připravil Christian Timm, který po křídle obešel Pasanena i Nalda a jeho skvělý centr přes defenzivní řadu domácích zachytil až osamocený Kapllani, který se však šance zalekl a z dvanácti metrů netrefil branku. A znovu tu platilo pravidlo nedáš - dostaneš. Almeida nacentroval na Diega a ten se s balonem nepáral a po brazilsky ho z dvaceti metrů poslal do horního rohu branky KSC - 1:0. O pět minut později mohli hosté srovnat. Jenže Timmův skákavý pokus Wiese kontroloval. Znovu přišla odpověť od domácích a znovu u toho byl brazilský středopolař. Daniel Jensen získal míč na polovině a z první ho poslal na rozběhnutého Diega, ten se efektivně zbavil Gorlitze a směrem na Kornetzkeho vyslal nezastavitelný projektil.

Ve druhém poločase domácí definitivně vymazali Karlsruhe ze hříště. Snahu hostů převážně zlikvidovala už střední řada Werderu a hrálo se spíše na polovině KSC. A k tomu přišly další zásahy Brém. U toho třetího byl znovu tvůrce hry domácích Diego, i když se tentokráte proměnil na nahrávače. O míč obral hostujícího Carnella, skvěle našel Rosenberga, který z první nakopl balon do vápna a na jeho centr si vyskočil Almeida a hlavou ho poslal za záda Kornetzkyho. Za deset minut přišla poslední gólová akce utkání. Skvělý centr Jensena z volného přímého kopu usměrnil ze středu vápna Naldo a podtrhl tak výsledek 4:0.

I přes vysoké vítězství na straně domácích a vysokou prohru u KSC se jejich umístění nezmění. Werder se však velmi přiblížil prvnímu místu.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 1:1

10.11.2007 15:30

Góly: 80. Florian Kringe - 55. Ioannis Amanatidis

Borussia se znovu dočkala v domácím prostředí jen bodu a to se určitě v Dortmundu za dobrý výsledek nepovažují. A to ten jediný bod musela zachraňovat. Naštěstí pro BVB se deset minut před koncem trefil Kringe a srovnal na konečných 1:1.

V sobotu byla proti Borussii hlavně smůla, stačí se podívat na statistiku střel (29:8). Problém je v tom, že většina z nich se Borussii vůbec nepovedla. Buď přišla střela, s níž nemají normálně brankáři problém a nebo branku ani netrefila. Pokud se však ke střele dostali hosté, stálo to za to. Už první minuty tomu odpovídaly. Nepřesné pokusy domácích a nepříjemné šance Frankfurtských. Toto jsou ty nejzásadnější z první půle. Po deseti minutách si na vápně udělal prostor Kohler a jeho střela jen těsně minula branku domácích. A o dvacet minut později si k přímému kopu Eintrachtu stoupl Takahara a s jeho pěknou trefou měl domácí golma Weidenfeller nemalé problémy.

Na začátku druhého poločasu zmrazil zaplněný Vestfálský stadion Ioannis Amanatidis. Ten si zpracoval dlouhý aut Patricka Ocha a tvrdou střelou zkraje šestnácky překonal domací obranu v čele s brankářem. O pár chvil později neproměnil velkou šanci Takahara a domácí si stále drželi naději. A v osmdesáté minutě jim jejich snaha přinesla ovoce. Dede prošel až k vápnu, jeho vysoký centr našel nehlídaného Kringeho a ten gólem urval bod pro domácí Borussii.

Borussia stále patří do horší poloviny ligy a po dnešní remíze se k ní připojili i hráči Frankfurtu, kteří spadli na 10. místo.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Hannover 96 1:0

10.11.2007 15:30

Góly: 87. André Lima

Hertha BSC zvítězila ve vyrovnaném utkání nad Hannoverem 1:0, když jedinou branku vstřelil tři minuty před koncem André Lima. Hertha se tak po úplném kole posune v tabulce na osmé místo, Hannover minimálně do neděle zůstává pátý.

Ve velmi nevlídném počasí si na Olympiastadion našlo cestu jen 33 tisíc diváků, kteří viděli dva odlišné poločasy. V tom prvním byla jasně lepším týmem domácí Hertha. Už ve 3. minutě střílel Gilberto a Enke střelu musel jen vyrazit. K odraženému míči se dostal Piszczek, našel lépe postaveného Panteliče, ale ten góla nedal. Poté zahrozili opět Gilberto a krátce po něm Piszczek. Ve 33. minutě si zranil lýtko nejlepší střelec domácích Pantelič a nahradit ho musel Lima. Šest minut před pauzou ještě střílel Mineiro, ale jeho střela se do branky nevešla. V první půli nešla na domácího brankáře Jaroslava Drobného ani jedna přímá střela.

To se začátkem druhé půle radikálně změnilo. Drobný musel zasahovat nejdříve proti Hankemu a poté proti němu dvakrát za sebou neuspěl Pinto. Hannover začal Herthu místy přehrávat, ale na kompaktní obranu domácích recept nenašel. Ke konci zápasu se tempo hry zrychlilo a bylo vidět, že oba týmy se s remízou nespokojí. V 77. minutě se poprvé rozvlnila síť, ale Lima byl tentokrát chycen do ofsajdu. Bohatě si to však vynahradil o deset minut později. Naběhl si na pas od Fathiho a svým prvním gólem v dresu Herthy rozhodl o těsném vítězství domácích.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - 1. FC Norimberk 3:1

11.11.2007 17:00

Góly: 63. Rüdiger Kauf, 76. Artur Wichniarek, 90. Sibusiso Zuma - 43. Andreas Wolf

Hráči Arminie Bielefeld si připsali klíčové vítězství, které zřejmě nejvíce rozradostnilo jejich trenéra Ernsta Middendorpa jehož trenérské křeslo bylo před tímto zápasem dost nahnuté. Bielefeld se posunul na čtrnácté místo, naopak Norimberk se dál potácí v krizi a i po tomto zápase se nachází na šestnáctém, tedy setupovém místě.

První nebezpečnou příležitost si vypracovali hosté z Norimberka, když pokus Zvejzdana Misimoviče z 25 metrů zlikvidoval brankář Arminie Mathias Hain. Z následujícho rohu hostů se míč po zmatku v pokutovém území odrazil od tyče. Hráči Bielefeldu se v první půli na mnoho nezmohli. Nebezpečné byly pouze pokusy Jonase Kampera a Daniela Halwara, obě střely však s přehledem chytil Jaromír Blažek. Těsně před přestávkou se Norimberk dostal do zaslouženého vedení, když centr Misimovice hlavičkoval do sítě obránce Andreas Wolf.

Paradoxně poté, co se Norimberk dostal do vedení, začala jeho obrana kupit chyby, ostatně jako ve všech posledních zápasech. Střídající Zuma vyslal na pravé křídlo Kampera, který přesně nacentroval na hlavu Rüdigera Kaufa a ten vyrovnal. Zuma se podílel i na další brance, když našel zcela volného Wichniarka a ten propáli Blažka. Do velké pžíležitosti Norimberka se dostal Marek Mintál, ale jeho střela o centimetry minula pravou tyč Hainovy branky. Svůj výborný výkon korunoval Sibusiso Zuma, který zakončil rychlý brejk Bielefeldu a zvýšil na konečných 3:1.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen 1:2

11.11.2007 17:00

Góly: 69. Manuel Friedrich (vl.) - 37. Tranquillo Barnetta, 52. Stefan Kießling

Bayer Leverkusen dokázal zvítězit ve Wolfsburgu a vrátil se na paté, tedy pohárové místo v tabulce Bundesligy. Naopak Wolfsburg prohrál už druhý zápas za sebou a propadá se na třinácté místo.

Začátek utkání byl velmi vzrušující, protože už ve druhé minutě se do šance dostal útočník Leverkusenu Kiessling, ale hlavičkoval pouze do rukou brankáře Wolfsburgu Simona Jentzsche. V další šanci Leverkusenu selhal z blízka Simon Rolfes, který nevyužil pobídku od Barbareze. Aktivnější hosté se dočkali brankové radosti ve třicáté sedmé minutě, kdy Simon Jentsch pouze vyrazil střelu Kiesslinga a záložník Barnetta z voleje vsítil první branku zápasu.

V začátku druhé půle Stefan Kiessling po krásné akci zdvojnásobil vedení Bayeru. Barbarez načechraným pasem vyslal Vidala, který nacentroval na Kiesslinga a ten se z voleje nemýlil - 0:2.

Wolfsburg vstřelil kontaktní brnaku dosti náhodným způsobem. Záložník VfL Sascha Riether poslal nebezpečný centr před branku Reneho Adlere a nedorozumění obrany Leverkusenu vyústilo ve vlastní branku Manuela Friedricha. Trenér Wolfsburgu Felix Magath citíl šanci na zisk bodu, poslal na hřiště čtvrtého útočníka a doufal ve vyrovnání. K tomu byli domácí Vlci blízko po přímém kopu Marcelinha z 25 metrů, ale zaskvěl se Rene Adler. Brankář Leverkusenu předvedl výtečný zákrok i o chvíli později, když vyrazil technickou střelu střídajícího Santany, což byla zároveň poslední šance Wolfsburgu v zápase.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Bayern Mnichov1384128:728
2.Werder Brémy1383230:1727
3.Hamburger SV1383220:1027
4.Karlsruher SC1372414:1523
5.Bayer Leverkusen1363420:1021
6.Hannover 961363417:1721
7.Schalke 041347218:1219
8.Hertha Berlín1361617:1719
9.VfB Stuttgart1361616:1919
10.Eintracht Frankfurt1346313:1518
11.VfL Wolfsburg1344522:2316
12.VfL Bochum1343620:2215
13.Borussia Dortmund1343618:2215
14.Arminia Bielefeld1343616:2815
15.Hansa Rostock1342714:1814
16.1. FC Norimberk1323816:249
17.MSV Duisburg13301012:219
18.Energie Cottbus1315710:248

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ten Ailton

Reagovat
HOST*Parker

Nejpozději po sezóně očekávám přestup Šestáka.

Reagovat
plechi

Proč nechytá Laštůvka??

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá odpovídající výkonnost.

Reagovat
HOST*mrakoplaš

Ted se vrátil po zranění!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Werder jede!

Reagovat
smazaný uživatel

Ideologie o neporazitelném Bayernu se nějak rozpadá.

Dneska dostali od Stuttgartu pořádnou lekci, což neunesl hlavně Lucio, za ten loket šel poprávu pod sprchy.

Reagovat
-Kopy-

Pěkně mě nasrali, už na ně nikdy nevsadím

Aspoň že Schalke vyšlo

Reagovat
HOST*Hagi

Muzete mi prosim vas nekdo rict co je zac ten Enrico Kern s Hansy Rostock?Vsiml sem si ze dal hattrick ale to jmeno vidim poprve.A chci slyset Otmara Hitzfelda na jeho vymluvny komentar

Reagovat
HOST*Arne

ten Kern je něco na způsob Dřížďala, taky vylítnul nahoru až v pozdějším věku a tohle je jeho první bundesl. sezona

Reagovat
HOST*Hagi

a jeste to je utocnik?

Reagovat
HOST*Arne

myslím, že je původně útočník, ale může hrát i zálohu

Reagovat
HOST*

a to po zapase s boltonem rikal, ze setril hrace na stuttgart...nakopat ho....

Reagovat
HOST*
Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele