Budeme hodně trpět a víme to, říká Baraja po premiéře na lavičce Valencie

21.02.2023, 10:06
Aktuality
Rubén Baraja (© AFP)

Valencia je v krizi a nevymanila se z ní ani během včerejší dohrávky 22. kola španělské ligy na půdě Getafe. Premiéru na lavičce Netopýrů si odbyl jejich někdejší dlouholetý záložník Rubén Baraja a musel vstřebat porážku 0:1, po níž se tým propadl na předposlední místo tabulky...

V Madridu se dlouho hrálo bez branek a o tu jedinou se až v 82. minutě postaral Borja Mayoral. Jeho tým opustil sestupové pozice, Valencia naopak prohloubila krizi a prohrála popáté za sebou.

"Budeme hodně trpět a víme to. Je třeba bojovat a odvést maximum nejenom v každém zápase, ale i na každém tréninku a v každé situaci. Musíme přijmout realitu, hráči si to uvědomují. Víme, že to bude těžké," prohlásil Baraja.

"Chci věřit a tým se podle mého názoru zlepší, výkony půjdou nahoru. Musíte ocenit práci hráčů, jejich úsilí a přístup, samozřejmě je zde spousta věcí, na nichž je třeba zapracovat. Z dnešního utkání si musíme vzít to pozitivní a rychle se začít koncentrovat na další zápas proti Realu Sociedad," nabádá své nové svěřence.

Baraja za Valencii dlouhé roky hrával a minulý týden nahradil Gennara Gattusa, od vedení dostal smlouvu do konce sezony a jednoznačný úkol v podobě záchrany. Situace u dna tabulky je hodně vyrovnaná a například dvanáctá Sevilla má oproti Valencii jen o pět bodů více.

"Měli jsme šance, mohli otevřít skóre a zápas by se pak vyvíjel jinak, jenomže jsme své příležitosti neproměnili. Utkání bylo otevřené až do konce a my doplatili na nezvládnutou standardní situaci. Je to detail, ovšem velmi podstatný detail, přišli jsme kvůli němu o bod a to je nejdůležitější. Chyběla nám trocha štěstí," domnívá se Baraja.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
VersaceChain

Muj oblibenec, snad je nakopne a udrzi se!

Reagovat
Mass

Já jak slyšim, že ve sportu někomu chybělo štěstí, tak se mi otvírá kudla v kapse.

Hráči jako Duro, Kluivert nebo Lino nejsou prostě dostatečně spolehliví v koncovce, aby to tam pravidelně sázeli. Cavani sice zase vyrovnaný je, ale na snaživý běhavý fotbal, co chtěl Gattuso, už to prostě není.

Každopádně ty zápasy Valencie byly všechny (až na zápas s Realem) docela vyrovnaný, vždycky se prohrálo jen o gól, takže stavět na čem pořád je. Za mně pořád chybí nějaký špílmachr typu Parejo nebo Soler, André Almeida je hodně neproduktivní. Rovněž jeden křídelník a jeden stoper by se hodil, na zmatkujícího Diakhabyho s Comertem se nedá koukat. Co ten Pellistri z United, proč ho nepustili, když tam stejně nehraje?

Reagovat
netopier

Ofenzívna fáza je OK. Problém je v defenzíve. Stopéri sú absolútne podpriemerní a navyše robia lacné chyby. Včera útočníci Getafe hlavičkovali na bránu kedy sa im zachcelo. Ak by sa viac sústredili na to, aby nerobili lacné chyby a hrali by jednoducho (kľudne aj na 0:0), tak by body prišli samé.

Oni naopak hrajú chaoticky, premotivovane, behajú ako ovce, snažia sa kombinačne vychádzať z ťažkých situácii a potom sa aj následne vyskytujú chyby a okienka v defenzíve. Proste to treba jednoducho odjebávať na súperovú polku a tam sa už nejaká šanca jednoducho vyskytne.

Reagovat
Mass

Gabriel Paulista určitě podprůměrný stoper není. Ale potřeboval by k sobě nějakýho kreativního středního obránce.

Odjebávat Valencie určitě nikdy nebude, i kdyby byli poslední.

Reagovat
netopier

Valencia nebola nikdy klubom, ktorý predržuje loptu a diktuje tempo. Vždy vychádzala z pevnej a spoľahlivej obrany a bola extrémne nebezpečná na brejky. A platilo to aj v posledných rokoch. Pod Nunom aj Marcelinom sme hrali zo zabezpečenej obrany a fungovalo to. No na to potrebuješ mať spoľahlivých stopérov ako bol Mustafi s Otamendim alebo neskôr Garay s Paulistom (ktorý ešte nebol za zenitom ako teraz).

V súčasnosti je LaLiga vyrovnaná ako nikdy predtým a rozhodujú detaily. Väčšinu zápasov odohráme vyrovnanú partiu (na šance) so súperom, akurát sa sami porážame vlastnými chybami, ktoré vyplývajú z nezmyselných kombinácií pred vlastným vápnom, nepodarených odkopov alebo z treťotriedneho bránenia 1vs1.

Naopak máme rýchlych a šikovných hráčov na brejky, akurát to nevyužívame, pretože častokrát zbytočne rozohrávame do šírky a necháme súpera sa sformovať. Potom krčovite kombinujeme a postupne nás súper vytlačí až k vlastnému brankárovi a tam vždy príde nejaká trápna chyba.

Pritom to stačí nakopnúť do voľného priestoru a hneď zatlačiť súpera pressingom...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele