Brozović souhlasí s přestupem do Al Nassru, čeká ho zdravotní prohlídka

30.06.2023, 10:03
Aktuality
Marcelo Brozović (© AFP)

Marcelo Brozović se po osmi a půl letech chystá opustit Inter Milán. O chorvatského záložníka má zájem saúdskoarabský Al Nassr a fotbalista nakonec na lukrativní nabídku kývl, vše by mělo být potvrzeno hodně brzy.

Třicetiletý Brozović má kontrakt ještě na tři roky, stejně dlouhou smlouvu se pak chystá uzavřít v Saúdské Arábii, i díky podpisovému bonusu by si měl celkem přijít na sto milionů eur. Ještě během dnešního dne se má podrobit zdravotní prohlídce.

Brozović do Interu přišel v lednu 2015 z Dinama Záhřeb původně na hostování, které bylo následně změněno v trvalý přestup, za Nerazzurri celkem odehrál 330 zápasů a na své konto si připsal i 31 branek. Předloni se spoluhráči slavil zisk mistrovského Scudetta, dvakrát se stal vítězem Italského poháru i Superpoháru.

Inter by za záložníka měl dostat 23 milionů eur a část z této sumy obratem poslat do Sassuola, vytipovanou náhradou totiž je Davide Frattesi. O Brozoviće stála rovněž Barcelona, která sáhne po levnější variantě, tu představuje Oriol Romeu z Girony.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (230)

Přidat komentář
Nuno čomes

Beppe Beppe. Jenom 23 mega.

Reagovat
Slavia10

A co má Marotta dělat s tím, že nemáte peníze? Marotta může za to, že váš majitel si nedělal obří dluhy a potřebuje z klubu dostat i nějaké prachy, aby vůbec byl schopný někoho přivést. V rámci možností zrovna Marotta dělá víc než maximum.

Reagovat
Recoba Inter

Na něj zbytečný reagovat. Vůbec tomu totiž nerozumí. Nejen, že si troufale pouští od úst směrem k ostatním, ale co se týče fotbalu v souvislosti s managementem, je to jako koza a petržel. Žere to, ale neví pořádně co.

Reagovat
Nuno čomes

Tak proč reaguješ, plačko. S tvými názory bych raději zalez někam hluboko a nevylézal vůbec. Natož tady používat slova jako fotbal a management. Hanba.

Reagovat
I*M

Nereaguje na Tebe!!! Ty nechápeš víc věcí. Ne jen Management.

Reagovat
Nuno čomes

Kdybys byl inteligentnější, určitě bys to pochopil. Ale když vidím to velké M na konci věty, tak raději mlč anebo přicmrndávej tomu nahoře, který si plete vyplakávání v Bravíčku s realitou Interu. A ještě si zvolí takový nick Hoši vy jste neskuteční.

Reagovat
I*M

Jo tak poučovat by se Ti chtělo. Nahoře máš chybu. S Tvými se píše velké T, Ty paciente.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Nuno čomes

přicmrndávač, kterého už ani vlastní neberou

Reagovat
sinter

pišeš o sebe?

Reagovat
Nuno čomes

O tobě

Reagovat
Recoba Inter

Říká ten pravý

Reagovat
Nuno čomes

Fajn, že se tak vnímáš

Reagovat
Recoba Inter

To ale nebylo myšleno na mě

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Recoba Inter

kašli na něj, takový jako on za to vůbec nestojej

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
zurix_new

Reagovat
Votas

Ciao Brozo a díky za všechno. Se svou Pazzo mentalitou je ve své podstatě zosobněním Interu. Doufám, že se o něm někdy napíše knížka. Ty historky spoluhráčů jsou skvělý (https://www.youtube.com/shorts/m7chzwlvx7Y). A jeho krokodýlí zákrok přepsal učebnice fotbalu.

Teď když byl poprvé víc zraněn, tak se ukázalo, že to jde i bez něj, ale mám strach, že v dlouhodobějším měřítku bude kurevsky chybět.

Reagovat
Recoba Inter

Nejlepší z nejlepších v tý uplynulý dekádě. Srdce Interu. Možná i slza kápne. Conteho kůň.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
10

Pod Contem klíčovej hráč, pod Inzaghim už méně, ale pořád si myslím, že ho Inter nemá jak nahradit a výrazně oslabí, jeho role je zásadní a takových hráčů moc není.

S částkou za přestup a jeho 12m hrubýho ročně vlastně zaplatí Frattesiho i za těch 40m.

Ještě včera SKY psalo, že přestup do Arábie nechce, že chce do Barcelony, pak se ty zprávy úplně otočily.

Reagovat
LyEX

Písalo sa len, že nesúhlasí s platom v Arábií, tí to upravili výrazne, tak ide. Barca by mu dala šušeň nejaký alebo párky a chleba ako keď začínal v doraste Zahrebu, tak to je jasné.

Reagovat
10

já jsem včera četl, že se nepřiklání tomu, odejít ve 30 letech po finále LM do Arábie, že chce ještě hrát na top úrovni...hodinu poté se to obrátilo

Reagovat
Slavia10

Je to v článku, Barca prostě nemůže, přes Tebase a jeho pravidla to prostě neprojde. Proto bude La Liga do 5 let průměrná liga.

Reagovat
LyEX

No v článku je, že ho chcela Barca (teraz zvolí lacnejšiu alternatívu) a pán nadomnou písal, že on chcel do Barcy, čo neviem videl som len článok, že sa mu nepáči plat v Arábií a nič o záujme ísť do Barcy z jeho strany. Ale možno sa mýlim.

Reagovat
Laliga

Za situáciu Barcelony môže Tebas??? Veď ešte upravili pravidlá, ktoré začínajú platiť od 1.7. , vďaka ktorým môžu tými poukázať väčšie % z úspor na mzdy. Čo zrovna Barcelone asi dosť uľahčí situáciu s registráciou hráčov.

Reagovat
Laliga

ešte doplním slová Laportu: "La Liga nám umožňuje uskutočniť operácie pre budúcu sezónu bez toho, aby to ovplyvnilo fair play." ešte tám máš nejakú krivdu?

Reagovat
PG34

Tak to jsou teda milacci, ze zmenili ty pravidla . Ty jsi nejaky jejich mluvci s tim jmenem? Protoze evidentne nedokazes pochopit, v cem je hlavni Tebasuv problem, nebo to pochopit nechces. Soustredis se tu na Barcu, pises, jak liga s financni situaci Barcelony nema nic spolecneho, smejes se ze se cules citi ukrivdene apod. To ale zdaleka neni ta potiz, musis se na vec podivat seshora.

Tebas je sebestredny grazl, ktery cpe svpje arogantni pravidla lize, a tim ji zabiji. Udelal z nejlepsi ligy sveta druhoradou soutez.

Reagovat
LyEX

Ako to, že je Tebas veľmi zlý manažér o tom nie je polemika, mať v lige klenoty ako Barca a Real v závese Atlétiko, Sevillu a podobne a neprilákať pre celkovú La ligu sponzoring, televízne práva po vzore PL je absolútne zlyhanie a naopak zavádzať Él classica v Arabských štátoch a USA, na čo všetko doplácajú predovšetkým ostatné kluby, ktoré majú nízke príjmy. A práve naopak zato aj cez kritizovanie bohatých klubov im rok čo rok dáva výnimky a upravuje pravidlá o to nechutnejšie sú potom takéto komentáre.

Reagovat
Laliga

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
romeo351

Reagovat
Visca el barca

Tak za mě ty jeho pravidla jsou dost komunistický. A pokud stropy v Evropě jinde nejsou, tak proč skurvit tak skvělou ligu? Ta dohoda s cvc nepomohla žádnýmu klubu ba naopak. A on na tom akorát parazituje. To v té zemi nikdo nevidí?

Reagovat
smazaný uživatel

"Ta dohoda s cvc neponohla žádnýmu klubu ba naopak." ehm, co to?

Reagovat
Visca el barca

Tak přeci kluby krom Barcelony, Realu a Bilbaa prodali % svých práv na 50 let. Za předpokladu, že jim uvolní 15% stropu. Dva roky poté se ty kluby do toho stropu nevejdou.

Reagovat
LyEX

Akých práv k čomu? A prečo si dal okrem k Barcelone, tá predávala svoj súkromný majetok, ale aj % z vysielacích práv. Môžeš byť konkrétnejší nech vieme o čom píšeš vlastne, teda v prípade ak vieš o čom píšeš ty samozrejme.

Reagovat
EaP

Jednoducho ti to vysvetlím. Pred minulou sezónou , mali všetky mužstvá až po tretiu ligu možnosť odpredať časti svojich TV práv holdingu CVC. Dostali za to nejaké prachy, možnosť zvýšiť o pár percent svoje stropy na platy. Lenže bolo tam niekoľko podmienok. Napríklad, z tých peňazí museli niečo investovať aj do infraštruktúri , akadémii a pod. Odpredalo ich väčšina až na Real, Barcu, Bilbao a jeden druholigový klub. Real svoje práva zatiaľ neodpredal lebo nemusel. Mali vysoké príjmy vďaka víťazstvám v LM a neinvestovali do kádra pretože platili rekonštrukciu a niečo ešte našetrili. Barca ich síce predala ale po svojej osi. Za odmenu sa na nich Tebas nasral a začal meniť pravidlá tak aby to klubom ktoré nepodpísali tu dohodu sťažil čo najviac.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

Reagovat
Tomanatura

No vyrazne to ten tym neoslabi, protoze Hakan na jeho pozici hraje super, do zapasu se slabsimi se imho hodi o dost vic na registu. Problemem bybyly ty tezke zapasy ala ctvrtfinale LM etc, ale Inter takove ambice zrejme ani nema, tak co uz. Z Marottova pohledu - usetrenych 10 mega rocne, plus 23 mega cash, co vic chces.

Reagovat
Nuno čomes

Asi tak Hakan tam hrál skvěle.

Reagovat
10

máš pravdu, pokud jsou ambice 4. místo a plácání se na hraně postupu ze skupiny LM, tak to můžou hrát s Hakanem před obranou, ale sám víš, jakej dělal Brozo rozdíl v těch těžkých zápasech, to jsou úplně jiný světy

Reagovat
Recoba Inter

Přesně tak

Reagovat
Tomanatura

Samozrejme ze vim, ale Inter zjevne nema realne ambice vyhrat scudetto, viz odchod Onany a nahrazeni Lukakua s Dzekem Thuramem. Tam uz o nic jineho, nez o utahovani opasku ani nejde.

Reagovat
10

jasně, tak to je realita celý Itálie, ale zase tak tragicky bych to rozhodně neviděl...prodat Onanu za 50m, nepodepsat Lukakua, za to snad nemůže Beppeho nikdo kritizovat

možná se poučil po těch finále Juve, kdy ten tým potřeboval okamžitou obměnu a novej impulz a on to v tý době neudělal, na což ten tým pak dojel...Neapol minulou sezonu taky ukázala, že je občas potřeba to trošku provětrat

Reagovat
Tomanatura

Vsak ja z toho nejsem nijak zklamany, toto je soucasnost, tak se v Italii musi hospodaeit. Letosni sezona ukazala, ze staci trocha stesti k velkemu uspechu, Inter pristi sezonu klidne mize vyhrat scudetto a nebo byt o 30 bodu treba za Laziem.

Jde jen o fakt, ze zatimco velkokluby Evropy sve kadry posiluji, tak Inter nemuze a musi nejlepsi hrace prodavat a doufat v chyceni se tech novych. Loni se to podarilo, uvidime co letos. Jak rikas, to je realita, na to ani nejde nadavat, proste to tak je.

Reagovat
Rudy

Hakan nahrada za Broza ? Tvl co se tu jeste nedozvim. To jsem ku... zvedavy jak zvladne obehat 3/4 hriste kazdy zapas. Pritom ridit celou zalohu a vicemene komplet hru Interu. Zaroven na nem bude stat 70% defenzivy tymu. 4 zapasy a pul roku ho na hristi neuvidime. To jsou vyhlidky

Reagovat
Tomanatura

Hral tam od MS prakticky neustale, Marcelo byl casto zraneny.

Reagovat
Rudy

S Inzaghiho stylem bude minimalne 20% casu na stoperu. To nedopadne dobre. Porad chybi jeden hrac do zalohy. Ted by se hodil SMS. SMS a Barella po boku to by snad slo. Sverit defenzivu do rukou Hakana urcite ne.

Reagovat
cresposuper

Klucovy bol aj prvu sezonu pod Inzaghim. Co sa tyka nahrady - Calha na registovi hral fantasticky a je tam mlady Asllani. Ale Brozo je stale jeden z najlepsich registov a momentalne o triedu lepsi hrac nez Frattesi, takze by som ho skor nepredaval a Calhu posunul spat na mezzalu. Moc mi to nesedi na Marottu, takychto hracov on vzdy prave kupoval.

Reagovat
10

ono to není o tom, co na někoho sedí, co by chtěl dělat, prostě jsou donuceni okolnostmi...se podívej, jaký mercato zase mají rozjeté italské týmy, to je někde na úrovni mezi L1 a Eredivisie

Reagovat
cresposuper

Tak ak zanho ma kupit Frattesiho, ktory je drahsi o 15m, tak k tomu nuteny nie je. Kludne mohol nechat zalohu tak, ako je, a Gagliu nahradit Fabbianom.

Reagovat
10

Jsem zvědavej, kam nakonec Frattesi půjde, protože u něj se ty zaručený zprávy mění denně. Z těch tří týmů, který Carnevali potvrdil (Juve, AS, Inter), se mi k vám hodí nejméně. Pokud teda neprodáte Barellu, pak by to byla logická a dobrá náhrada...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně Frattesi je hráč za Barellu, níže nemůže hrát.

Reagovat
cresposuper

Vsak by nehral nizsie, na registovi by bol Calhanoglu a Frattesi na mezzale.

Reagovat
smazaný uživatel

A Barella AM? Za mě dost nevyvazene, i když ti dva toho odbehaji mraky. Dávalo by mi to smysl jen s hodně vytazenym presinkem.

Reagovat
VersaceChain

Skoda, bral bych ho k nam do Miami

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
BBystr

fakt banda volov, skončite všetky ligy a choďte všetci tam

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Panini Calciatore

Aj Duklicka nam pribera nejakych tretotriednych zufalcov vsetko je uz naopak.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Deki

To docela bolí. Tenhle odchod může být pro Inter průser a v konečném součtu mě mrzí i víc, než jak dopadl Škriniar. 30 let ještě není žádný věk, zvlášt pro někoho, kdo pořád každý zápas naběhá tolik km. Ten jeho přínos pro naši hru byl obrovský

Jinak bych raději Milinkoviče než Frattesiho, tak jak to chce i Inzaghi. Jenže Číňanovi se Inzaghi hodí do krámu právě tím, že nebude tlačit na pilu a dělat problémy, i kdyby mu přivedli Jindřiška s Wagnerem.

Reagovat
Sigma Olomouc

Ach jo, zastavte už tu Arábii.

Reagovat
Lemond Laws

To je každej den přestup, já už se v tom ztrácím

Reagovat
VersaceChain

Tak Kily/PJ, doufam ze poradne rozjedete Arabskou sekci, prisel na to cas. Komu budete fandit fanousci?

Al Ittihad: Benzema, Kante

Al Nassr: Ronaldo, Ospina, Talisca, Brozovic

Al Hilal: Neves, Marega, Koulibaly

Al Shabab: Banega, Krychowiak

Al Fateh: Tello

Al Ahli: Mendy

Abha: Caicedo

Ja uz jsem poslal prihlasku do fanklubu Al Ittihad

Reagovat
smazaný uživatel

Ittihad kvůli Karimovi, ale ještě počkám, jak se jednotlivé týmy vyprofilují a kam bude celkově liga směřovat.

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
Marv

To jsi jediný, kdo to tu bude sledovat..

Reagovat
VersaceChain

Neboj, za dva roky to taky pojedes

Reagovat
Salfovic

Pravda, když můžou miliony lidí sledovat, jak se po sobě válejí idioti v kleci, vše je jen otázka marketingu.

Reagovat
dylan

Reagovat
Greny

Mě to nechává zatím úplně klidným a koukat fakt nebudu

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Salfovic

Koukal bych se, jen kdyby tam hrál Lionel Messi nebo Milan Petržela.

Reagovat
El Cid z City

Nezájem.

Reagovat
Zark

Jasná Abha. Jmenovaná hvězda týmu Felipe Caicedo na prahu pětatřicítky s jeho úžasnými 2 góly z 23 zápasů mě o tom úplně přesvědčila.

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
ttopi

Al Ahly + Firminho

Reagovat
VersaceChain

snad to vyjde, nebo uz je hotovy?

Reagovat
ttopi

Dle Romana hotovo.

Reagovat
Kluivert9

Firminho je kdo?

Reagovat
ttopi

Oliveira.

Reagovat
I*M

Al Koholik: Šimák, Pacanda, Fenin by si je všechny namazali na chleba

Reagovat
romeo351

Dávat Pacandu k Feninovi je ohavnost

Reagovat
Eichel

GREALISH!!!

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Rudnevs

EUROfotbal

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
kilobyte

Já budu fandit tomu, kdo koupí ze Sparty Hanouska/Vindheima/Trávníka za 10 mega euro.

Reagovat
VersaceChain

bohuzel preplaci jen na platech

Reagovat
smazaný uživatel

Klub Al Idiot jsem tam bohužel nenašel.

Reagovat
kilobyte

Já jich tam vidím dost.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
mrtvej ofsajd

Chce to ještě nějaký Čechy a Slováky, aby to mělo šťávu...třeba Řezníčka, Stocha nebo Jindriška (pouštní klokan).

Reagovat
VersaceChain

Trpis by z Caiceda v Abha udelal delo

Reagovat
mrtvej ofsajd

Dostat se Trpis do Arábie tak s jeho pojetim fotbalu by tam půlka tymu chcipla a ta druhá by se přidala k somalskym pirátům.

Reagovat
Furia Ceca

Nikomu.

Reagovat
JFT97

Raja Casablanca

Reagovat
Benfica

Wydad>Raja

Reagovat
srandamač

Messimu....jo počkat, ten se vlastně nezaprodal Arabům

Reagovat
smazaný uživatel

Zaprodal se Američanům, v čem je rozdíl?

Reagovat
Benfica

Tak sa zda, ze si vybral lahsiu ligu

Reagovat
srandamač

Reagovat
Benfica

bude aj arabiafotbal.cz?

Reagovat
srandamač

Asiafotbal.cz

Reagovat
Bakary3

Ti hráči, co tam šli, jsou pro mě sportovně mrtví a vůbec nemám ani malinký nutkání ty jejich poutaky sledovat.

Reagovat
El Cid z City

Kdyby alespoň ty přestupový částky byly brutální dardy adekvátní platu, hezky podojit saudy.

Reagovat
LAM

Z hráčů se stávají hrozný zlatokopky. Dřív by do takový destinace šli hráči jen na sklonku kariéry, ale teď tam chodí i hráči v nejlepších letech. Prostě rezignace na nějaký ambice a hlavně že teče.

Reagovat
kilobyte

Hráči v nejlepších letech? Kdo?

Reagovat
VersaceChain

Neves urcite, Brozovic urcite dva roky jeste muze hrat na peaku, Koulibaly by taky odehral sve jeste..

Reagovat
kilobyte

S Nevesem se dá souhlasit, ale je to jeden hráč, který asi ani neměl na top tým. Brozovič ani Koulibaly nejsou v nejlepších letech.

Dřív taky chodili hráči po 30 "dohrávat". Třeba Eto šel do Machačkali v 31.

Reagovat
Kucka

Brozo není v nejlepších letech?

Reagovat
kilobyte

Tak loni vynechal kvůli zranění stejně zápasů jako za 4 předcházející sezóny. Může to být náhoda a nebo jeho tělo už na tom není tak dobře.

Reagovat
Kucka

Takhle možná jo, ale jinak je to klíčový hráč finalisty LM a třetího týmu na MS.

Reagovat
kilobyte

A myslíš, že bude ještě lepší. Podle mě fyzický strop už měl a technicky lepší už taky nebude.

Reagovat
Panini Calciatore

Napr. teraz ma ponuku Jota zo Celticu ktory ma 24 rokov. A ide ju vziat aj klub aj on podla poslednych sprav. Ono sa toto neskor rozsiri aj na mladsich hracov, nie len vysluzilcov po 35-tke.

A ked tam bude hrat polka Europy tak uz tam tych zvysnych dostanes velmi lahko lebo budu mat aj tento dovod ze su tam aj ini top hraci.

Reagovat
Mishko

s kilobytom nemá zmysel diskutovať o tomto, pred pár týždňami mi tvrdil, že Číňania na to šli lepšie a nikto z hráčov prestupujúcich do SA nemá hodnotu športovú či marketingovú

Reagovat
kilobyte

Který z těch hráčů má sportovní nebo marketingovou hodnotu, která by se vyrovnala jejich platu?

Reagovat
Mishko

celý koncept tejto otázky je úplne mimo - žiadny futbalista nemá významnú športovú alebo marketingovú hodnotu sám od seba, pokiaľ s tým klub/liga/sponzori/... nevedia pracovať

a pre tak bohatú krajinu ako SA sú tieto čiastky úplne inak vnímané ako ich vidíme my tu v strede Európy

Reagovat
kilobyte

A proto na to nikdy SA nepůjde dobře. Jen vyhodí pár peněz, poplácají se po zádech, že viděli hvězdy u sebe doma a to bude všechno.

Reagovat
Benfica

No Jota ten ide aj do lepsej lugy

Reagovat
SamuraiSWF

Neves? Kupříkladu

Reagovat
kilobyte

Což je jeden hráč.

Reagovat
ACSeRw!n

Neves, toho koukam jeste nikdo nezminoval

Reagovat
Rothbard

Zmiňoval někdo Nevese?

Reagovat
Pepe1911

CR7

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mishko

nebol si z tých fans FCB, ktorí ma pred mesiacom presviedčali, že tam pôjde max. pár dôchodcov podojiť Arabov a nikto perspektívny tam nikdy nepôjde?

Reagovat
patas92

Zatím tam nepřestoupil jediný hráč, který by měl Evropě nějak chybět. Všechno hráči za vrcholem, nebo hráči, co nikoho nezajímají

Reagovat
Godblesss

aha

Reagovat
patas92

viz níž

Reagovat
10

jj, zrovna tenhle byl 3 týdny zpátky kapitán týmu ve finále LM

Reagovat
patas92

No ok, Brozovice beru, ale to je jeden. Navas druhý dejme tomu, ale ten mi nikdy nepřišel jako něco extra.

Reagovat
Talker

Vždyť to je úplně stejné jako dekádu zpátky Čína. Tam taky šel kotel třicátníků a pak pár dobrodruhů jako Carrasco, Oscar, Teixeira, Paulinho, Ramires, Ighalo apod.

O pár let později je ta liga úplně mrtvá, hráči zdrhli většinou pryč a došly prachy. Je otázka, jak dlouho to bude šejky bavit. Klidně z toho můžou udělat velkou ligu, ale taky je to může začít srát řešit rozmazlené hvězdy a za 3-4 roky to ukončit.

Takže ono je "bezpečnější" tam jít teď když je tam hype než aby čekali 2-4 roky a pak zjistili, že se tam nic dít nebude. V tu chvíli už budou končit kariéru všechna ta velká jména, která tam teď jdou.

Reagovat
kilobyte

Saudi asi vydrží déle než Čína, ale díru do světa neudělají.

Můžeš si koupit nejlepší hráče, ale motivace se kupuje těžko. Benzema v SA bude podle mě poloviční než v Realu.

Reagovat
Mishko

do Číny nešiel jediný hráč, ktorý by niekedy bol v TOP 20 Balon D´Or - tu už sú (ak sa nemýlim) dokonca víťazi 6 ročníkov a plno ďalších vysoko umiestnených skvelých hráčov... a to sme len na začiatku

alebo chceš fakt porovnávať Carrasca a Oscara s Benzemom, Ronaldom, Brozovičom, Nevesom či Firminom? a je úplne jedno či z hľadiska výkonnosti alebo marketingového potenciálu

Reagovat
Talker

Drogba tam určitě byl v TOP20, minimálně jednou, ne?

Tak jsou to třicátníci před koncem kariéry povětšinou + Neves.

Reagovat
Talker

Já neporovnávám kvalitu nebo marketingový potenciál. Já říkám, že to je banda třicátníků (jako tehdy do Číny), kteří tam budou po dobu jedné smlouvy (3-4 roky?) a pak pár mladších hráčů.

Z těch hráčů pod třicítkou tam je Neves, což je kvalita někde na podobné úrovni, jako ti zminovaní. Kdo tam je dál? Až tam půjde fakt špičkový hráč v nejlepších letech (24-28), který před sebou bude mít ještě čas na 2 smlouvy, tak se můžeme bavit.

Reagovat
kilobyte

V MLS mají 7 GB.

V SA budou ti hráči poloviční oproti tomu, co předváděli v Evropě. Možná Neves bude mít ještě motivaci na sobě makat, ale ti ostatní už to budou mít jen jako dovolenou.

Reagovat
Mishko

v USA majú 4 športy, ktoré sú ďaleko populárnejšie a "bohatšie" ako futbal...

nikto nevraví, že týchto +- 10 hráčov spasí ligu - ale je to 10 hráčov za pár týždňov! (mimo CR7) začína sa to valiť ako lavína a kľudne sa môže stať, že o rok tam budú prestupovať aj skvelí hráči vo veku 24-28, či dokonca ešte pravdepodobnejšie tí mladší (pre ktorých hrať proti/po boku týchto starších hviezd za 3násobné prachy bude lákavé)

Reagovat
Salfovic

Celkem by mě zajímalo srovnání návštěvnosti a tv sledovanosti NHL s MLS v USA.

Reagovat
10

s tou popularitou bych to tak jednoznačně neviděl, zvlášť pokud mluvíš jen o USA...

Reagovat
Mishko

https://www.statista.com/statistics/198409/us-adults-favorite-sports/

ja tam teda vidím značné rozdiely, jedine tá NHL je ako-tak blízko

Reagovat
Benfica

no je.. v usa soccer moc ľudí nebere.. však sa stačí pozrieť na navštevnosť.. možno už keď ak soccer tak ten európsky..

Reagovat
r.mrazik

taky zalezi v kolika letech tam jdou ze jo

Reagovat
Uwe háže buly

Proč by se nemohli porovnávat? Mimo Ronalda a Benzemi úplně v pohodě. Mj třeba Hulk.

Reagovat
Panini Calciatore

Kokos kto zastavi toto sialenstvo, vsetci dobri hraci odidu do zapadakova iba pre prachy.

Ked tam ide niekto na konci kariery clovek to este aj vezme ale hraci v produktivnom veku, pred vrcholom atd.

Svet sa zblaznil, vytraca sa respekt, ucta, klubizmus, vsetko prekryli prachy, vela prachov.

Nekamenujem tych hracov lebo sam neviem ako by mi 10 melkov rocne nezatemnili mozog.

Treba zastavit tych Saudov, nastavit nejaku FFP ako maju kluby v Europe.

Zle to skonci ak toto futbal dopusti.

Reagovat
VersaceChain

Tohle je lepsi, nez kdyz investuji prachy do klubu jako City nebo PSG a kurvi Evropsky trh.

change my mind

Reagovat
žrout

Reagovat
Kucka

Reagovat
Benfica

rozhodne

Reagovat
vilp

Vždyť FFP nezastaví ani Saudy a další Araby v Evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

to zastaví jen Osasuny a další chudáky...z Itálie

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
romeo351

To je aspoň výkřik zoufalství

Reagovat
ttopi

Zatím tam nešel nikdo, kdo by teď v Evropě vyloženě chyběl. Benzemovi už docházel dech, Ronalda už nikdo nechtěl.

Reagovat
kilobyte

Do SA nejdou všichni dobří hráči. Ti co odešli moc chybět nebudou. Skoro všichni jsou na konci kariéry.

Z celého světa chodí nejlepší hráči do Evropy a ty tady teď brečíš, že pár hráčů na konci kariéry jde do SA.

Reagovat
Panini Calciatore

Ja hovorim o tom co bude nasledovat nie to co sa deje teraz

Reagovat
kilobyte

S tímhle hrozili už když přišla Čína. A nic se nestalo.

Reagovat
Panini Calciatore

No pozor tam nastal zvrat kvoli niecomu inemu.

Cinska vlada prijala zakon ktory klubom zakazal velke nakupy a vydavky na cudzincov.

Z tohto dovodu nenaplnil kontrakt ani Marek Hamsik.

Tamojsia vlada financny rozmach klubov povazovala za velmi nebezpecny a "protistatny" jav.

Priamo tak nariadila klubom venovat sa rozvoju a rastu domacich cinskych hracov.

Toto od Saudov cakat nemozes, ti sa idu cez futbal propagovat a tam bude praveze zaujem opacny cize cim viac tym lepsie.

Nechcem malovat certa na stenu ale ak sa nieco nestane, casom moze nastat k velkemu upadku europskeho futbalu a tzv. Superliga sa bude hrat uplne inde nez v Europe.

Reagovat
VersaceChain

hlavne v Cine je uz x let problem vynest penize ze zeme, coz je hlavne pro fotbalisty orisek.. samozrejme to jde ojebat, ale je to rekneme slozitejsi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Ale hovno, až získají MS a vyrovnají se tak Kataru, tak se na to vyserou.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
10

Je konec června, vsadím se, že tam ještě dost velkých hráčů odejde...

Tohle chlácholení, že tam chodí jen hráči na konci kariéry mi přijde trošku křečovitý, když vidíš Brozoviće, Navase, aktuálního držitele GB, nechodí tam vyčpělý hráči bez výkonnosti.

Reagovat
kilobyte

A příští držitel GB bude teď hrát MLS.

Reagovat
Benfica

Uz mam taky pocit, ze argument "chodia isli tam hraci, ktori europe nebudu chybat" zludovie a bude sa pouzivat aj na najvacsie hviezdy a dalsi argument bude "vsak om nebol tak dobry" alebo "uz ho nikto nechcel"

Reagovat
DelPiero137

Ono bude zalezat aka bude ta liga po prvej varke tychto hracov. Ak to bude zajebavarna, bez naboja, bez emocii, divakov tak to nikoho nebude zaujimat a budu sa nato pozerat viac menej sejkova.

Ak sa im neskor podari zlakat mladych hracov s potencialom, kto sa na nich bude pozerat ked svet ani nebude vediet ake kvality v skutocnosti maju? Ked sa tam budu plouzit po ihrisku. Dokazu tam hraci podavat spickove vykony a zlepsovat sa?

Nalakat sortu hracov je prva faza. Uvidime ako s tym nalozia.

Reagovat
Mishko

Keď som pred mesiacom písal, že Arabovia na to idú inak a, bohužiaľ, oveľa lepšie ako Čína a je otázkou času, kedy začnú podpisovať aj mladších a perspektívnych hráčov, tak ma 95% ľudí v diskusii vysmialo.

Ako tak čítam túto diskusiu, celkom sa to zmenilo a to pomerne rýchlo. Ak chce Peréz s Laportom niekedy ešte raz skúsiť Superligu, asi je najlepšia doba.

Reagovat
kilobyte

Jakože Číňani nekupovali mladších a perspektivních?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
žrout

V čem je přístup Saudů odlišný od toho čínského před lety? Nemám to nijak nastudované, tak mi to přijde vlastně stejné...

Reagovat
kilobyte

Jediná odlišnost je v tom, že Číňani do toho nešli úplně po hlavě a chtěli vychovávat i vlastní hráče. SA je úplně jedno kolik je to bude stát a jakou to bude mít budoucnost.

Pak ještě, že se jim povedlo sehnat větší jména, ale zase jsou dost staří.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zase porovnávat úroveň hráčů ze SA s těmi čínskými je trochu mimo...

Reagovat
Mishko

hlavný rozdiel je v tom, že Čína chcela primárne týmito posilami nakopnúť domáci futbal a svoje renomé, ale rýchlo zistili, že to nie je tak jednoduché ako brutálnou drezúru a šikanou vychovávať gymnastov, plavcov či iných individuálnych športovcov

Saudskej Arábii to je úplne jedno, tam ak nebude na súpiske tímov najvyššej ligy jediný domáci hráč, nikoho to zaujímať nebude

a v neposlednom rade v Číne o všetkom rozhoduje 1 strana, tu proti sebe športovo "zápolí" 10-15 šejkov, ktorých to očividne baví a niečomu sa už priučili za posledné roky v Európe, kde naliali do futbalu nemalé prachy

Reagovat
Zaschrona

Ono není zas tak těžký zjistit, že i Saúdi mají omezení na počty cizinců - konkrétně 8 hráčů na tým...

Reagovat
Mishko

myslel som to tak, že si fakt nemyslím, že budú otálať so zmenou pravidla, ak to pomôže prestíži celého projektu ešte viac

Reagovat
žrout

Reagovat
Talker

Jako že Brozovič je mladší a perspektivnější hráč?

Reagovat
Pony Slaystation

Za pár let tu klauniádu taky rozpustí, jako Číňani. Hráči co tam jdou to vytěží, hovno předvedou, lidi to nebude zajímat, nikdo to nebude vysílat. Rok dva a konec...

Reagovat
srandamač

A teď mi někdo řekněte, když půjde někdo mladší perspektivní do SA, bude vlastně nekomu chybět? Protože v Arábii nikdy nezíská takové jméno, jaké by měl, kdyby se poměřoval s týmy v LM. Dle me, když tam půjde někdo takový, tak zapadne a nikomu chybět nebude.

Reagovat
Benfica

ja som to mal podobne teraz sa smejem ja

Reagovat
Hachim Mastour

Pamatam si ako ho zo začiatky každý neznášal, ale vypracoval sa

Reagovat
Zark

Reagovat
Visca el barca

Tak změna. Přestup se nekoná. Arabové snížili nabídku

Reagovat
Largo

Respektive ji snížili ze 23 na 15 ale jen proto, aby splnili Brozovićovy požadavky, když chtěl z dvaceti plat třicet mega ročně.

Reagovat
Panini Calciatore

Tento portal nam v roku 2025 oznami ze sa premenuva na SAUDIFOTBAL.cz

Reagovat
VersaceChain

doufam

Reagovat
noustres

Škoda ho. Čekal jsem že v Interu ještě vydrží alespoň 3-4 roky.

Reagovat
Godblesss

Mě jen zajímá, jak ho nahradíme..

Reagovat
2miguel1

No nahrada za Busquetsa začina byť problem Plan A bol Zubimendi, plan B Kimmich, plan C Brozovic a vsetko padlo. Už sa začina nahlas uvažovať, že tam dame Christensena a Kounde Araujo stoperi. Aj keď trochu nechapem nad alternativou De Jong, keď ešte aj Gundogan prišiel. No bude to zaujimave, ako to vyriešime nakoniec.

Reagovat
romeo351

Plán B: Kimmich za 250m

Reagovat
10

Reagovat
2miguel1

Nee čosi, Kimmich tak 70-80m, verim tomu, keby začina dupať ako Lewa, tak pride.

Reagovat
Uwe háže buly

Že by jako Bayern prodal svýho nejlepšího hráče a největšího lídra v ideálním věku pod smlouvou a to za cena nějakýho noname nákupu Chelsea?

Reagovat
2miguel1

Ak by sa Kimmich vyjadril, že chce skončiť v Bayerne a ist do Barcelony, cena by bola cca taka. Dufsl som, že ho Lewa nalomí, na druhej strane, podobny profil ma uz Frenkie, ten Zubimendi by sa hodil viac

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
VersaceChain

na cem padl Zubimendi?

Reagovat
hornito

Výkupka + o přestup ani neměl zájem.

Reagovat
10

Giuntoli by dneska měl konečně podepsat v Juve. Už tu zprávu ukradl i Romano.

Reagovat
Zark

už aby to bylo černé na bílém, až se mi tomu stále nechce věřit... Po těch letech megalomanství konečně poctivý pracant na ds.

A koho vůbec mají jako náhradu v Napoli?

Reagovat
10

Zatím asi nikdo. Accardi, o kterém se nejvíc psalo, nedávno podepsal novou smlouvu v Empoli...

Teď se nejvíc píše o povýšení Micheliho, což byl doteď šéf scoutingu. Moggi o něm prohlásil, že to je právě on, kdo dělá v Neapoli mercato. Zároveň řekl, že pokud má Giuntoli přijít do Juve bez něj, nebude to fungovat.

Reagovat
Zark

Krása no, nezbývá než doufat, že se bude Moggi poprvé v životě mýlit

Reagovat
10

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
DelPiero137

Tak dufajme ze sprostost ktora vladne v sucasnom Juve nie je nakazliva a Giuntoli to potihane.

Reagovat
10

Juan Cuadrado oficiálně končí v Juve.

314 zápasů, 11 trofejí. Díky za vše, panito!

Reagovat
Kapřík

Bylo to hezké a už tak dva roky toho bylo dost. Tak ať se mu daří jinde.

Reagovat
Zark

Reagovat
M11

Legenda

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Zaschrona

Jsem zvědavý, jaký efekt bude výhledově mít, že tihle hráči budou mít k dispozici tolik peněz, podstatně víc než dřív. Pokud někteří z těch hráčů ty peníze jen kouskem vrazí zpátky do fotbalu ve svých zemích, může to mít hodně pozitivní vliv.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Muffi

Evropsky fotbal tvori top 5 lig a spickove kluby z Portugalska Holandska. Dohromady to bude kolem 100 klubu. Kazdy z nich ma nejake znamnejsi jmeno, velkokluby jich maji vic, ty mensi pochopitelne mene, ale dohromady jich bude zjednodusene 1000.

Saudska liga ma 16 klubu, kdosi tu psal limit na cizince 8, coz dela maximum 128 hracu, v realu by me prekvapilo, kdyby se dostali na 50, coz je bude stat nizsi miliardy eur. Vymenou za to ziskaji ligu na urovni mozna Belgie, spis ale ani to ne.

Vazne by me zajimalo, jak dlouho je tenhle plan udrzitelny.

Jestli neni hlavni problem v tom, ze pulka uzivatelu tu hrace posuzuje podle maxima klidne 5 let zpatky a ne aktualni vykonnosti.

Gauneri u Havertze to same.

Reagovat
Salfovic

Pro Saudy je to jen PR za účelem získání MS, o nic jiného nejde. Až ho dostanou, tak se zaměří třeba na získání ZOH nebo jinou píčovinu.

Reagovat
Benfica

jop tých 8 zahraničný hráčov platí.. a na úroveň belgie sa dostanú už toto leto.. však už teraz tam majú lepších hračov a čo sa týka popularity ani nehovorim.. (kedy si sa naposledy s niekym bavil, o belgickej lige )

Reagovat
Muffi

Na te urovni nejsou a ani nebudou.

Koupeni hraci si neudrzi vykonnost a porad tam bude dost prumernych cizincu a vetsinu ligy budou tvorit domaci, kteri by si v Evrope neskrtli.

Saudi jezdi na MS 30 let, najimaji zahranicni experty a do Evropy presto nikdo neodejde.

Reagovat
Benfica

tak stále tí kúpení hráči sú lepší, ako to čo behá v Belgicku.. aj bežný fanúšik si skôr pozrie už skôr saudi league (kvôli menám) ako jupier.. a mohol by som pokračovať.. už tá liga síce nebude kvalitnejšía, ale bude atraktivnejšia pre mainstream ako napríklad nizozemská a aj portugalská (bohužiaľ..)

Reagovat
Uwe háže buly

Jak jako lepší hráče? ligu nedělá 10 fotbalistů.

Reagovat
Recoba Inter

Ve 30 do Nassru tvl. Mrzí mě to i za něj, ale co se dá dělat.

Forza BROZO

Tohle byl ten speciální hráč, kterýho si zamiluješ až když poznáš, co tomu týmu a hře dává a obětuje. Poslední předcovidový derby zůstane v paměti nafurt, kdy zavelel k obratu. Nebyl ukázkovej lídr, ale měl svůj osobitej styl. Originalní hráč, kterejch dnes moc není.

Mě osobně bude velmi chybět. A to jsem mu ze startu věřil míň než Kovacicovi. Narozdíl od Matea, zanechal silnou stopu.

Reagovat
sinter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele