Brazílie a Argentina znají tresty, za rvačku fanoušků zaplatí pokuty

10.01., 19:42
Aktuality
Policie v Brazílii zasahovala proti fanouškům (© AFP)

Brazílie a Argentina dostaly od mezinárodní federace pokuty za rvačku svých příznivců před listopadovým zápasem kvalifikace o mistrovství světa. Disciplinární komise FIFA nařídila domácí Brazílii zaplatit 50.000 franků (1,3 milionu korun) a Argentině 20.000 franků (500 tisíc korun). Argentina dostala také pokutu 50.000 franků za jiné prohřešky.

Kvůli bitkám fanoušků na stadionu Maracaná v Riu de Janeiro začal zápas dvou jihoamerických gigantů s téměř půlhodinovým zpožděním. Mistři světa z Argentiny své rivaly zdolali 1:0 a uštědřili jim první domácí kvalifikační porážku v historii.

Kvůli "diskriminačnímu chování fanoušků" v domácích kvalifikačních duelech proti Ekvádoru a Uruguayi nařídila také FIFA Argentině investovat 50.000 franků do antidiskriminačních výchovných programů. Argentina navíc musí zavřít "minimálně 50 procent dostupných míst" v příštím kvalifikačním utkání, v němž bude hostit Chile.

Právě Chile bylo dalším z potrestaných týmů a musí na antidiskriminační program vynaložit 80.000 franků (2,1 milionu korun). Kolumbie a Uruguay dostaly pokuty shodně 30.000 franků (800 tisíc korun).

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
Mass

To si zase nějakej pozerskej čurák vylepí pár plakátů "stop racism" , vyinkasuje 50k franků a zbytek si mezi sebou rozdělí paraziti na FIFA.

Místo nějakých rádoby antidiskriminačních hovadin by se měli zamyslet, proč ten sektor pro hostí mají tak špatně udělaný a jestli si náhodou brazilská policie neplete argentinské fans s nějakým hamásem, když tam jeden zmrd hodí sedačku a oni jdou vymlátit celý sektor.

https://www.youtube.com/watch?v=SSivch5zTH4

Reagovat
veikko

Naprosto ostudné rozhodnutí, ale žádné jiné od FIFA nelze čekat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele