Scaloni na odchodu? Musím si to promyslet, uvedl trenér Argentiny

22.11.2023, 08:18
Aktuality
Lionel Scaloni (© AFP)

Trenér Lionel Scaloni zvažuje, že odejde od reprezentace Argentiny, kterou loni dovedl k titulu mistrů světa. Kouč to nečekaně prohlásil po výhře 1:0 v Brazílii v kvalifikaci světového šampionátu.

"Argentina potřebuje trenéra, který jí může dát veškerou energii a cítí se dobře. Já se musím zastavit a nad vším se zamyslet. A mám toho na přemýšlení opravdu hodně," prohlásil Scaloni, jenž má smlouvu do mistrovství světa v roce 2026.

"Tohle není rozlučka nebo něco takového. Ale musím si všechno promyslet, protože laťka je nastavená hodně vysoko a bude náročné její úroveň udržet a stále vyhrávat," přidal pětačtyřicetiletý trenér.

"Ještě si o tom promluvím s předsedou svazu a potom i s hráči," přidal Scaloni po výhře na slavném stadionu Maracaná, která byla pro Brazílii první domácí porážkou v kvalifikaci mistrovství světa v historii.

Scaloni se reprezentace ujal v roce 2018 a tři roky na to s ní ovládl šampionát Jižní Ameriky. Pro Argentinu šlo o první významnou trofej od triumfu na mistrovství světa v roce 1986. Na něj Scaloniho výběr navázal loni v Kataru.

Trenérův odchod nicméně zpochybnil obránce Cristian Romero. "Jsem přesvědčený, že bude pokračovat. V kabině nic neříkal a teď bude mít čas na zamyšlení. Kdyžtak ho zkusíme přemluvit," řekl stoper Tottenhamu.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To je náhodička... zrovna teď, mu volal Fousek? Nebo Pešír?

Reagovat
Mercury

Pelta, curak, neco chtel

Reagovat
Pithivier

Skvely nacasovani

Reagovat
Salfovic

Co blbne

Reagovat
Pharrell

Bez něho nebudou mít velkou šanci obhájit titul mistra světa na MS 2026 v USA , Kanadě a Mexiku . Ještě možná bez Messi teda pokud Leo neukončí brzy repre kariéru .

Reagovat
PBLead

Messi s ním přestal kámošit.

Reagovat
technecium

Skvelej trenér, byla by skoda ho pustit

Reagovat
veikko

Zvláštní, smlouvu má až do roku 2026, očekával jsem tlak na zvýšení platu. Ne, jako chápu, že ta pozice musí být dost náročná. U nás se z tlaku hroutil trenér, a to u Argentinců musíme všechno vynásobit dvaceti. Navíc jak říká, ta laťka je vysoko. S Argentinou vyhrál všechno, co jde.

Reagovat
Mönchengladbach

Pošilhavá po kormidlu české repre, to je zřejmé. Pešír se neodmítá.

Reagovat
Sigma Olomouc

já bych to taky neodmítl za 2 miliony měsíčně.

Reagovat
Mönchengladbach

Čert vem ty peníze, ale spolupracovat s lidmi jako pan Fousek a pan Pešír, to je zkušenost k nezaplacení.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Pharrell

Proč by měl končit když se momentálně Argentině tolik daří a prakticky pořád vyhrávají hm ? Konkrétní důvody víte někdo pls ?

Reagovat
Furia Ceca

Francův syndrom

Reagovat
Jason_

zistil že je voľna stolička u české repre

Reagovat
smazaný uživatel

Skôr je to politicky dôvod , aktuálny prezident zväzu tlači Scaloniho spolu s celým výberom nasilu do jeho kampane. Viem , že aj pred zápasom s Brazíliou tam bol nejaký pokus čo sa Scalonimu vôbec nepáčilo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele