Bournemouth s novým rekordem: Liverpoolu odloudil Ibeho

14.07.2016, 22:54
Aktuality
Jordon Ibe se ve 20 letech přestává řadit k nadějím Liverpoolu a místo toho bude svůj talent dále rozvíjet na druhém konci země, v jihoanglickém Bournemouthu. Ten si ho dnes uvázal na čtyři roky a za jeho služby má vynaložit celkem 18 milionů eur. Už potřetí od svého postupu do Premier League tak AFCB přepisuje rekordní záznamy...

Přestupovou částku, která při aktuálních kurzech zhruba odpovídá 15 milionům liber, potvrdil zpravidla důvěryhodný Tony Barrett z redakce The Times.

Dobře informovaný lokální list Liverpool Echo pro změnu dříve přinášel informaci o tom, že Reds dále jednají o klauzuli, která by jim umožňovala hladký křídelníkův odkup zpět.

Zhruba 15 % z aktuální přestupové částky putuje na konto Ibeho druhého klubu Wycombe Wanderers. Odtamtud Liverpool pravého křídelníka získával v prosinci 2011, debut v červeném dresu si pak Jordon Ibe odbyl v posledním kole sezony 2012/13.

Po silném finiši ročníku 2014/15 si Ibe vysloužil nový vylepšený kontrakt na dalších pět let, od něho však nakonec ustupuje možná nečekaně brzy. Ačkoliv 20letá naděje nejspíš figurovala v plánech Jürgena Kloppa, Liverpool podle všeho obdržel nabídku, která se v tuhle chvíli nedala odmítnout.

V uplynulé sezoně měl Jordon Ibe pomoci zaplnit mezeru po odchodu Raheema Sterlinga, napříč ročníkem si ale nedokázal udržet stálou formu. Celkem si za Reds stihl odkroutit 58 soutěžních utkání a do Bournemouthu přichází s cílem nahradit bývalého tahouna Cherries Matta Ritchieho.

"Jordon Ibe je poněkud frustrujícím hráčem. Má v sobě rychlost a přímočarost, ale jeho rozhodování v klíčových momentech není dobré," popisoval londýnského rodáka na Twitteru přední fotbalový redaktor Bleacher Reportu Sam Tighe.

Jordon Ibe je v první řadě schopným driblérem, který v uplynulé sezoně zkompletoval více individuálních průniků (60) než takoví Pedro, Sterling či Memphis. Eddie Howe v něm nachází přeci jen odlišnou variantu na pravé křídlo; Ritchie je totiž na rozdíl od Ibeho levákem a mimo jiné specialistou přes standardní situace.

Současný anglický reprezentant do 21 let se stává už pátou letní posilou loňského nováčka Premier League a svou cenovkou překonává dosavadní klubový rekord, který od ledna držel útočník Benik Afobe.

Autor: Tomáš Daníček / afcb.co.uk, liverpoolecho.co.uk

Komentáře (802)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele