Bonucciho čeká poslední sezona, za rok ukončí kariéru

17.05.2023, 09:10
Aktuality
Leonardo Bonucci (© AFP)

Do důchodu se pomalu chystá Leonardo Bonucci. Zkušený obránce Juventusu začátkem května oslavil 36. narozeniny a v Turíně má smlouvu ještě na jeden rok. Kontrakt už prodlužovat nechce, za dvanáct měsíců naopak pověsí kopačky na hřebík.

Bonucci má na svém kontě celkem devět italských titulů a čtyřikrát se radoval z triumfu v Coppa Italia. Za rok 2016 byl zvolen nejlepším italským fotbalistou, předloni s národním týmem triumfoval na evropském šampionátu.

"Až příští rok přestanu hrát, tak skončí jedna éra defenzívy Juventusu," oznámil Bonucci.

"A pro mě je obrovskou poctou patřit mezi ty nejlepší. Spousta mladých stoperů v kádru vyroste, všichni jsme měli vzory jako Baresi a Cannavaro. Řada mladých k nám vzhlíží jako k idolům, což znamená, že jsme toho ve fotbale dokázali hodně," pokračoval.

Bonucci své první krůčky udělal v Interu Milán a jeden rok si zahrál i za sousední AC Milán, největší stopu ovšem udělal v dresu Staré dámy, za níž s výjimkou sezony 2017/2018 nastupuje od léta 2010. Minulý týden si na své konto připsal 500. start za Juventus a stal se teprve šestým fotbalistou, který na tuto metu dosáhl.

"Jako kluk běháte za míčem, sníte o tom, že jednou obléknete dres klubu jako Juventus a když za něj odehrajete 500 zápasů, tak víte, že jste se zapsali do historie. Oblékat dres Juventusu znamenalo žít si svůj vlastní sen. Uvnitř mě navždy bude ten malý kluk, který má radost pokaždé, když vyběhne na hřiště, tohle byl jeho sen," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / gazzetta.it

Komentáře (5)

Přidat komentář
Furia Ceca

Logický krok, jde na něm už delší dobu vidět, že není spokojenej. Asi i on sám s tím svým nabubřelým egem pochopil, že pokud vedle sebe nemá Barzagliho nebo Chielliniho, tak čistě on sám je slabý průměr.

Jen mě teda děsí, komu se dá příští léto páska... jen ne Danilovi Já teda doufám, že Danilo za rok už u nás taky nebude.

Reagovat
JuveIt

Vždycky mi spíš přišlo, že by měl hrát spíše defenzivního záložníka, protože má solidní rozehrávku a na stopera dělá docela dost kiksů. Nicméně ve trojce s Barzaglim a Chiellinim byl super. Od návratu z AC už to výkonnostně nebylo ono. Osobně jsem mu neodpustil ten odchod a všechny ty okolnosti kolem.

Reagovat
Csaplárova past

TVLE, to ano. Chiellini, Barzagli a Bonucci byla svého času nejlepší obrana v Evropě ....

Reagovat
Irek

Škoda, ještě v Parmě s Buffonem by si mohl střihnout dvě sezóny na udržení fyzičky

Reagovat
Fazole44

Mohl skončit už letos.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele