Bonucci: Nejhorší výkon za dobu, co jsem v Juventusu

03.03.2016, 15:21
Aktuality
I v posledních měsících suverénní Juventus je na italské scéně omylný a ukázala to včerejší odveta semifinále Coppa Italia. Interu Milán se v domácím prostředí povedlo dohnat tříbrankové manko z prvního zápasu v Turíně a sahal po postupu, čáru přes rozpočet mu ale udělal penaltový rozstřel...

Juventus si do odvety nesl náskok 3:0 a jeho trenér Massimiliano Allegri si tak dovolil šetřit několik hráčů základní sestavy. A tento tah se mu málem nevyplatil. V 16. minutě překonal náhradního brankáře Neta Marcelo Brozović, krátce po změně stran zvýšil Ivan Perišić a v 82. minutě proměnil penaltu Brozović.

Stav 3:0 znamenal prodloužení a jelikož v tom branka nepadla, následovaly pokutové kopy. Na straně domácích selhal Rodrigo Palacio, když nastřelil jen břevno, Stará dáma oproti tomu byla stoprocentní a do finále proti AC Milán jí svým pokusem definitivně poslal Leonardo Bonucci.

"Nebudu lhát, byl to nejhorší výkon za dobu, co jsem v Juventusu. Náš přístup byl špatný, špatně bylo vlastně vše a Interu jsme to usnadnili. Zkomplikovali jsme si to. Dobře jsme si vedli až v penaltách, což už je především loterie," hodnotil Bonucci.

Bonucci už v tuto chvíli ví, že jeho penalta byla tím posledním, co v letošním ročníku Italského poháru zažije přímo na trávníku - v průběhu středečního souboje totiž inkasoval žlutou kartu a pro finále je v trestu.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (65)

Přidat komentář
smazaný uživatel

co nas nevyradi, to nas posilni!

Reagovat
skteel

nás?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B

ich, my sme uz hrali

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

bych se ted zameril na bayern, pak na finale s ac milan

Reagovat
Dufan

Pojďme Juve! Nakonec by z toho mohl být letos i double.

Reagovat
smazaný uživatel

očekávám, že ti to několik týpků opraví na treble

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Treble opravdu jedině týpci, ale doubl se očekával a nikdo jiný ho získat v Itálii ani nemůže. Neapol na to absolutně nemá a je vidět, jak ztrácí, Juventus si naopak může dovolit zaváhání, což se s tím náskokem, který daroval ostatním ani nechtělo věřit. no nechtělo, možná v jiné lize a AC Milánu finále poháru stačí, nemá tým na výhru.

Reagovat
Dufan

Já jsem třeba čekal že Juve bude rádo za plac do 3. fleku. Hlavně kvalifikace do LM. A ten začátek sezóny dával zapravdu. Ještě pořád zbývá dost zápasů, ale pohár bysme měli mít a liga nejhůř druzí. Takže za mě spokojenost.

Reagovat
Shevchenko

Tak to ve finále koukejte zopakovat.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
Furia Ceca

To víš že jo.

Reagovat
CubONE

Reagovat
10

vyhrát na penalty?

Reagovat
Shevchenko

Prohrát 3:0.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Murtago

Reagovat
kilobyte

Juventus na to může srát jak chce, ale stejně vyhraje ligu a asi i pohár.

Reagovat
juveforever

ja by som bral konečne ušatý pohár po 20 rokoch. bohužial terajšia Barca a Bayern sú veeeeelmi ťažko porazitelní

Reagovat
smazaný uživatel

Na slabší bayernovskou defensivu jste snad ani narazit nemohli. Pokud jsou k poražení, tak letos.

Reagovat
Furia Ceca

Bayern je letos hratelnej - škoda, že Allegri těch 60 minut prokaučoval... 2:2 po tom průběhu je sice zlatý výsledek, ale do venkovní odvety to nic extra není... Doufám, že na ně od začátku pěkně vlítneme, musíme dát gól(y), takže na co čekat!

Reagovat
smazaný uživatel

Na to zase nemá Juventus, špička je dlouhodobě jinde, už to finále loni byl nadrámec.

Reagovat
Pettirosso

poháru?

Reagovat
Furia Ceca

Il capitano futuro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Samozřejmě až skončí Marchisio Jenom ten Chiello mi jako kapitán moc nepřijde...

Reagovat
smazaný uživatel

No, dělí je od sebe 15 měsíců, nemyslím si, že by končili s nějakým velkým rozestupem.

Reagovat
ZB 07

Inter si postup zasloužil..škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Nevyhrál penaltový rozstřel, takže nezasloužil.

Reagovat
ZB 07

Za výkon v základní hrací době si ho zasloužil jednoznačně

Reagovat
smazaný uživatel

Výkonem v základní hrací době se dostal na remízu. Zasloužíš si postup, pokud předčíst soupeře v nejpodstatnějším ohledu, čímž jsou góly. To Inter nedokázal, přestože Juve hrálo dost možná svůj nejhorší zápas za posledních 5 let. Až se začne hrát fotbal na krásu a začne se počítat výkon, pak se bavme o tom, že by snad měl postoupit v tomto případě Inter, dřív ne.

Reagovat
ZB 07

Ok, tak jinak..hlavním měřítkem jsou samozřejmě góly, kterých Juventus vstřelil více, takže v tomto ohledu je jejich postup naprosto zasloužený. Když ovšem přihlédneme k tomu, jak se hráči obou dvou celků v daném zápase prezentovali a jak blízko k dalším vstřeleným brankám měli, tak by se všichni jednohlasně přiklonili na stranu Interu..takže, když poopravím své předchozí tvrzení, tak Inter si nezasloužil postup, ale zasloužil si vstřelit ještě o jeden gól více, který by mu ten postup přinesl

Reagovat
Furia Ceca

To je taky dost zcestný ale... Protože Inter byl v prvním zápase na Juventus Stadiu minimálně stejně marnej, jako včera Juve na San Siru. Spíš byl Inter ještě o něco horší, jelikož Zaza si alespoň dvě, tři šance včera vypracoval.

Reagovat
ZB 07

No je fakt, že první utkání jsem celé neviděl, takže v tomto ohledu máš asi pravdu..

Reagovat
10

geniální trolling

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Dvojduel z tvého pohledu vyrovnaný. Stejně jako Inter mohl dát třeba o gól víc včera, Juventus mohl dát o gól víc v prvním utkání, na základě té předvedené hry. Ale ani jednomu se to nepodařilo a rozhodoval rozstřel.

Každopádně se nechci přít o akcích. Jen nemám rád, když se říká "prohráli jsme, ale zasloužili jsme si vyhrát". To jsou pro mě dvě protichůdné věci. Můžeme třeba mluvit o štěstí, o neschopnosti jednoho, nebo druhého týmu. Ale i když Chelsea vystavila v minulosti autobus a hrála šílený fotbal, tak dala o gól víc než soupeř a tím si zasoužila vyhrát. Hezká hra není v ohledu zásluh důležitá. Stejné je to s rozhodčími. Jo, může pískat šíleně, vidět fauly jednoho týmu a přehlížet druhé, ale zase, pokud nedám víc gólů než soupeř, nezasloužím si vyhrát, i kdyby mě soupeř řezal a strejda s píšťalkou to neviděl, nebo nechtěl vidět, na tom nesejde.

Příklady. Argumentace, hráli jsme lépe, a zasloužili jsme si postoupit, nebo rozhodčí nás řezal, a proto jsme nepostoupili, neberu. Obojí přispělo, ale hlavním důvodem je stejně vždycky neschopnost vlastní. Ale taky jsem tak v minulosti argumentoval, ne že ne, taková klasika.

Každopádně jsme ostudy, co jsme včera proti vám předváděli. Postoupili jsme, zapomenout na zápas a jedeme dál. Stejně tak vy. Prohráli jste, ale zapomenout a soustředit se na ligu. Babrat se v tom nemá smysl. V lize je ve hře pořád kup bodů a ty poháry můžete vykopat tam.

Reagovat
ZB 07

Možná, na začátek..já Interu nijak zvlášť nefandím, takže jsem byl v tomto souboji nestranný (i když jsem jim teď přál možná trochu víc než Juventusu)

A teď k věci..ono to "zasloužit si" je strašně irelevantní, protože na jednu stranu rozhoduje to, kdo docílí většího počtu vstřelených gólů, ale na druhou stranu ty faktory (v tomto případě tedy hlavně rozhodčí), které jsi zmínil, mohou ovlivnit výsledek natolik, že se například postoupit opravdu nedá..takže argument "hlavním důvodem je stejně vždycky neschopnost vlastní", je podle mě trochu mimo..ve fotbale rozhodují detaily, které právě rozhodčí ovlivnit mohou (a bohužel také ovlivňují).

Jinak ta Chelsea sice hrála na pohled šílený fotbal, ale to byla součást její taktiky a soupeře převyšovala v defenzivní fázi, takže v tomto ohledu soupeře převyšovala a tím pádem bylo i spravedlivé, že svá utkání vyhrávala..

No a poté ještě může nastat situace, kdy jeden celek má po celou dobu utkání obrovskou smůlu a jen díky té se mu třeba nepovedlo postoupit..a právě v tomto případě nastává chvíle, kdy nelze říci, že si postup zasloužili, protože vstřelili méně gólů, ale zasloužili si ty góly (vzhledem k výrazné převaze) vstřelit..

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím.

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonale takticky Dať interistom nádej a potom im ju zobrať v rozstrele, to musí zabolieť

Reagovat
smazaný uživatel

No, každopadně Inter včera Klobouk.

Reagovat
SaianSupaCrew

Vespa zase kouzelný, toho je fakt radost sledovat. Samozřejmě jen v případě, kdy nehájí barvy vašeho oblíbeného klubu

Jak to aktuálně vypadá s jeho setrváním?

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozná přezdívka.

Reagovat
SaianSupaCrew

Podle mě to naopak Luca lépe vystihnout nemohl

Reagovat
smazaný uživatel

Který Luca?

Pro mě je to Indián, žádná vosa:)

Reagovat
smazaný uživatel

Toni.

Reagovat
SaianSupaCrew

Jasně, to chápu. Ale to přirovnání je ke skůtru a to v jeho případě sedí naprosto geniálně. Hbitý, rychlý, malá spotřeba, ale v momentě, kdy na tu pozici potřebuješ Ferrari, nebo Zondu, úplně k ho*nu

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to domluvené, já to věděl a lozili jsme lopatama jedničku

Reagovat
PP

Může mi někdo vysvětlit hráče jménem Palacio?? Proč vůbec hraje - dokonce v základu a tak? Ať už jsem ho viděl v repre nebo v pohárech za poslední řekněme 3 roky, tak hrál pokaždé naprosté hovno! Nějaký objektivní názor na něj v čem je jako přínosem pro tým?

Reagovat
Votas

Hraje dobře, hraje pro tým, hraje chytře, obětuje se pro ostatní hráče, technicky je pořád super a oběhá toho hromadu. Spíš by mohla být otázka proč nehraje víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Icardi by se od něho mohl učit.

Reagovat
Votas

Mohl, ale to jsou typově úplně jiní hráči. Pro porovnání s Palaciem je relevantnější podle mě Jove a v tom ohledu je dědek o světelný roky užitečnější hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesrovnávám je jako hráče, ale jako osobnosti.

Reagovat
Votas

jako osobnosti jsou oba bezproblémoví na rozdíl třeba od Ljajiče, Mela, Cassana nebo Osvalda

Reagovat
smazaný uživatel

Icardi mi nepřijde osobnostně jako člověk, který by měl nosit kapitánskou pásku. Je to absolutní alibista.

Reagovat
Votas

Tak zrovna nějaké výrazně kapitánské vlastnosti by se od Palacia nenaučil. Souhlasím, že kapitánem být nejspíš nemá, ale to nemá být ani Palacio. Mistři alibismu pak jsou v kádru úplně jiní (největší expert v tomhle si pohřbívá kariéru v Dorii a byl paradoxně taky kapitánem)

Reagovat
PP

mě teda pokaždé přišel otřesný, ale fakt je ten, že tak rok jsem ho hrát neviděl, ty čísla na útočníka má taky poměrně tristní.. Ok, dik.

Reagovat
Votas

čísla mají v Interu tristní vlastně všichni. S příchodem Icardiho je jeho pozice úplně jiná, než když měl ty 20 gólový sezony. Teď už nebývá tím hlavním hrotem. V základu nastoupil v lize 11x, z toho jenom 5x odehrál celej zápas. Hlavně když se ale brání vedení v posledních minutách, tak je neocenitelnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlas akurát by si mal dať viacej záležať na premienaní šancí...nemal ich v tejto sezóne síce moc ale aj to čo mal zahodil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele