semifinále - odvety
02.03.2016 20:45 CET
3 : 0
3:5 pen.
(1:0, 3:0)

Reportáž

Inter Milán - Juventus FC 3:1p

Inter se málem dočkal zázraku a dnes si s Juventusem pohrál. Nakonec mu však ani enormní úsilí a srovnání na 3:3 nestačí, protože na penalty postupuje právě Juventus Turín.

Inter Milán měl před sebou neuvěřitelně náročný úkol. Nasázet tři branky Juventusu Turín, žádnou nedostat a ještě potěšit své fanoušky pohledným fotbalem. Trenér Roberto Mancini navíc podle mnoha médií bojoval o svou sesli a prohra s Juventusem mohla být začátek jeho konce. I proto chtěli hráči dokázat, že jsou stále týmem schopným bojovat s nejlepšími. Dočkali jsme se poměrně nečekané sestavy, alespoň pokud jde o Inter. Nastoupili hráči jako Carrizo, Perišić, Santon nebo Ljajić.

Juventus Turín chtěl ukázat, že nevypouští ani utkání, která by mohla být dopřed jasně rozhodnutá. Také v jeho dresu dostali šanci hráči, kteří běžně nenastupují. Ať už to byl případ brankáře Neta, mladíka Ruganiho nebo Hernanese. Ten měl určitě o motivaci postaráno, protože do Juventusu zamířil právě z Milána. Do útoku se postavilo duo Morata - Zaza. Juventus v prvních momentech utkání vůbec nepůsobil jako favorit a jeho vyčkávací taktika hraničila s pasivitou.

To Inter věděl, že jedinou jeho zbraní je poctivá práce a útok. To se snažil od prvních minut naplňovat a dařilo se mu to zejména díky aktivní dvojici Brozović - Ljajić. Po jejich několikáté kombinaci mířil Ljajić mimo.S další ranou přispěchal Ivan Perišić, jenže jeho projektil mířil mimo. Interu trvalo pouhých 16 minut, než se dostal do vedení. Profesorský až laxní přístup Juventusu mu k tomu nahrával. Po chybě brankáře Neta, který nahrál do svízelné situace Hernanesovi, se k míči dostal Marcelo Brozović. Jeho krásná rána skončila až za zádybrankáře Neta!

Po další chybné rozehrávce, jejichž počet se začal stupňovat, balon poslal směrem na bránu Adem Ljajić. Jeho technický pokus však zastavilo břevno Netovy brány! Hosté působili dojmem, jako by dnes prohrát zkrátka nemohli. Jedním z mála, kdo opravdu o míč bojoval, byl Simone Zaza. Jenže jeho snaha často končila až fauly na protihráče. Pár minut před koncem první půle si na míč naskočil zkušený útočník Eder a pálil těsně mimo. Interu nevyšla ani líbivá kombinace mezi Ederem a Ljajićem. Střela srbského mladíka mířila vedle.

Juventusu se nepovedl ani nástup do poločasu druhého. V kabině zůstal Kondogbia a byl nahrazen Biabianym. To dávalo jasné znamení, že Mancini vsadil vše na jednu kartu. A ta mu vycházela náramně. Eder totiž potáhl míč kolem čáry a centrem našel Ivana Perišiće. Ten už v poloze skoro ležící dopravil míč do sítě - 2:0 a schylovalo se k dramatu.

Deset minut po změně stran se na opačné straně ocitl sám před Carrizem Simone Zaza, který však mířil jen do tyče! Stará dáma se však od té doby paradoxně ještě více stáhla. Aktivnější byli rozhodně domácí, kteří cítili šanci. Juventus, když se dostal k míči, zdlouhavě kombinoval na vlastní polovině. Dvacet minut před koncem utkání si na centr naskočil Danilo D'Ambrosio a hlavičkoval jen těsně nad břevno! Unaveného Ljajiće následně vystřídal Palacio.

To ale nebylo vše, protože ke konci utkání se stalo přesně to, o co si Juventus celou dobu koledoval. Deset minut zbývalo Juventusu, aby se ubránil. Jenže Perišić padl ve vápně a vybojoval penaltu! K ní se postavil Marcelo Brozović a opět dokázal, jak je pro Nerazzurri platným hráčem - 3:0 a bylo srovnáno.

Podobným způsobem chtěli branky docílit i hosté, když se na druhé straně skácel k zemi Zaza. Jenže píšťalka sudího Tagliaventa se neozvala. Interu to stále nestačilo a chtěl přidat rozhodující branku ještě v normální hrací době. To se málem povedlo Perišićovi, který si naběhl na centr ze strany a jen fantastický zákrok Neta spasil Juventus. A tak ze sebe oby týmy musely vymáčknout poslední zbytky sil. Přišel čas na prodloužení.

V jeho páté minutě jsme se opět dočkali minisouboje mezi Netem a Perišićem, také tentokrát byl Neto skvělý! První větší šance Juventusu se udála ve 101. minutě, když se marně snažil vstřelit branku Zaza. Neměl k tomu ale vůbec daleko. Druhé prodloužení už bylo viditelně na hranici sil hráčů hrajících celé utkání. Rozhodnout mohly čerstvé síly Paula Pogby, jenže Francouz mířil ve velké šanci mimo!

Juventus začal zesilovat svůj tlak a stále častěji se dostával k ohrožení Carrizovy brány. Jenže ani poté se neprosadil a o vítězi rozhodovaly penalty! Tu rozhodující nedal Rodrigo Palacio, takže druhým finalistou je nakonec přeci jen favorizovaný Juventus Turín!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (24)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

ty si jaky naivny :D :D to som este nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Posetril by som aj Pogbu, ten hraje nonstop. V tejto zostave to musime zvladnut, som zvedavy na Hernanesa.

FORZA JUVE!!!

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
ED91

1:1

Reagovat
Furia Ceca

Juventus Starting XI: Neto, Lichtsteiner, Rugani, Bonucci, Alex Sandro, Cuadrado, Sturaro, Hernanes, Asamoah, Zaza, Morata

Bez Pereyry...

Reagovat
DelPiero137

4-4-2? Celkom setriaca zostava, az na Lichtaka.

Reagovat
Airus

Zatím to 442 působí dost bezzubě

Reagovat
Airus

Hernanes to zmrdal, ale byl to na něj jasnej faul

Reagovat
Airus

no a Neto na tom má taky pěknej podíl

Reagovat
smazaný uživatel

to by Gigi chytil

Reagovat
DelPiero137

No neviem ci to nebol faul, ale toto su rozohravky Neto

Reagovat
DelPiero137

Oprava, jasny faul. Odsotil ho dobry meter od lopty.

Reagovat
Airus

faul to rozhodně byl. Počasí a rozhodčí dneska stojej za to

Reagovat
Airus

Jo tohle sem čekal, rozhodčí nejdřív nic nepíska, tak se Inter utrhne a začne nám rakvit hráče JJ by se mě uklidnit

Reagovat
smazaný uživatel

z mé strany docela očekávanej průběh, ze strany Juve bez nasazení

Reagovat
smazaný uživatel

zcela zaslouženě 0 střel na bránu nulová aktivita, pěkně na to serou

Reagovat
Largo

Juventus To je tak, když se hraje na jistotu....

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně inter má tři střely na bránu a tři goly to sem dlouho neviděl 100% využití, juve na to sere, ted budou muset hosici zamakat

Reagovat
smazaný uživatel

no s tym samozrejme nemozno suhlasit.. v 90 minute vas predsa zachranoval Neto, aj v predlzeni..tych striel bolo na branu viac, plus aj brvno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele