Bielsa: Je to důležitá výhra, na kterou jsme se hodně nadřeli

24.11.2014, 19:57
Aktuality
I po čtrnáctém kole vévodí francouzské nejvyšší soutěži Marseille, která si první příčku musela vydobýt zpět včerejším vítězstvím nad Bordeaux. A že nešlo o snadný zápas, ví trenér Marcelo Bielsa, který si společně s kanonýrem Gignacem pochvaluje tvrdou práci svého mužstva...

Olympique v posledních čtyřech kolech dvakrát prohrál se svými pronásledovníky z Lyonu a Paříže, a jelikož mistrovské PSG v pátek urvalo tři body na půdě FC Metz, muselo OM proti Bordeaux taktéž vyhrát, aby se před svým největším rivalem udrželo v čele.

"Je to důležitá výhra, na kterou jsme se hodně nadřeli. Proto jsem třetí gól slavil tak demonstrativně," uvedl Marcelo Bielsa v pozápasovém rozhovoru pro deník L'Equipe. "Po prohře je vždy důležité odpovědět výhrou, obzvláště když tahle výhra nám umožnila zůstat na pozici, kterou potřebujeme," dodal zkušený argentinský kouč.

Marseille hrála s les Girondins bez branek až do pětapadesáté minuty, kdy hosty poslal do vedení Thomas Touré. O pět minut později ale vyrovnal Mario Lemina a v závěru strhly zápas na stranu domácích branky Andrého-Pierra Gignaca a Michyho Batshuayie.

"Je to poprvé, kdy jsme otočili situaci, která hrála proti nám. Ukázali jsme srdce a vzali si zpět vedení v tabulce, hlavně jsme se však dokázali zvednout po porážkách v Lyonu a Paříži," řekl Gignac. "Po gólu Bordeaux jsme neměli čas na to, abychom o sobě pochybovali. V prvním poločase jsme hráli dobře a Mariovo nádherné vyrovnání nám ukázalo cestu," dodal nejlepší střelec Ligue 1.

Autor: Petr Vaněček / ligue1.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pozor na kelímky s kávou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Bielsa je kouzelník

Reagovat
smazaný uživatel

Pan trenér . Náhrada za Wengera nebo Rodgerse ? Počkat on nemluví anglicky

Reagovat
Amarino

Rodgers s Wengerem mluví a vidíš kde jsou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ti už taky ne, jinak nevim

Reagovat
smazaný uživatel

Do LFC by se hodil víc, ten by je tam jinak vycvičil i s jeho španělštinou. V Marseille zatím odvádí skvělou práci.. nečekaně.

Reagovat
Godwinson

Konečně po letech v Marseille našli kouče, který z toho ohromně nabitého kádru dokáže vyždímat výkony alespoň se blížící ideálu a je to člověk, který výsledky/úspěchy týmu podřizuje čistě a jen svému egu. Marseille je holt Marseille. Zatím to občas i díky štěstíčku vychází, takže žádný problém, ale jsem moc zvědavý směrem do budoucna.

Teď někde probíhalo, že mají v Marseille saudské zájemce o koupi, no, mají teď asi živo :)

Reagovat
Woods

kvalitou na PSG to nebude ale to druhe miesto by im velmi slusalo .... a konecne bych som ich opat videl v LM

Reagovat
Israha

Právěže by být mohlo. Bielsa je lepší trenér než Blanc a tím dorovnává ten o něco slabší kádr. Navíc PSG bude min do začátku jara nejspíš hrát čtyři soutěže, OM dvě nebo možná jen jednu...ta šance tu je.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

"Al-Walid Bin Talai Bin Abdelaziz Al Saoud, saúdskoarabský princ a podle magazínu Forbes pětatřicátý nejbohatší člověk světa, údajně chce koupit Olympique Marseille. Dle informací deníku L’Equipe už je i v kontaktu s vedením francouzského klubu, ten ale ve svém prohlášení vše popřel."

Díky, nechceme. Běžte po riviéře o dům dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Nech si račej skrati meno a neotravuje. Ale marseille by bol jediný úspešný klub ktorý by takýto ľudia kúpili. PSG-nič, city-nič chelsea - nič.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, že bez nich tebou jmenovaní nebyli slavní, úspěšní atd. dokud je nekoupili. Marseille, už něco dokázala. Byla úspěšná a nepotřebovala k tomu žádnou finanční podporu. A věřím, že se mohou obejít bez štědrých a nikdy nekončících prostředků, kterými tito bohatí lidé disponují, i v budoucnu. Ale tohle srovnání mě vůbec nezajímá. Já nemám rád ropaře, plynaře a jim podobné, kteří si z toho klubu udělají hračku. Nenávidím slovo projekt nebo vize ve spojitosti s fotbalem. Tohle do fotbalu (a vůbec do kteréhokoliv jiného sportu) dle mého názoru nepatří! Takže, jak jsem psal výš, jen ať se pěkně od Marseille drží dál.

Reagovat
smazaný uživatel

* a nedoporučuj mi, co mám a nemám dělat. Já se za OM ve jménu nehanbím a rád bych zůstal u toho, abych nemusel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som navrhol tomu potencialnemu kupcovi OM nech si skráti meno

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, to se omlouvám. Já myslel, že to je nějaká narážka na mě...

Tak jsem rád, že někdo další to vidí podobně.

Reagovat
Godwinson

Neunáhluj se :) Byla by to sranda, Monacu to zřejmě dlouho nevydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

Toulalanovi končí zmluva, Moutinho chce isť preč, Kondogbiu a Martiala neudržia. Som zvedavý ako dopadnú, skončí to jak Anži a možno naspať do Ligue 2

Reagovat
smazaný uživatel

Kurzawa se tam taky dlouho neudrží. Byla to s něma fraška, ale L2 jim nepřeju.

Reagovat
smazaný uživatel

na toho som zabudol, onho sa zaujíma momentálne City a United

Reagovat
Godwinson

Martiala asi ne, ale ostatní podle mě udrží, včetně Kondogbii. Já jsem na ně hodně zvědavej, jestli třeba Moutinha nějak adekvátně nahradí nebo pár hráčů draze prodají, trochu si vydělají a pak budou hledat kupce, třeba.

Reagovat
smazaný uživatel

No, sranda. V Monacu, Machachale, Malaze byli/jsou jistě velmi nadšení. A nikde není psáno, že Marseille by to nemuselo potkat taky. (a nechci být hned skeptický, ale Marseille taky začíná na "M" )

Jak jsem psal výš - nenávidím City, CFC, Zenit, PSG... Většina sympatických klubů si úspěchy vybojuje, ale tihle a jim podobní si je vyloženě "kupují". Hnusí se mi to.

Toliko asi k tomu, nechci se tu hádat. Je to tak na debatu někde u piva. Ale můj postoj se k nim stejně nikdy nezmění. A nic by na tom neměnila ani ta skutečnost, že OM slavila úspěchy už mnohem dříve. Nepotřebuju, aby pak byli za výsměch.

Reagovat
Godwinson

Pokud má nějaký vztah k městu, tak to zvyšuje pravděpodobnost, že to průserem neskončí. I když je to vždy otázka, no. Já je taky nemám rád, ale fakt je ten, že vzhledem k PSG bych to i schvaloval. Objevila by se další velká síla, přitekly by peníze, pravděpodobně by došli další v rámci Evropy vysoce nadprůměrní hráči, zatraktivnilo by to ligu.

Samozřejmě ve všech dalších ohledech je to hnus

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím ve všech bodech, PSG by se měl rozhodně někdo vzepřít a bez vstupu Arabů to asi ani jinak nepůjde. Mě děsně vadí ta věc, že se to všechno točí kolem prachů a úspěchů. Rád bych viděl ve svém oblíbeném klubu další velká jména, fotbalové hvězdy, bylo by to super, jenže ne za těchto okolností. Vždyť ti fotbalisti kolikrát nemají k tomu městu absolutně žádný vztah a jdou tam jen kvůli penězům. Jakmile uslyší nějaké šustění, tak přímo za tím.

Já tam nechci hráče, kteří budou Marseille a lidi v ní milovat jen proto, že tam dostávají vysokou gáži.

Reagovat
smazaný uživatel

bielsa je boh !

Reagovat
smazaný uživatel

Princ ktorý ma zaujem o kúpu marseille ma vraj citový vzťah k mestu po tom čo jeho syna zachránili v miestnej nemocnici po autonehode

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele