Benteke si přetrhl achilovku a čeká ho půlroční pauza

03.04.2014, 19:58
Aktuality
Hodně tvrdý ortel si dnes od lékařů vyslechl Christian Benteke, belgický reprezentační útočník stráví dlouhých šest měsíců na marodce a přijde tak i o mistrovství světa v Brazílii. Na vině je přetržená achilovka, kterou si Benteke odnesl z tréninku Aston Villy...

Třiadvacetiletý kanonýr si zranění přivodil dnes a kluboví doktoři měli okamžitě jasno o tom, že se Benteke nevyhne operaci. Mimo hru bude půl roku - minimálně.

"Je to velká rána jak pro Christiana, tak pro celý klub. Zmešká zbytek sezóny a určitě i světový šampionát. On ale bude tvrdě pracovat, protože to je pro něj typické, a v příští sezóně se nám vrátí ještě silnější," uvedl manažer birminghamského celku Paul Lambert.

Benteke přišel do Aston Villy v srpnu 2012 z belgického Genku a ve své první sezóně na Ostrovech nastřílel třiadvacet soutěžních branek. Tím si vysloužil vylepšený čtyřletý kontrakt, letos ale vykazoval horší formu a soupeřova konta zatížil jen jedenácti trefami.

Autor: Petr Vaněček / theguardian.com

Komentáře (444)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele