Benteke přestoupil z Aston Villy do Liverpoolu

22.07.2015, 22:19
Aktuality
Liverpool před několika dny prodal do Manchesteru City Raheema Sterlinga, jehož místo v kabině Reds zabere Christian Benteke. Anglický klub dnes dotáhl přestup belgického reprezentačního útočníka z Aston Villy...

Benteke přichází za 32,5 milionu liber a je druhou nejdražší posilou v historii Liverpoolu, o dva a půl milionu liber byl dražší jenom Andy Carroll.

"Liverpool FC je potěšen, že může potvrdit přestup belgického reprezentačního útočníka Christiana Bentekeho z Aston Villy. 24letý fotbalista podepsal s Reds víceletý kontrakt poté, co dnes v Londýně úspěšně podstoupil lékařskou prohlídku," stojí v prohlášení na internetových stránkách Reds.

Benteke by měl vyřešit loňské problémy Liverpoolu se střílením branek. Ty začaly odchodem Luise Suáreze, jehož následně nedokázali nahradit Mario Balotelli a Rickie Lambert, další útočník Daniel Sturridge navíc měl dlouhodobě zdravotní problémy.

Benteke strávil v Aston Ville tři sezony a ve 101 zápasech nasázel 49 gólů. Villans na něm vydělají, v roce 2012 za něho Genku zaplatili sedm milionů liber.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (1115)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele