Benitez prodloužil v Liverpoolu až do roku 2014

18.03.2009, 22:31
Aktuality
Spekulace o možném odvolání Rafaela Beniteze od kormidla Liverpoolu jsou definitivně u konce. Po dlouhých jednáních došlo k podpisu nového kontraktu a španělský kormidelník by na lavičce Reds měl vydržet až do léta 2014...

"Moje srdce patří Liverpoolu, takže jsem novou smlouvou potěšen. Miluji tento klub, fanoušky a město. Vzhledem ke klubu a příznivcům jsem nemohl odmítnout," prohlásil Benitez.

Na konci února to přitom vypadalo, že Benitez bude propuštěn. Některé sázkové kanceláře tehdy rapidně snižovaly kurzy na to, že španělský kormidelník bude dalším odvolaným manažerem Premier League.

Benitez přišel na Anfield Road v létě roku 2004 po úspěšném působení ve Valencii a hned ve své první sezoně dovedl Liverpool k triumfu v Lize mistrů. Hlavním cílem Reds ovšem je Premier League, kterou jako nejúspěšnější anglický klub v historii od založení ještě vyhrát nedokázali a zřejmě se jim to nepovede ani letos. Liverpool o víkendu sice vyhrál na hřišti vedoucího Manchesteru United 4:1, přesto na první místo ztrácí stále čtyři body a Red Devils mají ještě jeden zápas k dobru.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (568)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele