BENITEZ CHCE ZMĚNY V SYSTÉMU

20.03.2007, 18:08
Aktuality
Rafael Benitez volá po "pošpanělštění" anglických ligových soutěží. Zatímco na Pyrenejském poloostrově hrají mladí fotbalisté z rezervních týmů v ligových soutěžích, v Anglii mají svou vlastní soutěž, což podle Beniteze neprospívá především vývoji nových talentů...

Anglie zatím stále sází na střetávání stejných věkových kategorií. Rezervní mužstva ligových a divizních klubů nehrají nižší soutěže a střetávají se ve vlastní juniorské, což pro hráče znamená nedostatek zápasů s kvalitnějšími a herně vyzrálejšími soupeři. Ve Španělsku je tomu jinak a druhou ligu hraje například B tým Realu Madrid.

"Je zřejmé, že rezervní liga nefunguje. Vidíte mladé hráče hrát nějakých osmnáct zápasů za rok, to není nic, určitě to nestačí k jejich rozvoji. Ve věku mezi 18 a 21 lety hráči ani nevědí, co mají dělat. Pokud jsou v osmnácti dost dobří, tak jsou sice součástí prvního týmu, ale sedí jenom na lavičce," kritizuje anglický styl bývalý kouč Valencie a Tenerife, podle něhož je pak jedinou možností poslat hráče někam na hostování.

"Je to něco, co potřebuje změnu. Jsem tu již tři roky a mluvil jsem se spoustou lidí a jediné, co zatím vidím, jsou sedmnáctiletí fotbalisté, kteří nemohou postupovat dále v kariéře," pokračuje Benitez.

Stejnou změnu jako Benitez nedávno navrhoval také jeho kolega Jose Mourinho. "Rafa" navíc přidává poznatky z vlastní zkušenosti. "Byl jsem trenérem Castille, rezervního týmu Realu Madrid, a měl jsem hráče, kteří ve svých osmnácti nebo devatenácti hráli Španělskou druhou divizi. Nastupovali proti mužům, vyhrávali a my skončili šestí a čtvrtí," vzpomíná Benitez na angažmá ve španělském hlavním městě. "Rád bych viděl rezervní týmy velkých klubů hrát ligové zápasy. Proč ne, když jsou dostatečně kvalitní?" ptá se na závěr Benitez.

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*Vosky

Větší píčovinu si už vymyslet nemoch

Reagovat
HOST*Vincent Blanquinegro

má naprostou pravdu

Reagovat
HOST*españa

přesně tak, dobrej návrh

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý návrh, ale teď se dělá, jako kdyby s tím Benítez přišel jako první...

Reagovat
HOST*nofan

Já myslim, že jestli je ten mladej dobrej, tak si ho tam vytáhnou. Jestli to není vidět ani mezi těmi mladými, tak asi v první nemá co dělat, né. Arsenál má taky mladý hráče a jak hrajou - dobře.

Reagovat
HOST*ital

Problém je v tom,že mladý hráč ještě nemá na to,aby se zapojil do prvního týmu a v tom rezervním už se nemůže dál vyvíjet a fotbalově růst.V 16 letech je na tom stejně jak potom v 19 a kariéra jednoho talentu je v p...Na druhé straně v Itálii je tento systém stejný a např. odchovanců Juventusu,kteří si za Juve nikdy nekopli je plná Série A a hlavně Série B.Hodně záleží na tom,jak se kluby staví k hostování těchto hráčů...

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal se v Anglii hraje pro diváky a ti na béčka chodit nebudou. Tam to není jak u nás, i nižší ligy lidi zajímají

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele