Beňat chce mít o budoucnosti brzy jasno

08.02.2013, 09:53
Aktuality
Beňat Etxebarria by rád vyřešil svou budoucnost. V Betisu má smlouvu do konce příští sezony a s klubovým vedením momentálně jedná o jejím prodloužení. Pětadvacetiletý záložník se nebrání setrvání v klubu, nechce hlavně dopadnout jako kolega ze španělské reprezentace Fernando Llorente.

"Chtěl bych, aby bylo do června jasno, jestli prodloužím smlouvu, nebo odejdu," říká Etxebarria. "Rád bych zůstal. Klub mi dal nabídku nové smlouvy, my jsme poslali zpět náš návrh. Dohodli jsme se, že budeme jednat v únoru nebo březnu. Klub teď má víc času a my čekáme."

Etxebarriův příběh o (ne)prodloužení smlouvy pomalu začíná připomínat ságu kolem útočníka Athletiku Fernanda Llorenteho. Jeho se baskický klub snažil neúspěšně udržet a Llorente se nakonec upsal Juventusu, kam zamíří v létě. Kromě toho, že naštval fanoušky, tak také ztratil formu a místo v sestavě.

"Nechci se dostat do Llorenteho situace," zdůrazňuje Etxebarria, který ale přiznává, že vyrovnat se s tlakem okolí není snadné. "Fyzicky jsem na tom dobře, ale herně se mi tolik nedaří. Jsem pod tlakem a v nejistotě, což si vybírá svoji daň. Cítím také, že fanoušci chtějí, abych prodloužil smlouvu, snažím se ale soustředit se jen na fotbal," dodal.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
A Seleção

Hlavne nechod k nam...

Reagovat
smazaný uživatel

Šuch s Tebou do Athletica (díky článku paradox trochu) místo Martíneze! Typologicky sice rozdílní hráči, ale kvalitou sssrovnatelní, víceméně

Reagovat
smazaný uživatel

Je to složitý s nim.. Do Barcy a Realu zbytečnej,Atletico má na tuhle pozici plno, Valencia ho nekoupí a nevěřím, že ho Betis do Atheltica pustí..

Reagovat
smazaný uživatel

Ikž sem zapomněl na Malagu! Ta kromě Toulalana nemá na tuhle pozici nikoho.. Tak tam by moh.. Ale pro něj bude asi nejlepší zůstat ..

Reagovat
smazaný uživatel

za čo by ho Malaga kupila

Reagovat
Kily

za "peníze", které dostane od Valencie za Toulalana

Reagovat
smazaný uživatel

to už by som bral

Reagovat
havrys99

19 zápasů/ 12 žlutých. Slušný počin

Reagovat
smazaný uživatel

Měl by se vrátit k formulím

Reagovat
smazaný uživatel

tak kto by chcel skončiť ako ku*va... že Fernando

Reagovat
smazaný uživatel

Musi u nas zustat, mela by to byt pro klub jasna priorita.. kazdy zapas bez nej jsme neskutecne bezzubi :(

Reagovat
smazaný uživatel

tak keď vám v útoku hrajú frajeri na záver

Reagovat
smazaný uživatel

ja to vidim na bilbao

Reagovat
H.N.T.

přijde mi to i nejlogičtější... Mimo španělskou ligu nezamíří... Real a Barca těžko, možná ta Valencia nebo Malaga by po něm mohla sáhnout. Ale Athletic podle mě udělá hodně aby ho získali. Nějaká posila bude a když se Natxo upsal Arsenalu, viděl bych to právě na něj.

Reagovat
H.N.T.

Mohl by posílit Athletic... ostatně je to odchovanec... Konkurence pro Iturraspeho a San José zpátky na post stopera

Reagovat
FC Porto FC

Jak si pomůže když půjde do Bilbaa?

Reagovat
smazaný uživatel

Platovo by išiel hore, v základe by hral, takže takto teoreticky to vyzerá celkom dobre. Kde skončí, to už vie len on

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele