Belgický útočník Lukaku natrvalo zakotvil v Evertonu

30.07.2014, 21:45
Aktuality
Romelu Lukaku strávil poslední roky na hostování, ode dneška ale má do budoucna jistotu. Belgický reprezentační útočník se stal kmenovým hráčem Evertonu, který si ho před rokem vypůjčil z Chelsea a nyní ho z londýnského celku vykoupil za rekordní částku osmadvaceti milionů liber...

"Čas začít psát novou kapitolu," uvedl jednadvacetiletý střelec dnes na svém Twitteru, načež Toffees jeho přestup potvrdili na večerní tiskové konferenci. Lukaku podepsal pětiletou smlouvu a stal se nejdražší posilou v historii liverpoolského klubu.

Lukaku přišel na Stamford Bridge před třemi roky za dvaadvacet milionů eur z Anderlechtu, celkem si ale za Chelsea připsal jen patnáct soutěžních startů. Hned ve svém prvním roce byl u triumfu Londýňanů v Lize mistrů, v milionářské soutěži ale tehdy neodehrál ani minutu. Následující dva ročníky pak strávil ve West Bromwichi a Evertonu, za který se v třiatřiceti utkáních trefil šestnáctkrát.

Po nepříliš výrazném vystoupení na světovém šampionátu bude urostlý kanonýr v Goodison Parku pokračovat, Chelsea totiž přivedla Diega Costu s klubovou legendou Didierem Drogbou a pro mladého Belgičana už v týmu Josého Mourinha nezbylo místo. Jeho prodej má Abramovičovu klubu vylepšit pozici ve vztahu k plnění Finanční Fair Play.

Autor: Petr Vaněček / evertonfc.com, bbc.co.uk

Komentáře (1385)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele