Bayern Mnichov dojednal přestup Hummelse z Dortmundu

10.05.2016, 13:00
Aktuality
Mats Hummels se dočká návratu do Bayernu Mnichov. Německý obránce se nedávno rozhodl pro odchod z Borussie Dortmund a přestup do Bavorska, který byl dnes oficiálně potvrzen...

27letý fotbalista prostředí bavorského velkoklubu velmi dobře zná, jelikož v něm vyrůstal. Do Dortmundu následně zamířil v lednu 2008 na hostování, které bylo o rok a půl později změněno v trvalý přestup. Během let ve Vestfálsku se Hummels stal stabilní součástí základní sestavy Borussie, s níž dvakrát získal mistrovský titul a vypracoval se i v člena základní sestavy národního týmu.

O možném odchodu Hummelse se mluvilo již delší dobu a v úvahu připadaly Barcelona, Manchester United nebo Liverpool. Bayern tento transfer přijde hodně draho, za fotbalistu se smlouvou na poslední rok má zaplatit 38 milionů eur.

"Rozhodnutí opustit po osmi a půl letech BVB nebylo snadné. Vždycky jsem byl a stále jsem pyšný na to, že mohu oblékat dres BVB a být součástí výjimečného týmu. Ještě před návratem do domovského města mám jeden velký cíl, a to vrátit do Dortmundu DFB-Pokal a oslavit to s fanoušky, stejně jako spoluhráči pro to udělám maximum. Všem děkuji za báječné roky v Dortmundu," nechal se slyšet Hummels.

Autor: Tomáš Pavlík / dfb.de

Komentáře (449)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele