Hummels se rozhodl, v létě chce do Bayernu Mnichov

28.04.2016, 17:42
Aktuality
Poslední zápasy v dresu Borussie Dortmund před sebou dost možná má Mats Hummels. Německému obránci běží smlouva do června 2017 a její prodloužení je hodně nepravděpodobné, dnes totiž vedení BVB oznámil své další plány a po sezoně by rád zamířil do Bayernu Mnichov...

27letý fotbalista prostředí bavorského velkoklubu velmi dobře zná, jelikož v něm vyrůstal. Do Dortmundu následně zamířil v lednu 2008 na hostování, které bylo o rok a půl později změněno v trvalý přestup. Během let ve Vestfálsku se Hummels stal stabilní součástí základní sestavy Borussie, s níž dvakrát získal mistrovský titul a vypracoval se i v člena základní sestavy národního týmu.

O možném odchodu Hummelse se mluvilo již delší dobu a v úvahu připadaly Barcelona, Manchester United nebo Liverpool. Bayern má v tuto chvíli výhodu, případný transfer ovšem nebude levnou záležitostí.

"Ve světle aktuálního vývoje se vedení Borussie Dortmund rozhodlo, že přestup bude realizován pouze v případě nabídky Bayernu Mnichov, která bude brát v úvahu cenu hráče jak na hřišti, tak i mimo něj," reagovala Borussia na dnešní Hummelsovo rozhodnutí.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com, dfb.de

Komentáře (736)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele