Baroš: V národním týmu mě těší každý gól

01.03.2012, 08:56
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (51)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to ses včera po pul roce zaradoval:)

Reagovat
smazaný uživatel

po roce

Reagovat
smazaný uživatel

Tak doufám, že na další gol nebude muset čekat zrovna tak dlouho

Reagovat
eder

Žádný strach, příští 29.únor je opět jeho.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně to uklidil..)tady musí přjíít ovšem poklona pro Rezka..)

Reagovat
Seppe

stejně je to pořád náš nejlepší utočník

Reagovat
smazaný uživatel

je to smutné, ale je to tak... mohlo by mu to zase začít v repre střílet :)

Reagovat
SniperxXx

Naběhnutí a přihrávky byla geniální!

Reagovat
smazaný uživatel

Včera to s Rezkem sehráli na výbornou. Čech opět zachytal skvěle, Rajtoral skvělý výkon jinak se tam nic moc chválit nedá. Takový Kolář v té repre nemá vůbec co pohledávat.

Reagovat
smazaný uživatel

To samí Štajner..je hezký,že se mu v lize daří ale máme určitě lepší hráče jak on

Reagovat
FCSL

Na Rosickýho post ne,bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukni se někdy na zápas Liberce než budeš moudřit, pokud tam někdo nemá co dělat tak to je Kolář a Petržela ale Štajner i přes svůj věk pořád dokáže vyplodit parádní akce.... I když bude třeba jen střídat místo stálicí....

Reagovat
FCSL

Hlavně aby pravidelně hrál v Galatarasayi a zůstal zdravej.

Reagovat
FC Porto FC

Když dal Baroš gol to bylo GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Baroš nikdo mi něvěřil

Reagovat
opretis

Baroš dal gol a rajtoral s limbou hráli bezvadně. Co víc si přát? Snad jen výhru,

Jinak:nevíte jak hrál forlán proti rumunsku???

Reagovat
cubinho

Řekl bych, že velmi dobrý výkon. Dozadu to nebyl nic moc, protože se Irové dostali asi do 3-4 velmi dobrých příležitostí, ale celkově se mi výkon našich líbil - tady bych podotknul do příchodu Koláře na hřiště (jeden z nejhorších výkonů v reprezentaci vůbec).

Čech - tady asi nikdo normální nepochybuje o jeho pozici. Tradičně velmi dobrý, za vstřelený gól mohl ze všech zúčastněných (čti Kolář, Sivok, Čech) nejmíň.

Gebre - dneska přes něj dost chodilo, ale u krajních obránců mi to zas tak nevadí, když to dokážou kompenzovat hrou dopředu (to samé platí u Rajtorala). Dopředu velmi dobrý. Když bych měl vybrat mezi ním a Rajtym, upřednostnil bych Rajtorala, protože je to - nebojím se říct - jeden z 5 nejlepších českých fotbalistů vůbec. Já bych ale zvolil alternativu s oběma v základu - Gebre prav bek, Rajtoral pravá záloha.

Sivok + Kadlec - obstojný výkon, bohužel prohrávali celkem důležité hlavy v pok. území a nedá se o nich dvou říct, že by byli na stopery náležitě důrazní. Mají celkem slušnou rozehrávku a působí fotbalově. Kdybych se měl rozhodovat mezi dvěma stopery do základu, asi bych dal přednost Kadlecovi před Hubníkem (bohužel reprezentovat odmítl Jarošík ale taky Ujfaluši - u toho mi to tak nevadí, protože se choval jak vůl. Ale zrovna tito dva by byli těmi posledními dílky do už slušně fungující základní sestavy.) Kadleca bych upřednostnil i proto, že nalevo bych raději viděl Limberského, kterého už jsem chtěl v repre dávno - hecíř, jeden z mála, co dokáže přitvrdit, velmi dobrý dopředu i dozadu - a Kadlec je asi větší jistota než Hubník (o Rajnochovi ani neuvažuju). Nalevo bych tedy postavil už zmíněného Limberského (lepší než Pudil - ten má sice výbornou levou, ale pro mě to není obránce), ten je také použitelnější do kombinace než kdokoliv na jeho postu - když se potom na hřišti potkají hráči, kterým balon nepřekáží a dovedou velmi dobře kombinovat, je to hned patrné na hře týmu (třeba jako v zápase s Irskem).

Plašil - proti Irsku slušný výkon. Nebojí se hrát, hodně drží balon, sice ze startu dost kazil, ale postupem času byl hodně aktivní i bez zbytečných ztrát. Sice se někdy mohl zdát, že zbytečně brzdil hru, ale dokážu si představit, že je v jistých situacích obtížné někomu přihrát (při rodícím se brejku) a raději zvolil zasekávačku. Těch zbytečných přihrávek dozadu (nejen z jeho strany) bylo v tomto zápase někdy až moc, škoda. Ale pro mě jasná volba na střed zálohy vedle Jiráčka. Jiráček se bohužel zranil, jinak hrál do té doby velmi dobře, byl aktivní, jistý s balonem. Dvojice defenzivnějších - ikdyž mluvit o Jiráčkovi s Plašilem jako o def. záložnících je blbost - takže spíše dvoji středních záložníků za Rosou je pro mě jasná: žádný Hübschmann (pro mě zbytečný hráč, protože dopředu nevymyslí nic, dozadu jsou stejně dobří jiní) ale Plašil+Jiráček.

Škoda, že se dneska (včera) moc nedařilo Jirkovi Štajnerovi. Celkem dost kazil přihrávky, ale pořád je to velmi dobrý fotbalista, který si za výkony v lize a celkovou fotbalovost místo v reprezentaci zaslouží a jako alternativa za Rosického je pro mě volba č. 1, třebaže to dneska nebyl úplně on, ale je to hráč do kombinace se kterým jde "líbivost" hry celého týmu nahoru.

Ještě bych se zastavil u Koláře... Jednoznačně nejhorší hráč zápasu. Zkazil co se dalo. Hrál podobně jako v Plzni, tedy: pomalý, zbytečně sóloval, z čehož vyplynulo obrovské procento ztracených míčů. Už mě tím hodně štve a v reprezentaci bych ho už nejraději neviděl. Uvidíme, co na to Bílek.

Zajímavé bude také složení krajní zálohy - asi stejně těžké jako složení stoperské dvojice. Petržela není tím Petrželou z předchozí sezony, ale zrovna proti Irsku zahrál jeden z nejlepších zápasů v reprezentaci. Sice pořád neumí nacentrovat a dělají mu problémy i přihrávky po zemi, ale je určitě použitelný pro rychlé brejky a občas se mu povede i nějaká ta klička do přečíslení. Ale jak jsem psal výše - místo něj bych dal přednost Rajtoralovi.

Rezek... asi nejzajímavější hráč v reprezentaci za posledních několik dlouhých let. Fotbalově na ni prostě nemá, ale záhadou je, že je prostě přínosem a právě on vybojoval už několik důležitých bodů v kvalifikaci a zařídil i gól v Irsku. Nefotbalovost nahrazuje bojovností a rychlostí a tím je hodně platný. Nečekal bych, že bych by někdy rád za to, že bude v reprezentaci, ale on si ji momentálně zaslouží a dokonce si zaslouží být i v základu. O základ se pobije s Pilařem. Ten je samozřejmě technicky výborný, úplně jinde než Rezek, ale... Nevím dilema. Určitě bych v základu raději viděl Pilaře (i pro budoucnost), ale ten Rezek je fakticky hodně platný. Uvidíme, co vymyslí kouč.

Baroš - nejlepší český útočník. Kdo o tom pochybuje, pochybuje o tom proto, protože Baroše nemá rád. Proti Irsku potvrdil, že když se dostane do hry a záloha je schopná mu přihrát, umí si pokrýt balon a je slušný do kombinace. Vypadá to, že taky dost zhubnul a je rychlejší. Konečně taky vstřelil gól (a to s velkým přehledem). Lafata se do hry moc nedostal. Dostal se do jedné šance, ale zakončoval dost vedle. Věřím, že může být platný, ale na základ reprezentace nemá. Přesto budu rád, když na EURO pojede. Pekhart se mi nelíbí, v reprezentaci mi přišel vždycky zbytečný (ale moc toho neodehrál, jen co je pravda). Tento typ útočníků se mi moc nelíbí a nový Jenda Koller to taky není. Uvidíme, jak se dokáže připravit Necid, protože on by mohl být tím druhým útočníkem po Barošovi. Samozřejmě může na jaře vylétnou ještě někdo, kdo v reprezentaci momentálně není a mohl by tak jet na EURO, protože v útoku mi ta konkurence s spolu se stoperskou dvojici přijde nejslabší. Nabízí se třeba Svěrkoš, Chramosta...uvidíme.

Známkové ohodnocení hráčů proti Irsku (1-10):

Čech: 7

Gebre: 6

Sivok: 6,5

Kadlec: 6,5

Limberský: 6

Petržela: 6

Plašil: 7

Jiráček: 7

Štajner: 6

Rezek: 6,5

Baroš: 7

-------------

Rajtoral: 8

Pilař: 5,5

Hübschmann: 6

Kolář: 2

Lafata: 5,5

Pekhart: -

-----------------------

Nominace na EURO:

Čech, Drobný, ? (Laštůvka, Vaclík, Švenger, M. Čech)

Rajtoral, Gebre, Sivok, Hubník, Kadlec, Limberský, ? (stoper: Kalas, Suchý, Mazuch)

Petržela, Jiráček, Plašil, Hübschmann, Rosický, Štajner, Rezek, Pilař, ? (Černý, Vácha, Krejčí, Hloušek, Pudil)

Baroš, Lafata, Pekhart, ? (Necid, Svěrkoš,...)

----------------------------------Čech----------------------------------

Gebre (Rajtoral)---Sivok----Kadlec (Hubník)---Limberský (Kadlec)

---------------Plašil (Hübcshmann)-----Jiráček (Štajner)--------------

Rajtoral (Petržela)--------Rosický (Štajner, Plašil)-----Pilař (Rezek)

-------------------------------Baroš (?)------------------------------------

Reagovat
smazaný uživatel

Ses asi nudil, že? Jinak ale sestava pěkná..

Reagovat
cubinho

Reagovat
fabec1222

Řek bych, že když se hraje na 1 útočníka, tak je zbytečné brát víc jak 3

Reagovat
smazaný uživatel

Zvlášť, když hrota zahraje i Rezek.

Reagovat
cubinho

Kolikrát se stane, že prohráváš a potřebuješ poslat do zápasu 2. útočníka. Taky nikde není psáno, že bude všechny zápasy hrát s jedním útočníkem. Navíc, pokud si vzpomínáš na MS 2006 - zranil se Baroš i Koller... To samé můžu říct o postu golmana - proč brát 3 brankáře, když bude stejně chytat Čech?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

za základní sestavu

Reagovat
soukup

no já mám pořád větší důvěru v Kadlece na beku místo na stoperu, to je jen znouzectnost a často tam chybuje i když včera třeba výjimečně ne

Reagovat
cubinho

Já půjdu asi dost silně proti proudu, ale Kadlec mi pořád nepřipadá jako nějak extra skvělý fotbalista. Na levém beku v repre (a co vím i v Německu) často chybuje směrem dozadu a dopředu to taky není žádná sláva (narozdíl zase od toho Německa, kde je dopředu velmi dobrý). Neřekl bych, že levá strana bude slabší s Limberským než kdyby tam hrál Kadlec... A Kadlece na stoperu mám spíše z nouze, jak píšu výše.

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec byl s šesti góly nejlepší střelec naší kvalifikace z pozice levého beka...to se mi zdá jako dobrá podpora útoku

Reagovat
cubinho

Góly dal 4 a 3 z toho byly z penalty,...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak to jsem se spletl. Moje chyba

Reagovat
smazaný uživatel

dva přidal proti ukrajině

Reagovat
smazaný uživatel

Rajtorala bych taky rad videl na prave zaloze

ale Bilek ho tam neda

Reagovat
Cipinho

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý. Jen toho Lafatu, tomu bych naopak dal větší šanci. Včera se tak jakoby rozkoukával a bylo vidět, že ví, co tam chce dělat, jen tam neměl svoje spoluhráče. Nezdá se mi, že by někdo, kdo sází góly v lize neměl dávat góly v repre. Uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá práce

Reagovat
mayday

Jako bys mi mluvil z duše, souhlasím tak s 95% tvojeho článku, fakt výborný zhodnocení Přesně takto se na to dívám taky. Úkol číslo 1 pro nejbližší nominaci pro Bílka je nezařadit do ní žalostného Koláře To je borec, kterej tam nemá co dělat i v porovnání s Rezkem, kterej je opravdu platnej.

Reagovat
j_mrazik
Reagovat
fantomas

Ježiš, ten vypadá strašně.

Reagovat
smazaný uživatel

Baroš je pořád náš nejlepší útočník,zato Lafata mě opět utvrdil v názoru,že na mezinárodní úroveň nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

to rozhodně nemá. může si každý říkat, že by to bylo nezasloužené i kdyby dal v jablonci třeba 50 fíků. ale v repre a ASI ani nikde jinde než v jablonci nemá prostě co dělat

Reagovat
smazaný uživatel

s tím se musí jedine souhlasit

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Potřeboval bych pomoc, sháním článek nebo nějaké zhodnocení finále LM z roku 2005...AC Milan - Liverpool...nejlépe třeba z pohledu Šmicra nebo Baroše. Děkuji za jakoukoli pomoc

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Potřeboval bych pomoc, sháním článek nebo nějaké zhodnocení finále LM z roku 2005...AC Milan - Liverpool...nejlépe třeba z pohledu Šmicra nebo Baroše. Děkuji za jakoukoli pomoc

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí, když napíšeš o rozhodčím, co to pískal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Pěkně, Bary.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele