Baraja: Potřebný impuls nám dodalo kouzlo Mestally

28.04.2023, 11:04
Aktuality
Rubén Baraja (© AFP)

Valencia byla zvyklá bojovat o pohárové pozice, mizerná práce jejího vedení se ovšem odrazila na výsledcích a tradičnímu španělskému klubu letos hrozí sestup z nejvyšší soutěže. Až na konci dubna se Netopýrům povedlo slepit dvě ligové výhry v řadě, po Elche včera udolali i Valladolid...

Valencia přitom už od šesté minuty prohrávala a obrat předvedla až po změně stran. Po hodině hry srovnal Mouctar Diakhaby, ve třetí minutě nastavení se hrdinou stal teprve devatenáctiletý Javi Guerra. Domácí tak dali vzpomenout na 21 let starý duel proti Espanyolu, ten měl stejný průběh a znamenal zlom v boji o titul, oba góly tehdy dal nynější trenér Rubén Baraja.

"Dnešek je velmi zvláštním dnem, před 21 lety jsme zde otočili těžký zápas s Espanyolem a vítězství nás nasměrovalo k zisku titulu. Tato výhra má ještě lepší příchuť. Nesklopili jsme hlavy, tým se ve složité situaci dokázal postavit zpátky na nohy a za úsilí a obětavost jsme byli odměněni třemi body," pochvaluje si Baraja.

"Od úvodní branky se odvíjel celý zápas, zaplatili jsme za první chybu a museli pozměnit taktiku. Tohle je strašně důležitá výhra a je druhou v řadě, to se v letošní sezoně ještě nepovedlo. Potřebný impuls nám dodalo kouzlo Mestally, díky němu jsme se znovu dostali ze složité situace. Jsem vděčný všem za jejich příspěvek," pokračoval.

Valencia pro tuto chvíli opustila sestupové pozice a je na patnáctém místě, vyhráno ale rozhodně nemá. Třiatřicet bodů nasbírala i Almería, náskok na osmnácté Getafe činí jen dva body.

"Odpovědnost svým způsobem představuje komplex a nástrahy, těžkosti přijdou během každé sezony. Nejdůležitější ze všeho je, že týmu nechybí energie a konec to jasně ukázal. Energii, touhu a hladovost nám dodávají mladí kluci. Po této stránce šlo dnes všechno skvěle a Javi dal nádherný gól. Valencijský dres může být těžký a hráče svou vahou táhnout dolů, my na to odpověděli skvělým výkonem," raduje se.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Pablos

Doufám, že je ten princ Baraja udrží. Ale je to strašný, můj oblíbenej klub a takhle dojebanej.

Reagovat
Seydou Doumbia

Myslíš že by Valencii sestup prospěl a nebo by zůstali zatracení ve druhé lize a nemohli se dostat zpátky?

Reagovat
Pablos

Já je vyloženě nesleduji, proto je i nemám v oblíbených přímo... nemám na to čas, jsem rád, že stíhám českou ligu. Ale já tyhle ,,pročišťovací kůry" druhou ligou nemám rád celkově... jsem k tomu vždy spíš skeptický, že se ten klub může zajebat ještě víc... čest vyjímkám kdy to pomůže.

Reagovat
Seydou Doumbia

Chápu šéfe, tak třeba se někdo chytne na mou otázku tady. Ano je to vždy bud a nebo a velky risk. Bud vyhážeš odpad z týmu a budeš to stavět na mladých hráčích a těch co za ten klub chtějí bojovat a vrátíš se a nebo vše rozprodáš, skončíš zadlužený ve středu druhé ligy.

Reagovat
GrimeBaller98

Rekl bych, ze v 2.lize by zustali minimalne dalsi 3 roky, jsou tam financni potize a jeste by museli o dost snizit naklady. Myslim si, ze by je to pomalu znicilo, ale treba by to znamenalo, ze by to ten krip Lim prodal

Reagovat
FC Porto FC

No spíš to vidím že by to dopadlo jak když sestoupil Sunderland než jak když sestoupil Newcastle

Reagovat
Fendi

Naopak, doufám, že spadnou. V příštím FM by to byla parádní výzva,dostat Valencii zpět do ligy

Reagovat
Pablos

Hraju je v každém FM, jinak jedu jen tyhle výzvy z nižší ligy krom právě nich... takže jo i za mě by to bylo v tomhle super... no ale furt, realita teda je pro mě přednější.

Reagovat
Raul=Real

Kouzlo ako ich v polcase vlastní vypískali

Reagovat
Phillipinho

Javi Guerra teda dobrej borec. 19 let, 3 zapas v Primere a on tam po minute na hristi trefi levackou tohle

Reagovat
aurelio

A to je defenzívny štít, ak si dobre pamätám

Reagovat
Kucka

Reagovat
GrimeBaller98

S Barajou to udrzeni zvladneme, ale je to smutny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele