BANÍK A SLAVIA UTÍKÁJÍ SPARTĚ!

27.03.2004, 20:45
Aktuality
Baník Ostrava i Slavia Praha utekli v tabulce Spartě, která prohrála v Uherském Hradišti proti Synotu 0:2. Naopak Slavia doma jednoznačně vyhrála 3:0 a Baník rozstřílel Brno dokonce 5:1! Dnes se má také rozhodnout, jestli trenér Jiří Kotrba setrvá na lavičce Sparty.

Synot pokořil Spartu!

Sparta Praha opět nezvládla zápas, po špatném výkonu si z Uherského Hradiště odvezla potupnou prohru! Synot jí dokázal porazit dvěma brankami Nezmara a Ivana. Trenér hostů Jiří Kotrba má zřejmě své dny ve Spartě sečteny a ve pražském týmu se bude jednat o novém kouči!

Před zápasem Vlastimil Košťál nemluvil tak, že by měl po případné prohře se Synotem Kotrba odcházet. Jenže dnes se mu hra nelíbila a je jasné, že Kotrba ve Spartě skončí. Sám Košťál opustil stadion už deset minut před koncem! Asi se už nemohl dívat na hru pražského celku, která byla opravdu otřesná. "Jsem hodně rozzlobený, protože takhle se o titul nehraje. Budeme muset na vše reagovat," řekl pro oficiální stránky klubu Košťál.

Už večer by se měla krize řešit. "Večer zasedne představenstvo klubu a situací se bude zabývat, neboť je vážná," řekl pro Sparta.cz Miroslav Pelta. "Je to kritické a musíme s tím něco udělat. Nelze vyloučit změny v realizačním týmu, situaci musíme urychleně řešit," dodal.

Kouč Kotrba ví, jaké byly chyby hráčů v dnešním utkání. "I když jsme si třeba vytvořili převahu, tak tam, kde je to rozhodující, v pokutovém území, jsme propadli. Neudrželi jsme balón, neobešli jsme soupeřovi obránce, aby jsme je přečíslili. Gól jsme dát tím pádem nemohli. Po druhé brance bylo prakticky po utkání," řekl otráveně na tiskovce trenér Sparty Jiří Kotrba.

Jeho kolega ze Synotu Karel Jarolím byl jasně šťastnějším mužem. "Soustředili jsme se na to, aby jsme neinkasovali nějakou lacinou branku. Myslím si, že v defenzivě tentokrát obstálo celé mužstvo a navíc jsme hrozili z nebezpečných protiútoků, kde jsme mohli opravdu to vítězství ještě pojistit dalšími brankami," řekl.

1. FC Synot - Sparta Praha 2:0

Branky: 29. Nezmar, 47. Ivana.

Synot: Drobisz - Kostka, Rajnoch, Palinek, Bureš - Ivana (89. Petržela), M. Abrahám, Polách, Pavlík - Meduna (79. Činčala), Nezmar (73. Malár).

Sparta: Kouba - Pergl, Hübschman, Johana, Labant - Štajner (77. V. Gluščevič), Sivok (53. Voříšek), R. Kováč, Michalík - Jun, Rezek (46. Baranek).

Baník nepodlehl mediálnímu tlaku!

Baník všem nekompromisně utíká. Rozstřílel Brno 5:1 a titul už má dá se říci na dosah!

Hráči Baníku Ostrava byli podle médií pod velkým tlakem. Jenže oni si to nechtějí připustit. "Nejsme pod tlakem," shodli se všichni hráči. "Běžte s tlakem do pr...," dal jasně najevo pro FN jeden z velkých fanoušků Baníku. "Samozřejmě vnímají, co se píše a objevuje v médiích ve spojitosti s klubem, a cítí, že ne všude jim přejí úspěch," řekl na tiskovce František Komňacký, trenér Baníku.

Také to v dnešním zápase vypadalo, ze strany Baníku žádný tlak, ale pohledný fotbal. "Vývoj sice nebyl příznivý, otočili jsme ho však výborným přístupem," říká Komňacký. A otočili hodně! Baník vyhrál 5:1! Trenér hostů Karel Jarůšek akorát tak pochválil tým z Bazalů. "Baník nás přehrál ve všech směrech, jeho výhra je zcela zasloužená," řekl.

Baník Ostrava - 1. FC Brno 5:1

Branky: 28. Látal, 31. a 58. Matušovič, 44. Bolf, 75. Žůrek - 7. Křivánek.

Sestavy:

Ostrava: Laštůvka - Pospěch, Bolf, Besta, Drozd - Látal (68. Žůrek), Bystroň, Lička (78. Magera), Čížek - Matušovič (87. Kiša), Heinz.

Brno: Belic - Máša (62. Svoboda), Křivánek, Kotůlek, Šustr - Hlavatý (46. Živný), Zúbek, Schuster, Abrahám (80. Belej) - Kroupa, Pacanda.

Slavia také odskočila od Sparty!

Slavia dnes přesvědčivě zdolala Marilu Příbram a taktéž jako Baník utíká pražské Spartě! Příbram si odvezla ze Strahova tříbrankovou prohru, kterou si nikdo z příbramských před začátkem utkání nepřipouštěl.

Nejlepším hráčem zápasu musí být bezpochyby záložník pražské Slavie Václav Koloušek. Sám dvě branky dal a ještě si jeho centr do vlastní branky srazil Mendy.

Trenér Slavie Josef Csaplár ví, že skvěle odskočili Spartě, ale má to i své nevýhody. "Přináší to také větší tlak," řekl po zápase."Připravovali jsme se na dobrou obrannou hru Příbrami, a hlavně proto nemůžu nevidět břevno Nováka a další možnosti soupeře," dodal.

Protějšek František Kopač si stěžoval, že Příbram neměla až tak důslednou obranu, jak si před utkáním představoval. "Pochopitelně jsme jeli na Slavii s určitým záměrem. To znamená, že jsme chtěli hrát to, co nás ctilo v předcházejících soubojích - důsledná obrana," řekl.

Slavia Praha se momentálně mstí Spartě, která ji už dlouhodobě odepisuje. Slávisté také stále věří v titul, ale kouč Csaplár o tom nějak výrazně nepřemýšlí. "To jde mimo mě," řekl pro deník Sport.

Slavia Praha - Marila Příbram 3:0

Branky: 25. a 68. Koloušek, 58. vlastní Mendy.

Sestavy:

Slavia Praha: Černý - L. Došek (73. Kratochvíl), Müller, Latka, Zachariáš - Piták, Bejbl (82. Kalivoda), Koloušek (77. Lukeš), Józsi - T. Došek, Kuka.

Marila Příbram: Paleček - Mácha (40. Janů), Formánek, Turtenwald - Otepka, Novák, Birhanzl (62. Cesarec), Rychlík - Jendruščák (75. Loseille), Žemlík, Mendy.

zdroj: fotbalovenoviny.com

Autor: Pavel Janega

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele