AS ŘÍM LANAŘÍ CICINHA

16.03.2007, 15:24
Aktuality
Obránce Cicinha v létě možná čeká další stěhování. Po roce a půl v hlavním městě Španělska by mohl zamířit do hlavního města Itálie. Na Apeninský poloostrov ho láká aktuálně druhý tým tabulky Serie A AS Řím...

Cicinho si o přestup do Evropy řekl na konci roku 2005, kdy se se Sao Paulem stal klubovým mistrem světa. Do svých řad ho za tři miliony liber získal madridský Real a brazilský reprezentant si vydobyl místo v základní sestavě. O to však přišel po příchodu trenéra Fabia Capella, další rána pak přišla v září, Cicinho si v ligovém zápase vážně poranil koleno a od té doby nenastoupil k žádnému soutěžnímu zápasu.

AS Řím pomalu začíná hledat náhradu na pravý kraj obrany. Tam dlouho hrával Cafu, teď na tento post trenér Luciano Spalletti staví zkušeného Cristiana Panucciho. Pokud Fabio Capello přežije letošní sezónu a na lavičce Realu bude stát i v té další, dá se očekávat, že Cicinho opravdu změní dres. Italský stratég sází na defenzivní styl hry a pro ofenzivního Brazilce by tak nemuselo zůstat místo.

Italský tým měl o Cicinha zájem již před začátkem letošní sezóny, oba kluby se však nedohodly na typu transferu a nakonec z něho tak sešlo. AS nabízelo hostování, zatímco Real by na odchod Cicinha přistoupil jedině v případě trvalého přestupu.

AS Řím se kvalifikoval do čtvrtfinále Ligy mistrů a v průběhu přestávky tak bude mít dostatek finančních prostředků na posily. Za Cicinha je vedení Giallorossi připraveno nabídnout čtyři miliony liber. 26letý fotbalista má o italském hlavním městě určitě samé dobré reference, jeho noví agenti Mario Miele a Ovidio Colucci totiž zastupují brankáře AS a Cicinhova velkého kamaráda Doniho.

Cicinho není jedinou vyhlédnutou letní posilou. Trenér Luciano Spalletti žádá nové tváře, aby byl jeho tým schopný bojovat o titul, a na jeho seznamu jsou například také Vincenzo Iaquinta, Antonio Di Natale, Francesco Modesto a Jeremy Mathieu. Vedle příchodů se v Římě soustředí i na udržení současných hvězd a nové kontrakty by v nejbližších týdnech měli podepsat Philippe Mexes, Amantino Mancini a Cristian Chivu.

Autor: Tomáš Pavlík / channel4.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
HOST*

AS Řím pomalu začíná hledat náhradu na pravý kraj obrany. Tam dlouho hrával Cafu

co je to za blbost Cafu hraje v AC

Reagovat
HOST*

protože Cafu hrál dřiv v AS Řím

Reagovat
smazaný uživatel

přečti si to pořadně vole!

Reagovat
HOST*

ať si nechaj zajít chuť!

Reagovat
smazaný uživatel

nikam nejde

Reagovat
Slejdy

no mohl by dojít...

Reagovat
HOST*Blecha

Ty jsi asi dobry kreten? Cicinho potrebuje zmenu a hrat a ne cekat na sanci od chuja jako je Capello. Cicnhovi i pomuze hrat v jine zemi nez je Spanelsko. Sedni si radeji k FIFE a tam si nakupuj nebo prodavej hrace jak chces!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nazdar

Reagovat
HOST*

Ta blecha až výmluvně vystihuje velikost tvého mozku...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kretenom ho nazyvat nemusis. Nic take spatne nenapisal.

Reagovat
HOST*

ses pica ale cafu hral fakt za as rim vis tak na neho nedelej machra

Reagovat
HOST*

hrával za as řím ale myslim že za tu dobu už mohli najít kvalitní náhradu to už bude 5nebo 4 sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Cicinho do AS?.....no to by nebylo spatne

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, toho asi koupíme, doufám, že se povede i Iaquinta a příští sezonu boj o titul

Reagovat
HOST*Francesco

Jj Cicnha bych hned bral Panucci uz je starej .. a Cicniho je idealni - to je obrana : Chivu - Mexes - Ferrari - Cicinho .. a ani Toneto neni spatnej na krajnim beku !!!

Reagovat
HOST*1860

cicinho by do AS zapad, jen nesouhlasim s tim bojem o titul, ten ma rezervovany JUVE, takze bych to snizil na boj o ligu mistru

Reagovat
HOST*ROMANISTA

Iaquinta je hroznej, nebrat.

Reagovat
HOST*nesta

Zaklad je udrzat sucasny kader pohromade - Chivu, Mexes, Mancini - a doplnit ho hlavne v utoku... GO ROMA! Rim si zasluzi velky tim...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele