AS Řím hlásí posilu, z Cagliari přichází Nainggolan

07.01.2014, 17:18
Aktuality
Další přestupová sága z italských trávníků je u konce a jedním z hlavních aktérů je římské AS. To dlouhé týdny hledalo další článek do záložní linie a po právě skončené zdravotní prohlídce je jméno přestupového cíle Vlků odtajněno - tým trenéra Garcii posílí belgický reprezentant Radja Nainggolan z Cagliari.

Pětadvacetiletý střední záložník patří dlouhodobě ke špičce ligy na svém postu a proto jsme v poslední době mohli jeho jméno nalézt na vrcholku pomyslných nákupních seznamů několika předních týmů. O služby hráče s indonéskými kořeny se ucházely například celky Juventusu, Interu Milán, jeho městského rivala či posledně také Neapole. Nakonec však Nainggolanovy kroky míří do Věčného města.

K dlouhému listu Nainggolanových ctitelů se na poslední chvíli připojila Neapol, která ústy sportovního ředitele Riccarda Bigona zaslala na Sardinii nabídku devíti milionů eur za polovinu hráčových práv. Po nedělním nepodařeném zápase s Juventusem se ale do věci znovu vložilo AS Řím a nabídku svého soka navýšilo o půl milionu. Hlavním problémem celého transferu byla vůle prezidenta Massima Cellina, kterému byli Giallorossi dlouho trnem v oku. Negativní atmosféra mezi oběma kluby panovala od nechvalně známého vzájemného duelu z minulé sezony, kterou rozhodnutím ligového vedení Cagliari prohrálo kontumačně 3:0.

Po dlouhém jednání mezi oběma stranami se ale Cellino rozhodl vyslyšet volání AS a v noci z neděle na pondělí kývl na nabídku Římanů. Ta se rozprostírá do tří splátek: za Nainggolanovo půlroční hostování zaplatí Vlci 3 miliony eur, po uplynutí šesti měsíců doplatí dalších 6,5 za polovinu hráčových práv. Rodák z Antverp souhlasil s ročním příjmem v hodnotě 1,6 milionu eur plus bonusy, na jeho podpis čeká smlouva trvající čtyři a půl roku. První trénink by nová posila měla se zbytkem týmu absolvovat již zítra dopoledne, k dispozici by trenéru Rudimu Garciovi Nainggolan mohl být již ve víkendovém střetnutí s Janovem.

Radja Nainggolan však není jedinou posilou sportovního ředitele Waltera Sabatiniho. Bývalý činovník Palerma se rozhodl investovat také do budoucnosti a díky znalosti trhu v Jižní Americe se fanoušci AS mohou od léta 2014 těšit na umění mladého záložníka Leandra Paredese. Někdejší hvězda Boky Juniors však stále nemá v držení evropský pas, takže oficiálně bude moci za AS Řím nastoupit až v další sezoně. Devatenáctiletý ofenzivní záložník má prozatím podepsat kontrakt trvající osmnáct měsíců. Původně se dle italských médií mělo AS poohlédnout po prvoligovém týmu, v němž by Paredes mohl strávit zbylou část sezony, ale nyní by ve hře měl být také šestiměsíční návrat do mateřského klubu. Římané si navíc zajistili opci na trvalý přestup argentinského talentu.

Autor: Ondřej Pražák / skysports.com, iltempo.it, tuttomercatoweb.com

Komentáře (325)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele