AS chtělo víc, shodli se Garcia s Contem

22.01.2014, 23:30
Aktuality
Itálie má za sebou velmi atraktivní duel mezi domácím AS Řím a turínským Juventusem, oba týmy se v krátkém časovém rozpětí setkaly již podruhé. Nyní se v souboji o postup střetly v Coppa Italia a šťastnějším týmem byl tentokrát Garciův celek. Po zápase se oba hlavní kouči shodli na tom, že domácí mužstvo víc bojovalo.

Když se deset minut před koncem Gervinho trefil do sítě brankáře Storariho, celý Olympijský stadion explodoval. Nula na kontě byla konečně smazána a Vlci přemohli prokletí zvané Juventus Turín. Stará dáma totiž dosud potvrzovala svou pozici nedostižného soupeře na italských trávnících, navíc vede Serii A. Se ztrátou osmi bodů za ní se nalézá AS Řím a byli to právě Římané, kteří dokázali v posledním vzájemném měření sil odpovědět na nelichotivou bilanci. Ostře sledované utkání možná nenabídlo tolik vyložených šancí, ale o kontroverzní momenty přesto nebyla nouze.

Jako první zástupce aktérů se do médií vyjádřil hostující trenér Antonio Conte. Bývalá legenda Bianconeri sice uznala, že soupeř si výhru zasloužil, ale nebyla spokojena s některými výroky sudích. Výkon Paola Tagliaventa se mu nezamlouval především ze dvou důvodů. Tím prvním byla pouze jedna žlutá karta pro stopera Mehdiho Benatiu, tím druhým samozřejmě neuznaný gól Federica Pelusa.

V rozhovoru pro Rai Sport uznávaný trenér ventiloval své názory na utkání následovně: "Bylo to velice vyrovnané utkání, Řím se trefil právě ve chvíli, kdy jsme začínali kontrolovat hru. Jsem spokojený s výkonem hráčů, kteří příliš často šanci nedostávají. Oba týmy se navzájem pečlivě studovaly, takže ani přípravu jsme nepodcenili. Mrzí mne, že jsme inkasovali až v závěru hry - naším cílem bylo zůstat v klidu a pokusit se Řím zranit z protiútoku. Především v první půli jsme možná tahali za kratší provaz, byli příliš stydliví a nehráli zcela podle našich představ. Klíčovým momentem celého utkání podle mého názoru byl náš nástup do druhé půle, protože rozhodčí nám neuznali gól. Při vší úctě, podle záběrů a fotografií to vypadá, že minimálně o metr bylo vše v pořádku. Navíc, když se podíváte na reakce soupeřových hráčů, tak ani příliš neprotestovali. Ale možná, že je to tak lepší. Představte si ten chaos, kdyby po zápase lidé zase mluvili o tom, jak nám sudí pomáhají," neodpustil si Conte narážku na pozici Juventusu.

Krátké shrnutí po vyhraném zápase dodal také oponent. Francouzský taktik Rudi Garcia potvrdil, že vedení může být s jeho angažováním spokojeno a provedl Giallorossi do další fáze. V ní by Vlci mohli narazit buď na Neapol nebo na rivala Lazio Řím. Jméno soupeře ale pro Garciu není důležité: "Nepřemýšlím nad tím, není v tom rozdíl. Vždycky budeme hrát na vítězství. To se nám povedlo také nyní, což je nejdůležitější. Nechtěl jsem, aby tento zápas byl brán jako nějaká odveta, takhle neuvažuji. Líbil se mi výkon celého týmu, hráli jsme přesně podle pokynů a porazili jsme skvělého soupeře. Jednalo se o taktické vítězství. Věděl jsem, že Miralem Pjanić hru oživí, jeho pas na Kevina byl vynikající. Stejně tak intuitivní byl náběh Gervinha do pokutového území i zakončení. Připravoval jsem Miralema na to, že by mohl rozhodnout. V první půli jsem chtěl mít na hřišti bojovné hráče s fyzickými dispozicemi, aby v té druhé mohli přijít techničtější hráči. Tím bezpochyby Miralem je a pro nás by mohl být i v několika dalších letech," poodkrývá trenér Garcia svou vizi.

Jedním ze strůjců úspěchu byl také nestárnoucí kapitán Francesco Totti, který se neustále zapojoval do kombinace a několikrát se pokoušel vypálit. "Od minulého utkání jsme se změnili, navíc jsme mohli využít nové hráče. Chtěli jsme zkrátka za každou cenu vyhrát a bylo to na nás znát. Úterní večer ukázal, že jsme na stejné výši, jako je Juventus. Byla před námi jen jedna šance, jediný pokus. Ale přáli jsme si vyhrát víc než náš soupeř, takže teď můžeme oslavovat," dodává šťastný útočník. Se svými spoluhráči bude slavný "Bimbo de Oro" už o víkendu čelit Hellasu Verona, Juventus čeká opět cesta do Říma. Tentokrát se postaví tamnímu Laziu pod vedením nového trenéra.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, goal.com

Komentáře (121)

Přidat komentář
smazaný uživatel

"Jsem spokojený s výkonem hráčů, kteří příliš často šanci nedostávají." ... alibismus Conte, alibismus...

Reagovat
Largo

Je fakt, ze Juve nenastoupilo s prave obvyklou jedenactkou....

Reagovat
smazaný uživatel

spíš jde o to, že ti hráči, vzhledem k tomu, co předváděli, neměli ani na druhou ligu...

Reagovat
Pinturicchio

Jj, protože včera to byl klasický výkon Juve.

Reagovat
smazaný uživatel

o to snad nejde, ne? jde o to, co řekl Conte v souvislosti s včerejším výkonem

Reagovat
Pinturicchio

A co jako řekl? To je má po zápase zjebat do novin a říct, že hráli hovno? Špinavé prádlo se pere doma a ne na veřejnosti, oni si od něj na tréninku vyslechnou svoje.

Reagovat
smazaný uživatel

pochválit je do novin za špatný výkon... to je už jak Mourinho

Reagovat
Pinturicchio

Trochu od věci, že?

Reagovat
smazaný uživatel

hotový mind games

Reagovat
Pinturicchio

Mind games si strč doprdele a příště si zjisti něco o věci, o které chceš diskutovat. Dobrou noc.

Reagovat
KillSwitch

neplač zato že ste prehrali :D

Reagovat
Pinturicchio

To nedělám, Juve jsem kritizoval a psal jsem, že AS bylo lepší a postoupilo zaslouženě.

Reagovat
smazaný uživatel

On furt jenom brečí.

Reagovat
Largo

Reagovat
KillSwitch

Špinavé prádlo se pere doma a ne na

veřejnosti 100 bodov ale napriek tomu zrovna chvalit ich nemusel, radsej keby bol ticho

Reagovat
Pinturicchio

On to tady psal GATTUSO a měl pravdu, ti hráči nepodají dobrý výkon, novináři se ho ptají a kdyby řekl, že hráli hovno, tak je srazí ještě víc, což je neúčelné a to si Conte, jakožto skvělý motivátor a psycholog, plně uvědomuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne každý si dokáže takové malé nuance uvědomit

Reagovat
Mr.Jindros

Začínám mít dojem, že podobně dopadne i UEFA.

Reagovat
Pinturicchio

Bohužel taky, ... včera mě dojal (naštval) Barza, který po tomhle zápase řekl, že ... “We are doing very well this season"

Reagovat
Airus

Zápas to byl teda solidně nudnej... prej atraktivní

Reagovat
smazaný uživatel

Gervinho

Reagovat
Francesco Totti AS

Garcia

Reagovat
Mr.Jindros

Olol, jak je to vlastně s tím Vučiničem?

Nějak extra podrobně to nesleduju (viděl jsem Marottovu tiskovku). Včera měl na wikipedii, že hraje za Inter a dneska tam má zase Juventus.

Je to osud. Mirko zůstaň.

Reagovat
Alberto Aquilani

na wikipediu mu môžem napísať, že hrá za Al Ahly

Reagovat
Pinturicchio

Wiki je "blbost", tam to můžou upravovat sami uživatelé, pokud se nepletu. Pedulla psal, že jeho agent jedná o přestupu do Arsenalu.

Reagovat
Mr.Jindros

No, na Wikipedii tedy ten status souhlasí - Mirko do Interu nepřestupuje... ?

Reagovat
Pinturicchio

Do Interu ne, to už je pasé.

Reagovat
scr

Co jsem videl neuznanej gol juve..tak vsichni tesi offside...ten samozrejme nebyl...problem byl dle meho v tom centru,kterej byl tak kroucenej,ze prelezl brankobou caru a pak se stocil teprve k brane,takze dobre odpiskano:) Kazdopadne doufam,ze Juve ztrati v lize a letos titul neziska.ForzaRoma!!!

Reagovat
10

všichni řeší ofsajd, no...

Reagovat
smazaný uživatel

hej to bolo odpískané dobre dajme tomu, a čo tak faul na Sebu na zaciatku zápasu, a trápna zltá k tomu lebo tagliavento nemal gule na cervenú

Reagovat
Alberto Aquilani

preboha.... ty by si už v 15. minute uplne zničil zápas tým, že Benatia s Giovincom boli telo na telo, ešte Giovinco bol ďalej od brány, Benatia ho síce za dres držal, ale neťahal, Givinco nebol pred ním, ani nemal loptu a surovo mu dal červenu ?

Reagovat
Pinturicchio

"ty by si už v 15. minute uplne zničil zápas tým" ... to myslíš vážně? I kdyby to bylo v první minutě, tak rozhodčí by tu kartu měl dát, pokud je o ní přesvědčený.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by byla ta karta zasloužená, tak by ji sudí měl dát. A že by tím zničil zápas? Opravdu by ho zničil sudí, nebo ten hráč, co udělá už na začátku zápasu faul na červenou?

Reagovat
Alberto Aquilani

žiadny faul na črrvenu tam nebol

Reagovat
danko10

Reagovat
Pinturicchio

Klidně mu ji mohl dát za ten faul a rozhodně ji měl dostat během zápasu.

Reagovat
danko10

To si nemyslim.

Reagovat
Pinturicchio

Ted nevím, co myslíš? První nebo oboje?

Reagovat
danko10

Za tu prvu situaciu by ti nedal z fleku cervenu asi ziadny sudca na svete podla mna. Ci mal, alebo nemal Mehdi dohrat, o to sa priet nechcem, lebo neviem. Dohral, ziadny kriminalny zakrok, za ktory by bolo treba na neho pluvat, nespravil. Ide sa dalej. No biggie.

Reagovat
Pinturicchio

To máš možná pravdu, jde ale o to, že ji dát mohl, obhájil by si ji a nikdo by nemohl říct ani popel. Benatia tam měl po té první žluté ještě dva zákroky, shodou okolností tuším oba na Sebu, za které mohl (a v jednom případě měl) dostat žlutou, ... a ten, o kterém mluvím, ten vocas Tagliavento ani nepískl, jako faul.

Podle mě celá tahle Albertova show vychází z jeho přesvědčení, že Juve se jen připískává a rozhodčí je prostě nikdy nemůže poškodit, ... což je holý nesmysl. V tomhle zápase nás poškodil, řekl bych, dvakrát. Ale vymlouvat se na to nechci a nebudu, postoupit jsme si nezasloužili, jen říkám, že nic není černo-bílé.

Reagovat
Alberto Aquilani

ty zas hladáš niečo v mojich komentoch, čo ani sám nemyslím..... týpek nad tebou píše, že Tagliavento nemal gule na to dať červenu, čo je blbosť, keby sa za hento dávali červene, tak by bol futbal dosť v prdeli ....

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že v tomhle případě nejde o žádný vědomý připískávání tomu či onomu. Tady jde spíš o to, že Tagliavento neumí prostě pískat

Reagovat
danko10

Na tom sa tu, myslim, zhodneme vsetci.

Reagovat
10

na druhou stranu zrovna Tagliavento má jako jedinej koule na to, aby Benatiu vyndal třeba v 5. minutě

Reagovat
danko10

No a neurobil to.

Reagovat
smazaný uživatel

To by udělal jen kokot. Asi takový kokot, co si dovolil zvednout praporek při centru Isly, i když byl takhle daleko od brankové čáry.

Reagovat
danko10

Mne ten jeden zaber co som videl neprisiel moc preukazujuci ani na jednu ani na druhu stranu. Tiez si myslim, ze to bol skor regulerny gol, ale isty si nie som.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš jde o to, že tys o letu toho míče měl daleko větší přehled, než ten sudí. Zvednul to naslepo. Je to jako když sudí, který stál na polovině hřiště rozhoduje, jestli se míč od břevna odrazil za čáru nebo ne.

Reagovat
danko10

Jasne, lenze byt na jeho mieste, mozno by som maval tiez. Ja som napriklad v prvej chvili jak to letelo tiez podla trajektorie usudil, ze je to vonku. Az opakovacka ma zneistila. Proste shit happened. Hranicna situacia, ziadny ocividny zarez.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by se to stalo na druhé straně, budeme o tom poslouchat ještě několik let. Zářez to nebyl, byla to velká chyba, která výrazně ovlivnila výsledek zápasu. Mimochodem to dokazují zoufalé pokusy fandů AS o důkaz, že míč byl za čárou.

Reagovat
danko10

Ale za to ja nemozem...

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak, Tagliavento je kvalitní sudí a kurví to schválně. Stejně jako kdysi kokůtek Collina. Co se týče červené, naprostý nesmysl. Spíš mě nasral tím, jak nás na konci vůbec nepouštěl k bráně, mohli jsme mít ještě aspoň jednu střelu na tribunu.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš? Já bych řekl, že už posr.. tolik různých zápasů, že to musí bejt nějakej druh talentu a ne úmysl.

Reagovat
10

druhá žlutá tam ale byla minimálně 2x pár minut potom...

Reagovat
10

jinak mě nejvíc nasral tím otočením vhazování na konci, to bylo už moc...

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
olis

ja by som mu nedal napriklad ani zltu

Reagovat
kxpxc

Reagovat
KillSwitch

Reagovat
10

Přístupem a taktikou to bylo selhání Conteho i hráčů, nejde jen o hráče z lavičky, když pak člověk vezme v potaz výkony hráčů základu. Na druhou stranu, Roma víceméně v plný palbě neměla pořádnou šanci. Ta kulisa zasloužila mnohem lepší zápas.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Abaddon

Juventus bránil v desíti, to je vždycky problém. Mimochodem z lavičky byl útok a golman, jinak hráli v plný palbě...možná ještě Pogba, jinak to je vše.

Reagovat
Pinturicchio

Z lavičky hrál golman, kraje zálohy, Marchisio, útok a pak i Ogbonna.

Reagovat
brenk

a oba kraje...

Reagovat
smazaný uživatel

Lépe řečeno hráli 4 hráči základní jedenáctky.

Reagovat
Mr.Jindros

Vidala do ní nepočítáš jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně si dovolím tvrdit, že být v týmu Giaccherini, hrajem dál nejen Coppu, ale i LM.

Reagovat
10

Je to možný, jeho přestup zůstává velkým nesmyslem, zvlášť když teď údajně hledáme křídlo a řešíme Guariny.

Reagovat
10

Giak sedí na lavičce, Cats se bez něj docela daří, možná by to Marotta mohl napravit...má na to týden

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by nám vyhrát tu EL...

Reagovat
10

hodil by se na několik pozic, nejen z tohodle pohledu mě ten jeho odchod pořád sere...když pak vidíš, že na Realu hrajeme 4-3-3 s Claudiem na křídle, že máme 4 střední záložníky na tři pozice, kraje na úrovni Atalanty...

Reagovat
DelPiero137

Velmi by som chcel vidiet u nas DiMariu. Verim ze by sa tie Mourinovske pady odnaucil, len neviem ci by to tak podstivo odmakal aj dozadu.

Reagovat
10

hrozně nesympatickej hráč nikdy jsem ho moc nemusel, ale viděl jsem od něj super zápasy, kdy byl nejlepší hráč Realu...

Reagovat
DelPiero137

Inokedy som vysadeny na sympatie/spravanie. U neho mam pocit ze to pochytil z tej Real/Barca manie ktoru tam zaviedol Jose. Inak ked nastupi nema problem s motivaciou a je neudrzatelny aj v LM, co je podstatne.

Reagovat
Pinturicchio

Odmakal, on je dozadu podobně zodpovědný, jako třeba Sharaawy v AC. Já bych si ho u nás taky moc přál.

Reagovat
Pinturicchio

... plus klidně i Coentraa, jenže to by nás nejspíš stálo Artura.

Reagovat
brenk

Reagovat
10

kraje jsem myslel ty proti AS...

Reagovat
smazaný uživatel

Prej na stejne vysi jako juventus :-D:-D to jsme videli kdyz hralo juve v plny palbe

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, keby nenastupilo za Juve tych 5 nahradnikov, tak by to skoncilo 0:6, to je jasne Roma tiez nebola v plnej sile od zaciatku, nehral Pjanic, Destro a laveho beka hral Torosidis ktory hrava nalavo. Okrem utoku a lavicky sa AS moze s Juve zrovnavat vo vsetkom, Roma este nepovedala posledne slovo v najblizsich par rokoch.

Reagovat
smazaný uživatel

*Torosidis ktory hrava NAPRAVO

Reagovat
smazaný uživatel

Nerikam ze by roma dostala tak na prdel ale 2:0 v klidku :-) a 5 nahradniku ale ty nejdulezitejsi v podstate bez fungujicich kraju to proste nejde vzdyt to byla parodie na fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nj muj nazor :-) ale v podstate mi to ani nejak neva jak to dopadlo roma je muj druhej nejoblibenejsi klub v italii tak si preju titul pro juve a pohar pro rim

Reagovat
KillSwitch

urcite ma rim krajsie kombinacie ako juve milujem tie vase naivne komentare ze 6-0 :D uz pred zapasom bolo jasne ze padnu maximalne 2 goly, aj keby ste nastupili v plnej parade. V zapasoch ako su tieto domace ihrisko vela pomoze. A ked ste doma vyhrali "len" 3-0 napriek 2 cervenym kartam, jak by ste chceli vyhrat v rime 6-0? mne to pripada tak ze juve ma taliansky pohar uplne na klobase a nebyt zrianeniam v rime tak by bol rim na tom istom ako juve, az na tu prehru z juve.

Reagovat
smazaný uživatel

poznas slovo ironia? ja fandim AS

Reagovat
KillSwitch

škoda...už som sa tešil, že ti vynadám

Reagovat
10

OT: http://goo.gl/3hb67W

to by vyrovnalo zisk z prodeje Zizoua...ale já chci první místo tady -http://www.transfermarkt.com/en/transfers/gewinne/transfers.html

Reagovat
10

a ještě vyšlo Money League 2014 od Deloitte - http://goo.gl/C1qeeB, povinná četba

Reagovat
Pinturicchio

70? Pche, kde žijou.

Když už je řeč o Pogbovi (zase ), tak jsem si říkal, že bych žádnou náhradu ani nehledal a na střed přesunul Kwadwa.

Reagovat
Pinturicchio

... jinak všechny tři první obchody mohly být naše, Ronaldo už by prakticky v Juve a Bale též, ale 15 se Juve tenkrát zdálo moc.

Reagovat
10

panca nás zabije...Kwadwa uprostřed už bych viděl rád, nejdřív to bude chtít ale nějaký dělo nalevo

Reagovat
Pinturicchio

... Jasně, přesunutí Kwadwa na střed by muselo jít ruku v ruce s posílením levé strany.

Reagovat
olis

Armero

Reagovat
Pinturicchio

Říkáme dělo, oli

Reagovat
olis

neriadena strela nestaci?

Reagovat
Pinturicchio

Určitě ne, protože ta by ve výsledku mohla udělat víc škody než užitku.

Reagovat
olis

no asi tak, vcera a dnes sa ale znova zacali objavovat tieto spravy tak som zvedavy ci z toho nieco bude ale skor si myslim ze nie ako ano, na LB si Pelusa neviem predstavit, pretoze smerom dopredu by bol nulovy, ale na stoperovy by to mohla byt zaujimava posila aj ked to podla mna nie je ziadny zazrak

Reagovat
Pinturicchio

Mně se Peluso na stoperu líbí a 10 psal, že na beku je nejlepší (nemůžu posoudit).

Reagovat
smazaný uživatel

vsak v poho 70 + Marco a plácneme si

Reagovat
lnterista

vsak si C.Ronalda prepiste...jako Ibru

Reagovat
lnterista

ja jsem jantar

Reagovat
Pinturicchio

OT : Moreno Torricelli dnes slaví své 44. narozeniny. Tanti auguri, Moreno!

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/1621693_821789321181632_453235636_n.jpg

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pravděpodobné sestavy na dnešní coppu.

Neto - Roncaglia, Rodriguez, Savić, Pasqual - Fernandez, Aquilani, Valero - Cuadrado, Matos (Rebić), Joaquín (Iličić).

Farelli - Matheu, Giacomazzi, Dellafiore - Angelo, Pulzetti, Valiani, Feddal - Rosina, Paolucci, Giannetti.

Reagovat
10

D'Agostino je zraněnej?

Reagovat
smazaný uživatel

zraněný byl ještě donedávna, v nominaci na zápas ale je

Reagovat
10

aha, škoda, těšil jsem se na ně...ale máte tam víc hráčů, na který se rád podívám, třeba na Giacomazziho na stoperu, to jsou pro mě docela novinky, nejen ta pozice, ale nevěděl jsem ani, že je u vás

Reagovat
Pipo123

Philippe Senderos podla médii podpíše zadarmo Laziu, Tare ho chcel získať ešte v tomto prestupovom okne, ale mal by prísť až v lete ak toto bude náhrada za Diasa a Biavu tak konec

Reagovat
DelPiero137

Najvacsi podiel ma "super chcel viac vyhrat ako my", navyse ta lavicka nie je kvalitna. Nie taka by to stacilo na Romu, aby sme dotahovali. Na ofenzivu tam bol len Pirlo (ktoreho to nebavilo) a unaveny Vidal. Ked nehrajeme v plnej palbe je Mirko na nezaplatenie, rovnako ako napr. spominany.Giack. Ostatny su vazne nepouzitelny smerom dopredu (bohuzial ani Gio ani Fabio to nevedia proti silhnym).

Zabila nas opakovane chybujuca obrana (nula na konte so spodnou castou tabulky nie je meritko).

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalita tam urcite chyba a Gio s Fabiom nemozu hrat spolu.. + duplom nie ako hrotak, ale to Tono asi nikdy nepochopi, ze by ako utocne kridlo pri 4-3-3 ziaril, skoda..

ja som mal pocit, ze ten pohar im je ukradnuty a pravdepodobne sa zameriali len na Seriu A a UEFU..

Reagovat
Il Architetto
Reagovat
Pinturicchio

Je náhoda, že zrovna Mexése mluví ženská?

Reagovat
smazaný uživatel

To mě taky pobavilo .)

Reagovat
Il Architetto

Rozhodně není.

Reagovat
Pipo123

Crecco by mal hrať proti Juve od začiatku zápasu, keďže je mimo Lulič, Pereirinha, Radu aj Gonzalez. pekne sa nám to sere

Reagovat
smazaný uživatel

Já zapomněl, že Ogbonna střídal...

Reagovat
Pinturicchio

100. pro Andreu Agnelliho

Reagovat
smazaný uživatel

ten Diamanti to mysli fakt vazne ze chce do Ciny? obrovska skoda ho bude,myslel som si ze to boli len bludy ale nakoniec on skutocne odide

Reagovat
Pipo123

CIani za 3 milióny do Norwichu a Philippe Senderos by mal prísť už teraz ako náhrada, neviem čo od toho Lotito a Tare očakávajú. Ciani je určite lepší ako Senderos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele