Ani zisk titulu mě nemusí zachránit, uvědomuje si Pellegrini

06.01.2016, 17:42
Aktuality
Manuel Pellegrini má po nepřesvědčivých výkonech na lavičce Manchesteru City rozkývanou židli, spekuluje se o příchodu Pepa Guardioly. Sám chilský stratég si uvědomuje, že ho nemusí zachránit ani titul...

Ambiciózní družina před dvěma roky získala mistrovský primát, loni se však Citizens museli sklonit před Chelsea, na kterou na konci sezóny ztráceli propastných osm bodů.

Také letos se zatím nevyvíjí situace pro manchesterský celek úplně nejlépe: ManCity je po sérii nepřesvědčivých výkonů až třetí s tříbodovým mankem na vedoucí Arsenal.

Manažer Manuel Pellegrini, jenž má kontrakt s Manchesterem City ještě na příští sezónu, si je pak vědom, že ho nemusí ve funkci zachránit ani zisk titulu. "Nemyslím si, že se má pozice bude odvíjet od toho, jestli získáme titul. Pro mě osobně je to důležité, protože je to má práce, abych vyhrával a získával tituly," prohlásil Pellegrini, který je ve své funkci od roku 2013.

Pokud by si pak mohl zkušený lodivod vybrat, jestli vyhrát titul a odejít, nebo prodloužit kontrakt a nebýt úspěšný, zvolil by Pellegrini první variantu. "Pro manažera je důležité, aby vyhrával. Pokud bych měl nabídku na prodloužení smlouvy nebo bych vyhrál titul a musel odejít, klidně bych po úspěchu odešel," přiznal Pellegrini. "Vždycky je možnost manažera nahradit," je si vědom.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (1058)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele