Anderson se vrací do Brazílie, bude hrát za Internacional

03.02.2015, 17:02
Aktuality
Anderson Luís de Abreu Oliveira po téměř osmi letech nadobro odchází z Manchesteru United. Stále teprve šestadvacetiletý záložník už delší dobu nepatřil do základní sestavy anglického klubu a podle očekávání se vrací do vlasti, kde bude oblékat dres Internacionalu...

Bývalý brazilský reprezentant přišel na Old Trafford v červenci roku 2007 z Porta a Rudí ďáblové za něj tehdy zaplatili částku kolem třiceti milionů eur. Defenzivně laděný středopolař jim hned v první sezóně pomohl k triumfu v Lize mistrů a celkem s nimi vyhrál čtyři ligové tituly.

Už loni na jaře Anderson hostoval ve Fiorentině, kde ale velkou díru do světa neudělal a nyní se vrací do brazilské ligy. Ačkoliv se očekávalo, že rodák z Porta Alegre znovu oblékne dres tamního Grêmia, tak nakonec se dohodl s městským rivalem Internacionalem, jemuž se zavázal do konce kalendářního roku 2018.

Manchester United uvolnil hráče, kterého v tomto ročníku nasadil k pouhým jednadvaceti minutám v Premier League, bez požadavku finanční kompenzace.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk

Komentáře (1002)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele