Altintop ukončil angažmá ve Slavii a odešel do Kaiserslauternu

31.01.2018, 21:33
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (23)

Přidat komentář
Ferguson6

Reagovat
smazaný uživatel

Velký fail

Reagovat
Rudnevs

Jenssen, Callsen-Bracker a Altintop - tie posily vyzerajú na papieri super, všetko hráči so skúsenosťami, ktorí by mali mladý káder FCK vhodne doplniť. Dúfam, že vybojujú záchranu a že sa Jeff uzdraví. Lautrer geben niemals auf - sie kämpfen!

Inak na ef za posledný týždeň dva články k Lauternu, len tak ďalej...

Reagovat
Seydou Doumbia

ten Altintop v Lauternu bude hrát 10x lépe než ve Slávii, protože ve druhé německé by mu za takové výkony zrušili plat a mohl by rovnou jít dělat bezdomovce...

Reagovat
Rudnevs

Tak on najmä v Slávii prišiel do úplne neznámeho prostredia, nevedel jazyk, nič... V Lauterne už hrával a jednu sezónu bol dokonca tretí najlepší strelec BL, jeho manželka je z Lauternu, teraz sa tam plánuje usadiť i s rodinou.

Reagovat
Kiwi-21

Tak věřím že pokud by přišel v lepší kondici tak by byl užitečný i ve Slavii ale co už pokis nevyšel jde se dál

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu se tě prosím tě zeptat, co se s nimi děje? Co tak koukám, tak tým mají docela kvalitní. Teď nějak 2. Bundesligu nesleduji a docela mě překvapuje, že jsou tak dole.

Reagovat
Rudnevs

Lautern má finančné problémy. Kvôli ním musia každoročne predávať hráčov. Kto mohol, ten odišiel - Orban, Heintz, Bödvarsson, Marius Müller, Sippel, Löwe, Zoller, Zimmer, Hofmann... Lautern má stále dlhy a taktiež musí platiť vysoký nájom za štadión mestu, ktoré patrí medzi najzadlženejšie mestá v Nemecku (čiže na pomoc od KL sa tiež nemôžu zrovna spolahnúť). Teraz sa s mestom dohadujú na kompromisd ohľadom nájmu.

Športovo je to tak, že po zostupe boli prvé sezóny boj o postup, nasledoval prepad do stredu tabuľky, minulú sezónu prišiel nádych boja o záchranu a túto sezónu pád na dno. Káder je príliš mladý a neskúsený (majú i najnižší vekový priemer v 2. BL), veď preto i prichádzajú tridsiatnici ako Altintop alebo Callsen-Bracker, ktorí môžu Lauternu v boji o záchranu veľmi pomôcť. I keď nie sú už v najlepšej forme, stále riešia situácie efektívnejšie než mladíci.

Ale špekuluje sa o príchode investora, ktorý by kúpil štadión, okolité pozemky a prispel by i do klubu, to je nádej pre FCK. Na príchod investora sa musí odsúhlasiť zmena právneho klubového statusu. Mnohí experti a dokonca i starosta KL a Griess vidia príchod investora ako jedinú šancu na finančné uzdravenie. Investor by vraj prišiel i v prípade 3. Ligy.

Reagovat
andrew96

Reagovat
DonPoky

Tak dobrá dovolená

Reagovat
smazaný uživatel

Posílí lepší klub.

Reagovat
Beči

Jo, Kaiserslautern, který je poslední i ve druhé německé, je těžce lepší klub než Slavia, pobavilo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je určitě slavnější a větší diváckou kulisu.

I když patří k nejhorším ve 2.lize, tak bych nepodceňoval celek německé ligy.

Reagovat
eleven11

Slavnejší?,uspešnejší? ,akurát kulisa platí

Reagovat
Beči

Větší divácká kulisa, dejme tomu. Ale že je slavnější, než jeden ze dvou nejslavnějších českých klubů s hromadou úspěchů, to už chce odvahu něco takového napsat.

Reagovat
Rudnevs

Tak Lautern je zasa i na pomery Nemecka tiež jeden z tých slávnejších klubov - majú 4 tituly, ešte v 90. rokoch mali odohrané všetky sezóny v BL bez pádu, rovnako ako teraz Hamburg. Potom spadli, dali si rok “dovolenku” v druhej lige, z ktorej pohodlne postúpili a po návrate do BL vyhrali titul hneď v tú prvú sezónu... Potom sa chceli etablovať medzi špičkou a priviedli nákladné posily s medzinárodnými skúsenosťami ako Steffen Freund, Taribo West, Carsten Jancker, Christian Nerlinger, Youri Djorkaeff alebo Stefan Malz. To sa však nepodarilo a klub sa dostal do finančných problémov.

Ale samozrejme nechcem porovnávať, či je v súčasnej dobe lepší Lautern alebo Slávia. Momentálne súhlasím s tým, že Slávia... Lautern bojuje o udržanie v druhej lige, Slávia patrí v Česku medzi špičku a má taktiež takmer dvakrát tak hodnotný káder ako Lautern. V niektorých prípadoch sú tu pri prestupe hráča i iné kritériá ako sila tímu - napr. lepšia životná úroveň alebo návrat “domov” ako v prípade Altintopa. Ja osobne by som si tiež vybral Lautern.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pár mega sem, pár mega tam ....

Reagovat
Liquid

ještě větší fail než Gino, ten aspoň pomohl k postupu v EL

Reagovat
smazaný uživatel

Cirkus Eden

Reagovat
Coutinho10

tak teď jsem upřímně zvědavej, kolik toho tam nahraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele