ALAN SMITH ZŮSTANE V MANCHESTERU

14.03.2007, 20:49
Aktuality
Šestadvacetiletý anglický útočník ve službách Manchesteru United Alan Smith oznámil, že se nechystá na hostování. Prý by naopak rád zkusil vybojovat zpět místo v základní sestavě. Po vážném zranění kotníku, které si Smith způsobil před rokem, se zdálo, že se kariéra tohoto hráče v Manchesteru United chýlí ke konci.

Alan Smith zranění již definitivně doléčil, dostal se zpět do plného tréninkového procesu, ale zatím si svoje místo v týmu nenašel. Objevily se spekulace, že by se měl stěhovat z Old Trafford na hostování, do některého z menších klubů, aby dostal šanci mít plné zápasové vytížení. Smith tuto možnost nedávno odmítl. Nyní tvrdí, že by sice mohl odejít do konce této sezóny na hostování, ale radši se bude snažit získat si místo v Manchesteru.

"Rád bych ukončil spekulace. Nehci odejít," řekl Alan Smith novinářům. "Namluvilo se o tom hodně, ale nic nebyla pravda a já se nikam nechystám."

Smith věří, že je v jeho silách přesvědčit manažera United Alexe Ferusona, aby ho vzal zpět do užšího kádru. Samozřejmě ví, jak se k tomu musí postavit. Nepůjde to jinak, než tvrdou a poctivou prací v tréninku.

"Jsem dost dobrý na to, abych se zde znovu, i přes dlouhou pauzu, prosadil," řekl sebevědomě bývalý hráč Leedsu United. "Vím to a také proto jsem tu podepsal smlouvu."

"Pro svůj návrat jsem dělal hodně. Makal jsem ještě víc, než dříve. Chci být součástí dobře fungujícího týmu, který vítězí. Mohu toho dosáhnout pouze tak, že se budu stále zlepšovat. Když jsem byl zraněný, dával jsem si tři cíle - nejdříve se uzdravit a začít s tréninkem, poté se dostat do sestavy Manchesteru a také bych si rád zahrál za národní tým. To první jsem již splnil, a proto nevím, proč by se mi nemělo podařit i to ostatní," myslí si o své budoucnosti Alan Smith.

Je si také jistý, že v Manchesteru jeho šance určitě přijde. "Ole Gunnar Solskjaer je zraněný, Louis Saha také, Henrik Larsson se vrací zpět do Švédska. Pokud bych odešel já na hostování, byl by v týmu pouze jeden útočník," shrnuje aktuální problém United Smith. "Nebylo by pro mě nic horšího, než sledovat takový nedostatek útočníků, pokud bych byl někde na hostování. Zmeškat podobné zápasy jako s Lille nebo další velká utkání, která Manchester čekají, by byla opravdu škoda."

Autor: Ondřej Štícha / skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele