Advocaat končí na lavičce Sunderlandu

27.05.2015, 22:00
Aktuality
Dick Advocaat přišel do Sunderlandu s jasným cílem, aby severoanglický klub udržel mezi anglickou smetánkou. To se zkušenému holandskému manažerovi podařilo, přesto ve své práci nebude pokračovat...

Bývalý kormidelník PSV Eindhoven, skotských Rangers nebo Zenitu Petrohrad přišel do Sunderlandu v březnu, kdy to měli "Black Cats" opravdu hodně nahnuté.

Mackems však dokázali pod vedením ostříleného stratéga z posledních osmi ligových zápasů vytěžit slušných dvanáct bodů, díky čemuž mohli slavit záchranu již kolo před koncem.

Rázem se tak začalo spekulovat o budoucnosti Dicka Advocaata, jenž měl původně kontrakt jen do konce sezóny, nakonec sám nizozemský kouč rozhodl. "Rozhodl jsem se už nepokračovat. Působení v Sunderlandu patří k vrcholům mé kariéry," prohlásil Advocaat. "Jsem hodně zklamaný, ale na druhou stranu jeho rozhodnutí chápu," řekl předseda SAFC Ellis Short.

Autor: Jiří Vojík / bbc.com

Komentáře (457)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele