ABIDAL: DE ROSSI JE RASISTA

06.03.2007, 17:56
Aktuality
Úvodní utkání osmifinále Ligy mistrů mezi AS Řím a Lyonem přineslo hodně vzruchu. Branka sice nepadla žádná, za to bylo rozdáno hned jedenáct žlutých karet. Rozhodně se nehrálo fair a svědčí o tom i výpověď obránce francouzského týmu Erika Abidala...

Abidal je fotbalistou černé pleti a často tak musí strpět rasistické narážky na svou adresu. Vedle fanoušků se ho tímto způsobem snaží vyvést z koncentrace také někteří hráči, což byl případ i duelu na Olympijském stadionu.

"Po klasických výhrůžkách, které na vaší adresu během zápasu směřují, ho pak De Rossi urážel. V šatně po zápase pak jedinou jeho omluvou bylo ´ahoj´ a tím to pro něj skončilo," prozradil v rozhovoru pro deník Gazzetta dello Sport Abidalův agent David Venditelli.

Daniele De Rossi rozhodně není žádný svatoušek a již několikrát dostal disciplinární trest. Vzpomenout můžeme například na světový šampionát v Německu, kde v duelu základní skupiny proti USA udeřil loktem do hlavy útočníka Briana McBrida a vedle červené karty vyfasoval i třízápasový trest.

Vedení AS Řím svému záložníkovi za jeho chování rozhodně nepoděkuje. O Abidala je v Evropě všeobecně velký zájem a jedním z uchazečů o jeho služby je také klub z hlavního města Itálie. "Ten incident ho odradil od přestupu do Itálie," vyloučil Venditelli možný přesun hráče na Apeninský poloostrov.

"Chtělo ho několik klubů včetně AS Řím, ale on tam už nechce. Podle jeho názoru je fotbal v Itálii rasistický a dává přednost Anglii a Španělsku. Co se týče jeho budoucnosti, nejraději by přestoupil do Barcelony. Jeho dalšími volbami by pak byly Arsenal a Liverpool," prozradil Venditelli, kam nejspíše povedou další kroky jeho klienta.

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Merida je produktem Barcelony, nikoli Arsenalu...

Reagovat
HOST*Tavo

Přesně tak, nechápu, že se na to tak rychle zapomíná.

Reagovat
smazaný uživatel

už mě začínají ti černí fotbalisti srát!!!

Reagovat
HOST*Sander van Doorn

A jako co že to řiká jeho agent? Pokud vím, tak v prvním odstavci je "výpověď obránce francouzského týmu Erika Abidala". Ať to řekne sám a začne se to vyšetřovat. Ať se ukáže, kde je pravda.

V každém případě rasistické chování odsuzuji, ale ono negroidních (to je normální výraz ) je taky dost... Nějak se nám ten rasismus rozmohl a já si myslím, že hráči tmavé pleti na to často hřeší.

Reagovat
HOST*Ondras

Ve fotbale je snad jedno,jestli je bily nebo cerny,zluty nebo zeleny...hlavne jak kua umi hrat fotbal...Abidal je dobry hrac a pral bych mu dobry klub.Myslim ze i v te Barcelone by byl platny.Jinak rasisty na stadionu bych nechal zbičovat smrady jedny.Pěst do huby at sbira zuby...to je hnus.At zije fair-play football

Reagovat
HOST*nofan

Každýho fotbalistu co neunese když mu někdo šlápne na kuří oko ( jedno zda rasizmus či něco jiného ) bych nepostavil do takovejhle zápasů. Nechat se vytočit a oslabit mužstvo je hloupost od těch tmavších a chytrost od světlejších. Kdybych byl např. cikán, tak by mě to taky sralo, ale asi bych tedy přestal krást .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele