Sparta Praha - FK Teplice 2:1

Sparta před vlastním publikem porazila Teplice 2:1 a v tabulce přezimuje na třetím místě. Letenští byli v průběhu zápasu lepším týmem a po brankách Michala Kadlece a Lafaty si vytvořili dvoubrankový náskok. Teplice stačily v závěru jen snížit, prosadil se Vaněček.

Sparta hrozila už po dvou minutách akcí Karavajeva, avšak z pozice Teplic na poslední chvíli zasáhl Ljevakovič. O chvíli později střílel Mareček a Grigar musel zasahovat, bylo to opět po akci Karavajeva. Teplice měly spíše náznaky šancí, než stoprocentní gólovky. Po půlhodině hry nedosáhl na balón Urma a na druhé straně nechal hlavičkující David Lafata vyniknout Grigara. Sparťané byli lepším týmem a svojí převahu zužitkovali ve 37. minutě. Karavajev z rohového kopu výborně odcentroval a Michal Kadlec hlavou dostal balón do sítě!

Před koncem prvního poločasu se skóre mohlo ještě několikrát měnit. Krob z nadějné pozice přestřelil a hlavičku Jakuba Hory lapil Koubek. Neuspěl ani ve 44. minutě Lafata, a tak se šlo do šaten za stavu 1:0 pro Spartu.

Začátek druhého poločasu nabídl vyrovnanou partii až do 57. minuty. Obrana hostí chybovala, Pulkrab toho okamžitě využil a vysunul skórujícího Davida Lafatu! Ani dvougólový náskok ještě Teplice nepoložil, ty si nadále dokázaly vytvořit brankovou příležitost, jenomže doplácely na mizernou efektivitu.

Zhruba sedm a půl tisíce diváků se ještě dočkalo pořádného dramatu v samotném závěru utkání. Krob našel přesným centrem Davida Vaněčka a ten snížil na rozdíl jediné branky. Této brance předcházela zahozená gólovka střídajícího sparťana Mustedanagiće. Teplice ale měly málo času, sudí Jílek nastavil pouze dvě minuty a v nich si sparťanská ekipa výsledek pohlídala. Po zisku třech bodů se Letenští posouvají na třetí místo tabulky, kde také přezimují.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
boryland

0:1.........Fillo...........

Reagovat
twl

jestli Teplice neporazí spartu,která hraje v základní 11 s mladíkama tak nemají na 6.místě co dělat........

Reagovat
Radin

´Mladíkama´..Hrál max Ćermák, který patří do repre a Půlkrab, který střídá, když je V. Kadlec v pořádku. Dělá se z toho moc kovbojka..Neřeknu, kdyby nastoupilo několik juniorů v základu, ale to se neděje..Dostali šanci někteří z lavičky, jinak chybí hlavně Dočkal

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele