23. kolo
24.02.2024 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Fanoušci Darmstadtu (© AFP)

Darmstadt pálil v Brémách na všechny strany. Domácí v honbě za top šestkou ztratili

Brémy nestačily ve 23. kole Bundesligy na poslední Darmstadt a doma získaly pouze bod za remízu 1:1. Obě trefy si však připsali hráči hostů. Nejdříve zaznamenal po smolném zásahu vlastní gól obránce Christoph Zimmermann, jenž dosud v dresu Die Lilien do soupeřovy branky neskóroval, utkání ale po půlhodině srovnal šťastnou ranou Julian Justvan. Pro zelenobílé, kteří se v tabulce blíží k pohárovým příčkám, tak byl nerozhodný výsledek velkou ztrátou. Jiří Pavlenka odseděl celý duel na lavičce.

Hráči Brém se díky dobrým výkonům v posledních týdnech začali přibližovat pozicím, které zajišťují účast v evropských pohárech. Zelenobílí od lednového startu druhé poloviny sezony prohráli pouze jednou, přičemž hned v pěti případech zvítězili. Naopak Darmstadt se nacházel v obrovské krizi, když se jeho poslední výhra datovala k 7. říjnu minulého roku. Hrozivá forma ho navíc poslala na poslední místo tabulky s propastnou ztrátou na příčky zajišťující záchranu.

Darmstadt bil na poplach už ve třetí minutě utkání, když se po levém křídle dostal do vápna Justin Njinmah a naservíroval míč na bližší tyči čekajícímu Romanu Schmidovi, rakouský záložník ale z první zamířil mimo. Nakonec tak musel poslat domácí celek do vedení hostující obránce Zimmermann, který při pokusu odvrátit přízemní centr směřující na nabíhajícího Njinmaha poslal balon do vlastní sítě. Následná smolná pasáž domácích, kdy nejdříve videorozhodčí odvolal pokutový kop a krátce nato neplatil gól Schmida pro ofsajd, ovšem skončila šťastným srovnáním hostů, když rána Justvana zpoza pokutového území prošla s několika dotyky až do branky.

Po změně stran mohli jít do rychlého vedení naopak hosté, Marvin Mehlem ale krásnou přihrávku za obranu zužitkoval pouze ke střele do horních pater stadionu. Záhy už začaly přicházet šance domácích. V 58. minutě nedokázal zužitkovat pohlednou individuální akci Mitchella Weisera zakončující Njinmah, o chvíli později pálil Marvin Ducksch z úhlu pouze na gólmana. Ochozy na krátko ztichly v 78. minutě, kdy se z dorážky prosadil Tim Skarke, avšak videorozhodčí odhalil předcházející těsný ofsajd. Dle pravidel nebyl ani druhý zásah německého útočníka, když v sedmé minutě nastavení zachytil rukou rozehrávku domácího brankáře a následně utíkal sám směrem k odkryté síti.

Brémy tak na domácí půdě zaváhaly a s posledním celkem tabulky získaly jen bod. V příštím kole vyzvou 3. března na souboj Hoffenheim, Darmstadt změří o den dříve síly s Augsburgem.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele