26. kolo
16.03.2024 15:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Arne Maier (© AFP)

Z hrdiny psancem během poločasu. Wimmer se při pádu s Bavory pasoval do hlavní role

Augsburg porazil v utkání 26. kola Bundesligy Wolfsburg 3:1. Vlci sice zásluhou Patricka Wimmera poměrně brzy vedli, rakouský záložník se však ještě na konci první půle nechal vyloučit. Bavorský celek briskně srovnal a po změně stran zásluhou dvou gólů Kristijana Jakiče celý duel otočil. Zelenobílí tak ani na 10. pokus v novém roce nevyhráli ligové utkání, přičemž vždy alespoň jednou inkasovali a pozice trenéra Nika Kovače začíná být nahnutá. Václav Černý do střetnutí z lavičky nezasáhl.

Wolfsburg byl dosud jedním z největších zklamání aktuálního ročníku Bundesligy. V jeho průběhu prohrál už 12 zápasů, což bylo více než v celé loňské sezoně zakončené na osmé příčce. Tragická forma v roce 2024, od jehož začátku nevyhráli Vlci ani jeden z devíti duelů, znamenala postupný propad tabulkou. V ní koukali na záda i Augsburgu, který zelenobílé předstihl díky sérii tří výher v řadě.

Wolfsburg však od počátku sebevědomě kráčel za třemi body a hned v deváté minutě se dostal do vedení. Ve vápně se nejlépe zorientoval Wimmer a z otočky poslal míč k levé tyči mimo dosah brankáře. Vzápětí mohl náskok zdvojnásobit Mattias Svanberg, nicméně jeho sražená rána skončila pár decimetrů od branky. Augsburg se postupně osměloval, avšak větší možnosti si v první půlhodině nevytvořil, a otěže duelu tak pevně drželi Vlci. Před pauzou si ale zelenobílí pořádně zavařili. Unikajícího Kevina Mbabua totiž před vápnem stáhl právě dosud jediný úspěšný střelec Wimmer. Rozhodčí se nerozpakoval a Rakušanovi rovnou udělil červenou kartu. Z následného přímého kopu vyrovnal za pomoci teče Arne Maier.

Po návratu z kabin bylo však vyloučení na obrazu hry znát pouze minimálně a nadále byl vidět vyrovnaný fotbal s lehkými možnostmi na obou koncích hřiště. Bavoři si až před hodinou hry vytvořili poměrně velký tlak a po chvíli už gól doslova visel ve vzduchu. Po několika rohových kopech se vytvořil závar, v němž se zorientoval Jakič, propálil vše před sebou a dokonal obrat. Jonas Wind mohl opět srovnat skóre, nicméně v 71. minutě jeho pěkný pokus pouze přeplachtil břevno. Do ústřední role se však znovu dosadil Jakič, který krásnou dalekonosnou pumelicí vstřelil svůj druhý gól a fakticky vzal domácím šanci na bodový zisk.

Augsburg tak díky úspěchu z Volkswagen Areny neprohrál už páté vzájemné utkání v řadě. V příštím kole přivítá 31. března Kolín nad Rýnem, Wolfsburg se o den dříve představí v Brémách.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (3)

Přidat komentář
DidusIneptus

Ve WOB mají ženskou sice dala gola, ale pak zatahala hráče za dres, tak jak to mají ženské ve zvyku, a byla vyloučená to se tak klubu vyplatí...!

Reagovat
DidusIneptus

Augsburg se dostal v tabulce na dosah pohárům

Reagovat
DidusIneptus

Je 7. a 7.misto zaručuje účast v Konferenční lize. Augsburg je v laufu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele