22. kolo
17.02.2024 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Fanoušci Dortmundu (© AFP)

Dortmund doplatil na pasivitu ve druhé půli a s Wolfsburgem pouze remizoval

Fotbalisté Dortmundu remizovali ve 22. kole na půdě Wolfsburgu 1:1. Hosty nastartoval hned v úvodu gól Niclase Füllkruga, nicméně po změně stran si BVB, také vinou několika přerušení kvůli protestujícím fanouškům, nedokázalo vytvořit velký tlak. Pasivita žlutočerných byla potrestána v 63. minutě přesnou hlavičkou Yannicka Gerhardta. Český reprezentant Václav Černý proseděl celé utkání na lavičce.

Borussia v minulém kole po návratu několika opor do sestavy bez problému skolila Freiburg. Největší aplaus tribun ale zažil až v závěru střídající Mateu Morey Bauzá, jenž po vážném zranění nastoupil k soutěžnímu duelu poprvé od května 2021. Ve Wolfsburgu bylo BVB s mladým Španělem na lavičce mírným favoritem, jelikož Vlci v novém roce stále čekali na plný bodový zisk.

Přiblížit je k němu mohl Lovro Majer, ale z dorážky minul bránu. Z úvodní trefy se tak radovali zanedlouho hosté. Po parádní přihrávce za obranu procpal Marco Reus míč až k nejlepšímu střelci Die Schwarzgelben Füllkrugovi, jenž jej bez problémů dopravil až do cílové destinace. Po vstřelené brance hru kontrolovali hráči v černých dresech, přičemž při zakládání akcí velmi často využívali křižných pasů na Juliana Ryersona. V závěru poločasu mohl využít nepozornosti defenzivy Dortmundu Kevin Behrens, šikovným lobem trefil pouze tyč.

Po změně stran již poněkolikáté z dálky zakončoval Marcel Sabitzer, tentokrát musel Koen Casteels vyrazit jeho pokus na roh. Po několika přerušeních kvůli protestujícím fanouškům se otěží chopili zelenobílí, kteří navíc byli odměněni trefou střídajícího Gerhardta. Velkou šanci poté málem připravil Reus, avšak před Julianem Brandtem pohotově zakročil jeden z obránců. V závěru se sice naskytla příležitost na skórování, přihrávka Niklase Süleho před prázdnou bránu byla ovšem příliš prudká, a tak na ni Marcel Sabitzer nedosáhl.

Wolfsburg tak už popáté v novém roce remizoval. V příštím kole Vlci vyzvou 25. února Frankfurt, Borussia se ve stejný den střetne s Hoffenheimem.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele