26. kolo
16.03.2024 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Unionu Berlín (© AFP)

Vertessen vzkřísil spící ofenzivu Unionu, Brémy šokovaly bleskové góly

Union Berlín zvítězil v domácím utkání 26. kola Bundesligy nad Brémami 2:1. Rázný vstup do druhého dějství v podání Die Eisernen znamenal dvě branky v krátkém sledu, kdy Yorbe Vertessen nejprve sám skóroval a o dvě minuty později asistoval u trefy Brendena Aaronsona. Die Eisernen se tak po dvou prohrách bez vstřelené branky mohli radovat ze zisku důležitých tří bodů. Alex Král nastoupil pohlídat vedení Berlíňanů v 85. minutě, jeho český reprezentační kolega Jiří Pavlenka do duelu nezasáhl.

Týmy Unionu i Brém si v posledních týdnech vedly velice podobně, když po vítězství a remíze shodně dvakrát v řadě prohrály se soupeři z nejlepší sedmičky soutěže. Domácí nejprve podlehli 0:2 Dortmundu a minulý víkend nestačili stejným poměrem ani na rozjetý Stuttgart. To Werder byl proti BVB i Hoffenheimu bodovému zisku blíže, jenže navzdory početní výhodě v obou těchto kláních těsně padl.

Do zápasu vstoupil jednoznačně aktivněji domácí Union, který kontroloval tempo hry a snažil se proniknout soupeřovou obranou. Fotbalisté Werderu ovšem úvodní tlak vydrželi a ve 24. minutě mohli zničehonic vést. Mitchell Weiser byl pěknou průnikovou přihrávkou vyslán do rychlého brejku a z hranice vápna zakončoval. Do přízemní rány se ovšem na poslední chvíli vložil skluzem Danilho Doekhi a srazil slibný pokus na levou tyč. První půle pak kromě početné série žlutých karet více nenabídla.

Druhé dějství bylo z diváckého pohledu zcela odlišné. V 50. minutě se ke zblokované přihrávce dostal Vertessen a tvrdou ranou do levé šibenice zajistil červenobílým vedení. Trefil se tak v nejvyšší německé soutěži poprvé. Pouhé dvě minuty nato tahal Michael Zetterer míč ze sítě znovu. Američan Aaronson si narazil balon právě s Vertessenem a střelou z pokutového území k levé tyči zvýšil na 2:0. V 63. minutě snížil hlavou po rohovém kopu Weiser, když dravě předskočil vyčkávajícího Frederika Ronnowa. O čtyři minuty později se řítil z pravé strany sám na brankáře domácí Lucas Tousart, Zetterer ale parádním zákrokem dvougólovou ztrátu nepřipustil.

Union tedy oplatil Brémám podzimní porážku. Dalším soupeřem mu bude 30. března Frankfurt, Werder přivítá ve stejný den Wolfsburg.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele