25. kolo
09.03.2024 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Augsburgu (© AFP)

Rozjetý Augsburg se proti Heidenheimu spokojil s jedinou trefou svátečního střelce

Augsburg porazil na domácím hřišti v rámci 25. kola německé Bundesligy svého tabulkového souseda z Heidenheimu poměrem 1:0. Bavorskému celku, jenž se v minulém kole gólově rozparádil na hřišti Darmstadtu, tentokrát k triumfu nad nováčkem soutěže stačila jediná branka. O tu se ve 22. minutě postaral nizozemský obránce Jeffrey Gouweleeuw, který v nejvyšší německé soutěži zaznamenal první úspěšný zásah od dubna roku 2022.

Augsburg se v posledních dvou utkáních herně zlepšil, což vedlo ke dvěma vítězstvím v řadě. Především minulý zápas vyšel Bavorům na jedničku, když porazili Darmstadt na jeho půdě vysoko 6:0. Rozjetou ofenzivu soupeře chtěl zastavit Heidenheim, který zejména na konci prosince nepředváděl vůbec špatné výkony, nicméně z předešlých osmi duelů vytěžil pouze jednu výhru.

Ke zlepšení této nelichotivé bilance hosty v 11. minutě málem přiblížil Jan-Niklas Beste. Německý útočník se pohotově opřel do odraženého míče, jenže zdařilý pokus zneškodnil ještě lepším zákrokem Finn Dahmen. Následně začal diktovat tempo hry Augsburg, jeho pomalá kombinace ale k pořádné šanci dlouho nevedla. Fuggerstädter si tak museli k úvodní trefě pomoci standardní situací. Arne Maier ve 22. minutě oslovil vysokým centrem od rohového praporku Gouweleeuwa, jenž usměrnil padající míč přesně k tyči. Po půlhodině zápasu mohl zvýšit rozdíl skóre Rubén Vargas, z dobré pozice však o kousek minul.

Přestože se Heidenheim po změně stran pokoušel vrátit do utkání a častěji držel balon na kopačkách, nebezpečněji nadále působili domácí. To v 67. minutě potvrdil levý bek Iago, který se z ostrého úhlu pokusil překonat Kevina Müllera. Zkušený gólman ovšem předvedl výtečný zákrok a vyškrábl Brazilcovu ránu na břevno. Nováček soutěže sice v závěru zvýšil střeleckou kadenci, k větší příležitosti než nepřesné pumelici Floriana Picka zpoza šestnáctky se však nedostal.

Augsburg tak domácí duel zvládl a připsal si tři body. Oba celky mají na programu další ligové klání 16. března. Bavoři se střetnou s Wolfsburgem, Heidenheim změří síly s Gladbachem.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Těší mě výhra Augsburgu, ale mrzí mě prohra H'heimu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele