12. kolo
25.11.2023 18:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Stuttgartu (© AFP)

Hroty Stuttgartu neotupila ani změna v útoku. Orlům z Frankfurtu přistřihl křidélka Undav

Fotbalisté Frankfurtu podlehli ve 12. kole Bundesligy na vlastním hřišti Stuttgartu 1:2, a zaznamenali tak premiérovou porážku v Deutsche Bank Parku v aktuálním ročníku německé nejvyšší soutěže. Na vítězství Švábů měl lví podíl především Deniz Undav, jenž na hrotu útoku parádně zastoupil unaveného snajpra Serhoua Guirassyho a dokázal vsítit dvě branky, které znamenaly vylepšení jeho statistik na sedm gólů z posledních sedmi ligových střetnutí.

Fotbalisté Frankfurtu vstupovali do domácího utkání proti Stuttgartu s pouhou jednou prohrou od startu ligového ročníku. Celek z jižní části Hesenska ovšem byl spíše remízovým králem, jelikož jeho duely skončily nerozhodně hned šestkrát, což bylo nejvyšší číslo z celé soutěže. Chlubit se však Orli mohli sérií sedmi duelů v řadě bez porážky, kterou chtěli proti Švábům protáhnout. To ale nebyl vůbec jednoduchý úkol, jelikož hosté prožívali fantastickou sezonu a v tabulce byli na krásném třetím místě. Největší zásluhu na tom měla skvělá forma 15gólového Guirassyho.

Senegalský snajpr však zůstal tentokrát pouze na lavičce a šanci na hrotu útoku dostal místo něj Undav. Ten se nabídnuté příležitosti chopil náramně, když už po necelé minutě zužitkoval krásnou kolmici Enza Millota a poslal svůj tým do vedení. Ve 26. minutě Švábové svůj náskok smolně ztratili. Philipp Max nejprve zachytil laxní výkop Alexandera Nübela a následně si jeho střílený centr srazil do vlastní sítě stoper Waldemar Anton. I přesto, že závěrečná fáze prvního dějství patřila Frankfurtu, tak se těsně před odchodem do šaten radovali hosté. Byl u toho opět Undav, jenž si naskočil na nadýchaný centr z dílny Maximiliana Mittelstädta a hlavou poslal míč do protipohybu Kevina Trappa.

Ani po změně stran hostující celek ve svých útočných choutkách nepolevoval. Jamie Leweling ustál na pravé straně tvrdý souboj a povedeným pasem napříč celým vápnem našel Chrise Führicha, který se však nabídnuté šance skoro až zalekl a místo střely volil zpětnou přihrávku. Na druhé straně nabral rychlost Farés Chaïbi, ale svou následnou křižnou ranou minul jen těsně vzdálenější tyč. Vzápětí mohl přidat pojistku střídající Guirassy, nicméně svůj lob nedokázal dopravit na místo určení a na 16. gól v sezoně si tak musel ještě počkat.

Stuttgart tak i po reprezentační pauze potvrdil dobrou formu a z Frankfurtu si odvezl tři body. V následujícím kole se 2. prosince střetne s Brémami, Orli vyzvou o den dříve Augsburg.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele