27. kolo
09.04.2023 17:30 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Stuttgartu (© AFP)

Stuttgart porazil Bochum a už není poslední

Sebastian Hoeneß zůstává ve Stuttgartu i po druhém utkání neporazitelný. Nový lodivod dovedl VfB do semifinále DFB-Pokalu a následně i k důležité bundesligové výhře nad Bochumí. Díky vítězství v Porúří se "Schwaben" odlepili ode dna tabulky.

Skóre zápasu na Ruhrstadionu otevřeli hosté po čtrnácti minutách hry. Centr Sosy odvrátila obrana Bochumi pouze k Itovi. Japonský obránce se opřel do míče a z voleje jej napálil pod břevno. Gólman VfL Riemann rozhodně neměl čisté svědomí. Rána Ita totiž letěla doprostřed brány, tudíž ji strážce domácí svatyně mohl vyrazit, přestože byla velmi prudká.

Za dalších čtrnáct minut mohla odpovědět Bochum. nicméně hlavička Asana skončila v rukavicích brankáře Stuttgartu Bredlow. Jinak se v Porúří moc pohledný duel nehrál. Bylo vidět, že oběma týmům jde o hodně a že se snaží vyvarovat jakékoli chyby. Bohužel na úkor gólových příležitostí. Tou nebyla ani dalekonosná střela domácího beka Stafylidise, kterou opětbez potíží lapil Bredlow.

Mnohem zajímavěji vypadal průnik hostujícího Vagnomana, který zastavil až pozorný Riemann, jenž zastavil i další projektil od Ita. V 58. minutě ale dostala příležitost ke skórování Bochum. Förster se po souboji s Millotem v pokutovém území VfB skácel k zemi, načež hlavní sudí odpískal penaltu. Tu bezpečně proměnil Stöger - 1:1.

Nerozhodné skóre ovšem vydrželo jen dvě minuty. V 60. minutě vrátil Sosa odražený balón před bránu VfL, kde obránci domácích zapomněli na skórujícího Guirassyho. A za další tři minuty už Stuttgart vedl o dva góly. Hosté opět zakombinovali na levé straně hřiště, odkud odcentroval Millot. Riemann na balón nedosáhl a dovolil tak Vagnomanovi prosadit se hlavou.

Domácí se poté pochopitelně snažili s vývojem zápasu ještě něco udělat. V 71. minutě ještě Holtmanna po přihrávce od Asana vychytal Bredlow, za dalších 14 minut ale Förster zdařile zakombinoval s Mašovičem a Losillou a naservíroval gólovou přihrávku pro Hofmanna. Další branka už nicméně nepadla, a to ani po šanci hostujícího Silase, kterou zneškodnil Riemann.

Autor: Ondřej Vaculík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Mavropanos Evropanos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele