19. kolo
15.01.2022 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Jérôme Roussillon v souboji s Marco Richterem (© AFP)

Duel mezi Herthou a Wolfsburgem vítěze nepoznal

Oba soupeři tak nadále zůstávají sousedy v dolní polovině tabulky s tím, že náskok na sestupovou zónu není veliký. "Vlky" může alespoň těšit fakt, že po osmi porážkách, včetně dvou střetnutí v Lize mistrů, konečně bodovali.

V 5. minutě hlavičkoval Yannick Gerhardt, ale býval by potřeboval branku na ragby. V závěru úvodní desetiminutovky dostal míč na kopačku Weghorst, nicméně díky obětavosti obránců berlínského celku se jeho pokus ke Schwolowovi nedostal. Po čtvrt hodině stál Luca Waldschmidt ve výborné pozici, jenže mířil nad.

Za 120 sekund se připomněl Holanďan Wouter Weghorst. V minulé sezoně zaznamenal dvacet gólů, v této zůstává po devatenácti kolech na šesti zásazích. I proto, že svou první šanci v tomto zápase nasměroval pouze do brankářových rukavic. Po půlhodině to zkusil z dálky Gerhardt, nicméně ještě teď si možná drbe hlavu z toho, co že to vlastně vyprodukoval.

Do poločasové přestávky střílel ještě dosti nepřesně Renato Steffen. Po změně stran pálil mimo z hranice vápna Maximilian Mittelstädt. Po něm vyzkoušel Casteelsovu pozornost také do té doby málo viditelný Vladimír Darida. Těsně před vypršením úvodní hodiny hry to zpoza vápna zkusil Waldschmidt, jenže balon skončil nad břevnem.

Patnáct minut před koncem rozehráli svěřenci Floriana Kohfeldta standardní situaci, která by jistě přinesla radost, nebýt výtečného zákroku Alexandera Schwolowa. Devětadvacetiletý gólman, který se stal jedničkou na úkor Runeho Jarsteina, se vyznamenal i ve dvaaosmdesáté minutě. Poté to z přímého kopu z nějakých třiceti metrů zkusil znovu Darida, ale tahle partie zkrátka gólového hrdinu nenašla.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele