7. kolo
02.10.2021 18:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Christopher Nkunku (© AFP)

Trpělivé Lipsko nakonec podle očekávání porazilo Bochum

Skoro sedmdesát minut trvalo domácímu Lipsku, než našlo recept na dobře fungující obranu hostujícího celku a než se k němu přiklonilo pověstné štěstíčko. Díky tomu se dostalo na dohled pohárovým příčkám, zatímco ligový nováček zůstane v sestupové zóně.

Ve 3. minutě nacentroval Kevin Kampl na hlavu Gvardiola, jenž ztroskotal na Manuelu Riemannovi. Následně to vypadalo, že byl v soupeřově pokutovém území faulován Yussuf Poulsen. Penaltu však Robert Hartmann po konzultaci s kolegou u videa odvolal. V 9. minutě vlétnul do šestnáctky Bochumi Emil Forsberg, s jehož tvrdou střelou si brankář dokázal poradit.

Krátce poté nastřelil švédský fotbalista břevno. Také pod další pokus se podepsal hráč pocházející ze Skandinávie. Jmenovitě to byl Dán Poulsen, kdo se musel sklonit před Riemannovým uměním. Minisouboj obou borců se opakovat i v minutě osmnácté, resp. tehdy rodák z Kodaně mířil mimo. Až do 37. minuty si Die Roten Bullen udržovali v podstatě jasnou převahu. Pak se osmělil Anthony Losilla a Péter Gulácsi si pořádně oddychnul. V první půli tedy výběr Thomase Reise dokázal udržet čisté konto. V té druhé tlak domácích postupně sílil, až se v 69. minutě konečně dočkali. Dominik Szoboszlai rozehrál roh a André Silva hlavou dostal balon za čáru, třebaže Riemann dělal, co mohl, aby gólu zabránil - 1:0.

Už za čtyři minutky přidal pojistku Christopher Nkunku, když lehoučkým obloučkem překonal muže v rukavicích. Chytrou přihrávku mu přitom poslal střelec úvodní branky utkání - 2:0. Desetiminutovka hrůzy z pohledu Die Unabsteigbaren byla dokonána poté, co Gvardiolův pas za obranu usměrňoval z první opět Nkunku. A stejně jako u gólu Andrého Silvy, také tentokrát přešel míč brankovou čáru jenom o několik centimetrů - 3:0.

V samotném závěru se ještě zkusil štěstí Konrad Laimer, nicméně skutečnost, že na druhou letošní branku si bude muset ještě počkat, ho příliš mrzet nemusela. Lipsko zbývající minuty dohrávalo s velkým přehledem a věří, že se výkon i výsledek podaří zopakovat za dva týdny, kdy zamíří na stadion dosud neporaženého Freiburgu. Bochum čeká důležité klání proti Greutheru Fürth.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele