3. kolo
28.08.2021 18:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Jamal Musiala (© AFP)

Bayern s přehledem porazil Herthu

Velkou zásluhu na výhře 5:0 měl tradičně Robert Lewandowski, který zaznamenal svůj patnáctý hattrick v dresu mnichovského velkoklubu. O zbylé dvě trefy se proti neškodnému soupeři, za který čtvrt hodiny před koncem naskočil na hřiště Vladimír Darida, postaraly Jamal Musiala a Thomas Müller.

Poslední jmenovaný se prosadil už v 6. minutě. Při Gnabryho zpracování došlo na kontakt balonu s jeho rukou, nicméně sudí Sven Jablonski nechal pokračovat ve hře. Alphonso Davies našel ve vápně Müllera, který pravačkou zamířil přesně do protipohybu Alexandera Schwolowa - 1:0. Ve 26. minutě si na centr naskočil Leon Goretzka. Jeho hlavička se však mezi tři tyče nevešla.

V minutě pětatřicáté přiletěl do šestnáctky klubu z hlavního města Německa míč, který poslal Lewandowski hlavou nejprve do břevna a až při dorážce stejnou částí těla do sítě - 2:0. Celou situaci bylo nutné přezkoumat na videu, jestli nedošlo k faulu útočícího fotbalisty. Nakonec tenhle gól platil a domácí získali pohodlnější vedení.

Potřetí se skóre měnilo ve 49. minutě. Musiala zaběhnul do vápna, kde jednoduchou kličkou doprava obelstil Dredrycka Boyatu a jeho následná střela byla dostatečně razantní a přesná na to, aby zůstal muž v rukavicích bez šance - 3:0. Bayern ve svých ofenzivních snahách nepolevoval a nezastavitelný Lewa se dostal do další příležitosti, kterou zmařil obětavým obranným zákrokem Niklas Stark.

Po sedmdesáti odehraných minutách si Leroy Sané narazil s Thomasem Müllerem. V dobré pozici pak ještě volil přihrávku pro Lewandowskiho, který zakončoval do prázdné - 4:0. Za pět minut hlavičkoval Goretzka a Schwolow musel předvést výborný zákrok. V závěrečné desetiminutovce znovu přišla řada na vyhlášeného polského kanonýra. Při první střele ještě nastřelil pouze Boyatu.

Ale za necelých 60 sekund hlavičkoval Tanguy Nianzou Kouassi před bránu, kde Robert Lewandowski rovněž hlavou usměrnil kulatý předmět na místo určení - 5:0. Prakticky ihned po rozehrávce na opačné straně hřiště skóroval Ishak Belfodil. Bohužel pro něj i pro Starou dámu nemohla být čestná branka uznána pro ofsajd.

Obhájce titulu tedy ve třech úvodních kolech nové sezony zaznamenal devět zásahů. Stejně jako Bayer Leverkusen, který minimálně do neděle zůstane o skóre první. Bavorský gigant zajíždí po reprezentační pauze do Lipska, takže netřeba zvlášť připomínat, že půjde o speciální duel pro bývalého kouče Rudých býků Juliana Nagelsmanna. Naopak Hertha se pokusí přehrát nováčka z Bochumi. Nutno podotknout, že body nutně potřebuje, jelikož se krčí s nulovým ziskem na samém chvostu tabulky. Deset inkasovaných branek rozhodně není dobrá vizitka a Pál Dárdai si toho je moc dobře vědom.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
Rich

Tak snad 3-1.

Reagovat
Kocour Klapuška

5:0

Reagovat
Rich

Dobrý tip. Kdepak je ten, co nenávidí Bayern a přeje si, aby vždycky dostal gól?

Reagovat
smazaný uživatel

ZDE.

Reagovat
Ferragamo7

Reagovat
smazaný uživatel

Nějak jsem zapomněl dá palec , tady je .

Reagovat
Nickname 9

4:1 Lewy hattrick

Reagovat
Ferragamo7

3:0

Reagovat
Heresy

6:0

Reagovat
Gerd 13

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele