16. kolo
15.12.2021 20:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Patrik Schick (© AFP)

Další výborné představení Patrika Schicka, dvěma góly zařídil Leverkusenu remízu v duelu s Hoffenheimem

Český reprezentační útočník má i po nucené absenci způsobené zraněním vynikající formu. Těží z ní celý Bayer, který nadále udržuje v tabulce třetí příčku. Ovšem TSG, v jehož dresu odehrál Pavel Kadeřábek druhý poločas, se po zlepšených výkonech drží v těsném závěsu na čtvrté pozici.

Nejlepší střelec EURA 2020 (spolu s Cristianem Ronaldem) se mohl prosadit už po necelých 120 sekundách, kdyby lépe zpracoval přihrávku od Exequiela Palaciose. Takhle mohl vyběhnuvší Oliver Baumann snadno zasáhnout. V 5. minutě šli die Werkself do vedení, jenže se ukázal, že si Florian Wirtz těsně nepohlídal ofsajdovou hranu. Velká škoda pro skvadru kouče Gerarda Seoaneho.

Až po uplynutí úvodní desetiminutovky o sobě dali vědět ofenzivní borci hostujícího týmu. Konkrétně to byl Ihlas Bebou, jenž na konci listopadu sice vstřelil hattrick Fürthu, ale tentokrát vyšel střelecky naprázdno. Po čtvrt hodině to z hranice vápna zkusil Schick, avšak jeho pokus byl ztečován na roh. Ve 26. minutě dostal Kerem Demirbay příležitost skórovat proti svému bývalému klubu, ale nepočínal si nejpřesněji.

Krátce před vypršením úvodní půl hodiny se defenzivě hostujícího výběru nepodařilo balon dostat do bezpečí, z čehož mohl těžit Ekvádorec Piero Hincapié, kdyby netrefil pouze pravou tyč. V minutě pětatřicáté hlavičkoval do země Chris Richards a míč se odrazil do břevna. Lukas Hradecky měl teď velké štěstí.

A pak už se radoval Patrik Schick. Moussa Diaby mu poslal výborný centr z pravé strany a bývalý hráč RB Lipsko měl velikou kliku, že Baumann ve vzduchu nedokázal "merunu" zkrotit - 1:0. Už za 180 sekund mohl střelec branky přidat druhou, ale Richards si do jeho rány stoupnul. Hned poté Schick nevyzrál na brankáře, kterého z následné dorážky napálil Wirtz. Úvodní poločas zakončil Diadié Samassékou, jenže Hradecky byl pozorný.

Až na začátku druhé půle o sobě dal vědět Andrej Kramarić, který zatím dál marně hledá formu z minulé sezony, protože ve skluzu z bezprostřední blízkosti našel pouze připraveného gólmana. Po hodině hry našel Diaby kolegu Demirbaye, proti kterému se razantně postavil Oliver Baumann. Za několik okamžiků zacílil Wirtz jenom do boční sítě.

Ale následně přišla znovu řada na Patrika Schicka. Výtečně si naběhnul na Hincapiého centr z levé strany a hlavičkou z jedenácti metrů vymetl levou šibenici - 2:0. Odpovědět mohl záhy stejnou části těla Kramarić, avšak branková konstrukce byla proti. Na druhé straně opět pálil Florian Wirtz, tentokráte o kousek nad. Následnou Diabyho ránu kryla hoffenheimská jednička.

Chorvatský vicemistr světa z Ruska nastupující v dresu TSG, střihnul v 74. minutě nůžkami, které si pohlídal Hradecky. Finský brankář kapituloval až v 80 minutě, kdy jej se štěstím prostřelil z ostrého úhlu Angelo Stiller - 2:1. Svěřenci Sebastiana Hoeneße vycítili příležitost, kterou chytili za pačesy hned za dalších 180 sekund.

Georginio Rutter si to přes Tabsobu neohroženě namířil z pravé strany do šestnáctky, kde svou přihrávkou našel Munase Dabbura, jenž elegantně patičkou poslal míč po zemi k levé tyči - 2:2. Krásná branka, byť zřejmě ne úplně chtěná. V samotném závěru Patrik Schick o kousíček nedosáhnul na optimální balon. A v nastaveném čase naštvaný Moussa Diaby uviděl od Tobiase Stielera druhou žlutou kartu, což ale na výsledku už nic nezměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
delfin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele