1. kolo
15.08.2021 17:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Anthony Modeste (© AFP)

Kainz dvěma góly po obrátce zařídil Kolínu nad Rýnem skalp Herthy

Loni prožívali v Kolínu nad Rýnem opravdu horké chvilky, které vyústily až v závěrečné boje o udržení se v Bundeslize v dodatečné baráži. Tuhle zkoušku nakonec na konci května zvládl a velmi nerad by se do těchto problémů namočil i v rámci nové sezóny. Tu každopádně začal velmi slušně, především díky dvěma brankám Floriana Kainze totiž skolil berlínskou Herthu.

Ještě do přestávky byl průběžný stav nerozhodný, po ní však již vážněji úřadoval rakouský záložník, jenž v předchozím ročníku odehrál jen pár utkání ze závěrečných kol kvůli delšímu zranění. A byť bezpochyby není rozeným střelcem, prožil jeden z nejproduktivnějších duelů ve své kariéře. Navíc právě jeho přesné zásahy měly klíčovou hodnotu konečného vítězství.

Je nicméně potřeba připomenout, že úvodní pasáže hry patřily hostům, kterým se už po pěti minutách podařilo rozvlnit síť. Plattenhardt svým pasem ze standardní situace našel ve vápně Matheuse Cunhu, jehož tvrdou hlavičku zlikvidoval brankář T. Horn, jenže balón vyrážel jen do nebezpečného prostoru, ten si tak našel cestu k Jovetičovi, jenž z dorážky snadno skóroval.

Debutujícímu černohorskému forvardovi, který do hlavní německé metropole přišel z Francie, konkrétně z Monaca jako volný hráč, ovšem radost z vedení, stejně jako jeho spoluhráčům, vydržela do 41. minuty. Die Geissböcke se totiž jali vyrovnat, to když Thielmann zleva vyslal centr do šestnáctky, odkud důrazný Modeste umístil míč hlavou za záda gólmana Schwolowa.

Domácí jako by tenhle moment jednoduše nakopl a po pauze si v rozmezí tří minut vytvořili rozhodující náskok. Modesteho prudký pas, možná i jakousi střelu, vyrazil Schwolow jen ke Kainzovi, jenž hlavou snadno zacílil. A v 55. minutě Kainz zasadil finální úder poté, co po pobídce Schmitze zakončil ve skluzu. Hertha se po tomto inkasování na odpověď nezmohla.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele