11. kolo
13.12.2020 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Augsburgu (© AFP)

Schalke remizovalo v Augsburgu, bod pro domácí zachránil v závěru Richter

Schalke bere bod za remízu 2:2 v Augsburgu. Bod pro Augsburg zachránil v nastaveném druhého poločasu Richter.

A hned v úvodu zápasu nebyl hlavním tématem fotbal. V 11. minutě se totiž po běžném hlavičkovém souboji nepříjemně zranil hostující Uth a hra stála dlouhých osm minut. Ve 33. minutě se podařilo Augsburgu dostat do vedení, když si nešťastný vlastní gól vstřelil po centru z přímého volného kopu hostující Serdar.

Na začátku druhé půle se Schalke podařilo vyrovnat. V 52. minutě se po individuální akci ocitl tváří v tvář brankáři domácích Gikiewiczovi Benito Raman, jenž neměl problém s jeho následným překonáním a vyrovnáním na 1:1.

A hned v 54. minutě přišla pro Augsburg další komplikace. Niederlechner totiž dostal druhou žlutou a následně červenou kartu a domácí tedy museli dohrát zbytek zápasu v deseti. A v 61. minutě se Schalke dostalo do vedení.

Serder nahrál z pravé strany na hranici malého vápna, odkud Boujellab zkušeně zakončil k bližší tyči a nechal Gikiewicze bez šance. V 79. minutě mohl Boujellab přidat i svůj druhý gól v zápase, ale bránu pouze přestřelil.

Už už to vypadalo, že si Schalke odveze z Augsburgu do Gelsenkirchenu všechny tři body, když se domácím podařilo v nastavení vyrovnat. Gregoritsch poslal skvělý centr do pokutového území hostů, který si našel Richter a hlavou usměrnil míč mezi tři tyče. Úplným hrdinou zápasu se Richter mohl stát vzápětí, kdy však jeho šanci na výhru Augsburgu zarazil skvělým zákrokem Fährmann. Zápas tedy skončil remízou 2:2 a oba soupeři se rozchází smírně.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele