22. kolo
15.02.2020 18:30 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Gladbach zásluhou výborné druhé půle vyzrál na Düsseldorf

Pouhých pětadvacet kilometrů museli k tomuto zápasu cestovat svěřenci Marca Rose. Věřili si, že nedopustí, aby se opakovalo rok staré zaváhání. Nakonec soupeři uštědřili čtyři zářezy a odjeli zase na zpátky do Mönchengladbachu.

Jubilejní padesáté střetnutí těchto dvou celků mezi německou elitou mohlo už po jedenácti minutách přinést radost hostům. Zakaria našel v dobré pozici Marcuse Thurama, jehož pokus však tečoval do bezpečí Kaan Ayhan. Nedlouho poté hlavičkoval Valon Berisha a Yann Sommer musel předvést výborný reflex.

Dvaadvacátá minuta přinesla první změnu skóre. Berisha nejprve pobídl kolegu Ampomaha, který si s míčem rozhodně nepotykal. Ztrátou založil rychlý kontr "Hříbat", který táhl po pravé straně Thuram. Ve finále vymyslel výbornou přihrávku do vápna, kam si naběhl Jonas Hoffman a z první zacílil milimetrově přesně na vzdálenější tyč - 0:1.

Nedá se tvrdit, že by vedení vydrželo Borussii nějak dlouho. Už po sedmi minutách došlo na Ayhanův centr do vápna ze středu hřiště. Erik Thommy si kolem Stefana Lainera udělal prostor a ve skluzu zamířil přímo pod břevno - 1:1. Henningsově ráně pak scházel malinkatý kousek. Na druhé straně se už radoval Hoffman, aby vzápětí zjistil, že stál v ofsajdu.

Po změně stran už byl tenhle duel de facto čistě v režii jednoho mužstva. V jednapadesáté minutě rozehráli hosté parádní kombinaci. Neuhaus si všiml na ofsajdové hraně číhajícího Thurama, kterému také adresoval ukázkový balon. Francouzský syn slavného otce nelenil a těsně před vybíhajícím brankářem Kastenmeierem (s takovým příjmením by ani nemohl hrát v poli) ještě posunul doprava na Larse Stindla, před kterým zela už jen odkrytá branka - 1:2.

Pět minut poté došlo na podobnou situaci, nicméně tentokrát se musela obejít bez gólového efektu. Ten se znovu dostavil až v minutě sedmasedmdesáté, když Zakaria zaběhl s balonem do vápna, aby lehounce posunul na Larse Stindla, jehož střele si lehli do cesty hned dva obránci. Ale protože putovala spíše vzduchem, stalo se, že od Fortuny se paní Štěstěna v tenhle moment odvrátila - 1:3.

V 82. minutě dostalo skóre svou finální podobu. S přispěním Mathiase Jorgensena, a také díky šikovnému přiťuknutí hrudí od Breela Embola si mohl Florian Neuhaus balon ukázkově zpracovat do běhu a i díky teči upravit na konečných 1:4 z pohledu domácích. Ti budou muset za týden proti Freiburgu předvést diametrálně odlišný výkon, pokud budou chtít bodovat. Gladbach přivítá v Borussia-Parku nevyzpytatelný Hoffenheim.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

50000 diváků

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele